Ugrás a tartalomra

A lakók döntöttek: nem lesz parkoló!

2017. június 09. péntek
Egy ideje már nagy gondot okoz a kísérleti lakótelepen élőknek a parkolás. Többen jelezték a szabad parkolóhelyek hiányát, ezért az önkormányzat megvizsgálta, hogy hol lehetne néhányat kialakítani.
A lakók döntöttek: nem lesz parkoló!

A József Attila lakótelep középső részén találtak egy olyan helyet az iroda dolgozói, ami erre a célra megfelelne. Ezen a részen jelenleg a zöldfelület található, melynek a leaszfaltozását sokan nem szeretnék, mert így is nagyon kevés a füves, fás, bokros terület a lakótelepen. A többször megtartott lakossági fórumon, melyet az önkormányzat azért tartott, hogy mindenki elmondhassa véleményét és ötleteit, elhangzott, hogy fakivágás nem fog történni ezen a helyen.

 

A megbeszélésekre nagyrészt a parkoló építése ellen szót emelők érkeztek, de az önkormányzat úgy gondolta, hogy talán vannak olyanok is, akik nem tudtak eljönni ezekre a fórumokra, ezért szórólapokon minden lakótelepi postaládába kérdőívet dobott be, hogy demokratikusan valóban mindenki elmondhassa mi a véleménye a parkoló bővítéséről. A felmérés nem vizsgálta hogy a válaszadó családoknak van-e gépkocsija vagy nincs, mindenki szavazhatott aki a területen lakik.

 

Az eredmény nem változott, a parkolóhelyet ellenzők lettek többségben. Ezt tiszteletben tartva az önkormányzat úgy döntött, hogy véglegesen feladja a parkolóhely bővítésének tervét, még akkor is, ha tudja, látja, hogy emiatt sok gépkocsival rendelkező lakónak továbbra is nehéz lesz a parkolás.

 

(Viszkocsil Dóra)