Ugrás a tartalomra

BKK: újra változik a forgalmi rend a körforgalomnál

2023. november 17. péntek
A kivitelezés újabb üteméhez ért, ismét változik a forgalmi rend a Tóth József utca–Nagytétényi út kereszteződésében. A Donszky Árpád utca aszfaltozásával folytatódnak a körforgalomhoz kapcsolódó munkálatok november 20-án, hétfőn. Elvégzik a burkolat marását, majd az új kopóréteg beépítését a parkolóban is, ezért a kivitelező Strabag kéri a lakosságot, hogy a munkavégzés idején ne használják a parkolót.
BKK: újra változik a forgalmi rend a körforgalomnál

Szegélyépítési és aszfaltozási munkálatokat végez a kivitelező Strabag a várhatóan november 27-én kezdődő újabb ütemben. A Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca kereszteződésében épülő körforgalom építéséhez kapcsolódó feladatok miatt változik a közösségi, a közúti, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés.

 

Közúti közlekedési változások (előreláthatóan november 27-én 17.00 órától):

  • a Sörház utca ismét kétirányú lesz a Pannónia utca és a Garamvári Szőlőbirtok közötti szakaszon, a Nagytétényi út felé vezető (páratlan) oldalán ismét lehet parkolni;
  • a Tóth József utca ismét teljes hosszában kétirányú lesz;
  • a Nagytétényi úton déli irányból haladva – a körforgalom használatával – újra elérhető lesz a Tóth József utca
  • a Kereszt, a Kálváriahegy és a Zoltán utcában megszűnnek az ideiglenes várakozási korlátozások, a korábban megszokottak szerint lehet parkolni;
  • a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában életbe lép a körforgalmi szabályozás, jelzőőr segíti a forgalmat az aszfaltozási és befejező munkák idején.

 

A közösségi közlekedésben (előreláthatóan november 28-án, kedd hajnalban) az alábbi változások lépnek életbe:

  • a Városház tér felé közlekedő 58-as, 141-es, 158-as, 250-es, 250B és 941-es autóbusz újra az eredeti útvonalon, a Tóth József utcán közlekedik, érintve a Komló utcai megállót is.
  • A Tóth József utcában megszűnt a korábbi autóbusz-megálló, a buszok a Mária Terézia utcában kialakított új megállóban állnak meg.

 

A gyalogos és kerékpáros közlekedés is módosul:

  • A gyalog közlekedők az épülő csomóponti környezetben keresztezik a munkaterületet, és gyalogosfolyosón haladva tudnak átkelni.
  • A Nagytétényi úttal és a Mária Terézia utcával párhuzamosan haladó kerékpárúton szegélyépítés miatt útszűkületre kell számítani, ezért a kerékpárral közlekedők ezen a szakaszon fokozottan figyeljenek a saját maguk és mások testi épségére.

 

A BKK előző, októberi tájékoztatásában még azt írta, hogy a munkálatok befejezése november 30-án várható. Bízunk benne, hogy az építkezéssel még ebben az évben végeznek.

Észrevételeiket, panaszaikat elküldhetik a BKK, a Strabag, illetve a Budapest Közút elérhetőségeire, illetve megírhatják az onkormanyzat@bp22.hu e-mail címre, igyekszünk azokat az illetékes cégek felé haladéktalanul továbbítani.

A tájékoztatás a BKK feladatköre. Az önkormányzat is igyekszik minél előbb értesíteni a lakosságot a terelésekről, lezárásokról.

Fotó: Horváth Tamás