Ugrás a tartalomra

A klasszikus rock rajongói

2015. szeptember 11. péntek
A borfesztiválon is fellépő Muriel zenekar videója bejutott a Ki Mit Tube vetélkedő középdöntőjébe
A klasszikus rock rajongói

A másfél évvel ezelőtt megalakult Muriel zenekar a 26. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál zárónapján lépett színpadra az Oroszlános udvarban. A koncert előtt Méhes Adriánt, az együttes énekesét és Jobbágy Bence gitárost kérdeztük.

Városházi Híradó (VH): – Fiatal zenekar vagytok még, hogyan alakultatok meg?
Méhes Adrián (M. A.): – Azért jött létre a banda, mert mindannyian élünk-halunk a klasszikus rockzenéért. Ez volt a fő ok, meg hát az is, hogy együtt akartunk zenélni. A zenekarban rajtunk kívül még ott van Karajos Dániel dobos és Domján Gábor basszusgitáros.
VH: – Hogyan születnek a dalok, mennyire csapatmunka az alkotás?
Jobbágy Bence (J. B.): – Adrián írja és énekli a dalokat az én gitárdallamaim alapján. A ritmusszekció is sokat segít, hiszen együtt rengeteget gyakorolnak, hoznak ötleteket is, szóval együtt alkotjuk meg a számokat. 
VH: – Miről szólnak a dalok?
M. Á.: – Saját élményeimből merítek, a velem megtörténtekből, és a különböző hangulatokat próbálom zenébe foglalni.
VH: – Hogy telt a zenekar első nyara?
J. B.: – Rengeteg helyen léphettünk fel, voltunk a VOLT Fesztiválon, az EFOTT-on, az East Festen, és nyolc alkalommal felléphettünk a Quimby zenekarral is. Hatalmas élmény volt. Ez a budafoki fesztivál is nagyon tetszik nekünk, szeretjük a finom borokat, amikből már kóstolhattunk is. 
VH: – Közel kétéves múlttal, egy nagylemezzel és sok fellépéssel a hátatok mögött mi a következő lépés?
M. Á.: – Most készítjük a második nagylemezünket. A fesztiválszezon után már csak az új dalokkal foglalkozunk, hogy minél előbb megjelenhessen az új lemez.
VH: – Miben lesz más ez a lemez, mint az első?
M. Á.: – Kicsit több lesz, hiszen mi is gyarapodtunk, mind tapasztalatban, mind tudásban. Nemrégiben tagcsere is történt, így nyilván más lesz a hangzás is, remélem, tetszeni fog a rajongóknak.
VH: – Bekerültetek Magyarország legnagyobb online videoversenyének középdöntőjébe, hogyan tovább?
M. Á.: – Igen, a Ki Mit Tube-on hatalmas sikert ért el a videónk, mi sem gondoltuk volna. Tegnap készítettük el a produkciós videónkat, úgyhogy várjuk a támogatókat. Szavazzatok ránk!  (V. D.)

(VH)


A klasszikus rock rajongói