Ugrás a tartalomra

A kerületi intézmények vezetőivel egyeztetett a helyi, koronavírus elleni védekezési operatív törzs

2020. március 10. kedd
A járvány megelőzése érdekében tett lépésekről értekeztek március 10-én. Az operatív törzs a rendszeres és alapos kézmosás fontosságára hívja fel mindenki figyelmét!
A kerületi intézmények vezetőivel egyeztetett a helyi, koronavírus elleni védekezési operatív törzs

Ahogyan beszámoltunk róla, a napokban operatív törzs alakult a kerületben a koronavírus elleni védekezési feladatok irányításáért. Most az önkormányzati intézményvezetőkkel együtt tartottak megbeszélést, melynek részeként minden vezető beszámolt arról, hogyan segíti munkatársait, ellátottjait és intézményének látogatóit, hogy elkerüljék a fertőzést.

Dr. Szántó János jegyző, az operatív törzs titkára elmondta, az önkormányzat felfüggesztette ünnepségeit és rendezvényeit, így elmarad a március 13-ra tervezett megemlékezés is. Beszélt arról is, hogy a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadásán egyelőre nem indokolt változtatni a vírus miatt, így az a szokott rendben várja a kerületieket. A Városháza mosdóiba fertőtlenítő szappant helyeztek ki, emellett a szokottnál is gyakoribb takarítást írtak elő az épületben.

Dr. Patócs Andrea, szakirodavezető, az operatív törzs tagja elmondta, jelen helyzetben nem indokolt az intézményekben új szabályokat hozni, a meglévő, eleve szigorú szabályok fokozott betartására kell hangsúlyt fektetni, melyhez a szükséges forrást biztosítja az önkormányzat. A Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodája rendszeresen szervez szépkorúköszöntéseket, melyek során a 90, 95 és 100 éves budafok-tétényieket köszöntik az önkormányzat vezetői. Mivel az idősek fokozott veszélynek vannak kitéve a vírusfertőzés esetén, ezért ezeket a köszöntéseket elhalasztják.

Dr. Kiss Norbert, a Káldor Adolf Szakrendelő igazgatója beszámolt arról, hogy az intézményben ezidáig nem jelentkezett koronavírus gyanúval érkező páciens, de munkatársait felkészítette, mit tegyenek, ha fertőzésgyanús esettel találkoznak. Ehhez elkülönítőt is létrehoztak a szakrendelő épületében. Az igazgató elmondta, kérte kollégáitól, lehetőség szerint ne menjenek szabadságra a következő hetekben, hogy rendelkezésre álljon a kellő számú személyzet. Hangsúlyozta a rendszeres kézmosás és a fertőtlenítés szükségességét és a tömeg elkerülésének fontosságát. Hozzátette, hogy a rendszeres és alapos, bő meleg vizes, szappanos kézmosás is hatékony a vírus ellen.

A Hajós Alfréd Tanuszoda vezetője, Bodnár Tamás is beszámolt az védekezés érdekében általuk megtett lépésekről. Kötelezővé tették az alapos előfürdőt, megemelték a klórszintet a hatékonyabb fertőtlenítés érdekében, és fokozott szintre emelték a nappali fertőtlenítő takarításokat és munkafolyamatokat.

Gadácsi Miklós, az operatív törzs vezetője a hatékony kommunikációra hívta fel a figyelmet, mind szervezeten belül, mind pedig a látogatók és ügyfelek felé.  Kérte, hogy igényeiket és tapasztalataikat is rendszeresen osszák meg az operatív törzzsel, akik ezen információk birtokában hatékonyan tudják segíteni a koronavírus elleni védekezést.

Az operatív törzs rendszeresen ülésezik, intézkedéseikről folyamatosan beszámolunk honlapunkon.

Tájékoztató oldal a koronavírusról: https://koronavirus.gov.hu/

Korábbi cikkünk a témában: https://www.budafokteteny.hu/hir/munkacsoport-alakult-a-keruletben-a-koronavirus-elleni-vedekezesi-feladatok-iranyitasaert

A kerületi intézmények vezetőivel egyeztetett a helyi, koronavírus elleni védekezési operatív törzs

Fotó: Horváth Tamás