Ugrás a tartalomra

A kerület biztonságáért

2020. február 13. csütörtök
Új rendőrkapitánya van Budafok-Téténynek. Budapest rendőrfőkapitánya 2020. január 16-i hatállyal Kovács Tibor rendőr alezredest bízta meg a XXII. kerületi rendőrkapitányság vezetésével.
A kerület biztonságáért

– Kérem, beszéljen szakmai előéletéről, honnan került Budafokra?

– Kezdetben két évet dolgoztam a bűnügyi osztályon az érdi kapitányságon, onnan áthelyezési kérelmem alapján kerültem a budafoki kapitányságra, ahol 16 évet töltöttem el. Később a nyolcadik kerületi kapitányságon voltam rendészeti osztályvezető három évig. Azt követően az ellenőrzési szolgálatnál voltam szakmai ellenőrzési osztályvezető a készenléti rendőrségnél, 2019. január elsejétől egy éven át. A készenléti rendőrség munkájának szakszerűségét, jogszerűségét ellenőriztem.

– Tizenhat évet dolgozott Budafokon? Ezek szerint akkor most hazatért!

– Pontosan. Ezt egyébként a beiktatásom során hangsúlyoztam is. Mindig is Budafok jelentette nekem a rendőrséget és magát a BRFK-t is.

– Mekkora változást jelent az ön szakmai karrierjében az új pozíció?

– Nagyon nagy szakmai kihívás és komoly bizalom jele a feletteseim részéről. A legjobb tudásom szerint igyekszem élni a bizalommal. Sokkal összetettebb, komplexebb munka kerületi kapitánynak lenni, de nem ismeretlen, hiszen én éveken keresztül dolgoztam együtt az előző kapitánnyal, és sokáig a helyettese voltam itt Budafokon. Hála istennek még nagyon sok régi ismerősöm dolgozik a Városház téri kapitányságon. Cseppet sem okozott gondot a beilleszkedés.

– Évekig a „nyóckerben” dolgozott, amely a főváros bűnügyi szempontból legrázósabb körzete Ehhez képest Budafok-Tétény a béke szigete. Ez tényleg így van, vagy csak mi, helybéliek gondoljuk így?

– A feladat ugyanaz, a közbiztonságot kell fenntartani. A VIII. kerület kisebb terület több társasházzal, a XXII. kerület nagyobb terület, kertvárosias jelleggel. Azt megígérhetem az itt lakóknak, hogy a kerületi rendőrség és én magam is mindent megteszek azért, hogy Budafok továbbra is nyugodt, élhető városrész legyen, ahol minden lakos biztonságban érezheti magát.

(Ch. Gáll András)

A kerület biztonságáért

Fotó: Horváth Tamás