Ugrás a tartalomra

A holnap lesz majd szép…

2020. május 11. hétfő
Anyák napján két videóval ajándékozta meg az édesanyákat a Lampart-Budafok Vegyeskar
A holnap lesz majd szép…

A kerületünkben több mint hetven éve megalakult, és azóta is töretlen lelkesedéssel működő Lampart-Budafok Vegyeskar örömmel fogadta Kriesch András karnagy ötletét, aki három héttel az ünnep előtt felvetette, hogy a vállalkozó kedvű kórustagokkal készítsenek egy rendhagyó anyák napi köszöntőt.

– Nem karanténvideót akartunk, és nem a magamutogatás volt a célunk. Azt szerettem volna, ha úgy engedjük el egymás kezét ebben a hosszúnak ígérkező kényszerszünetben, hogy közös élményt szerzünk egymásnak és örömet az édesanyáknak – árulta el Kriesch András. Hozzátette: nehezen döntöttek a zeneművek között, de arra törekedtek, hogy populárisabb dalok hangozzanak el a videofelvételeken, így karnagy társával, Arnold Eszterrel a Kakaó Zenekar Anyák napjára írt Nincs rá szó című számát és Zorán Szép holnap című dalát választották köszöntőül.

A Lampart-Budafok Vegyeskar honlapján (az események között az aktuálisra kattintva), valamint a YouTube csatornán vasárnaptól látható műsorok közreműködői Arnold Eszter, Funkné Eszter, Kenderes Gábor, Klimajné Káldi Ágnes, Nagy Éva, Szántai Lúcia, Vorelné Osuzd Mária és Vorel Ferenc két kiemelt „vendégművésszel”, Hoffmann Petivel és Fannikával kiegészülve.

Kriesch András érdekességként megemlítette, hogy az ötlet megvalósítására az idősebb korosztály tűnt fogékonyabbnak. A tagok közül többen is kimaradtak a „közös” előadásból, mert annak ellenére, hogy a kórustagok egymást támogatták és segítették, hogy elkészülhessenek a felvételek, nem tudták áthidalni vagy nem merték vállalni a technikai nehézségeket és volt, aki csak hanganyagot küldött. A dalválasztásról a karnagy elmondta: többszólamú művet nem akartak előadni, mert annak sávonként való felvétele még a profiknak sem könnyű feladat, nemhogy egy amatőr együttesnek.

Az ötletgazda abban bízik, hogy a három és fél, illetve négy és fél perces videók elkészítése maradandó élmény az együttes számára, és a járvány megszűntével mindenki szívesen emlékszik vissza majd erre a közös munkára.

(Tamás Angéla)