Ugrás a tartalomra

Játékra hangolva

2019. május 03. péntek
Zenés foglalkozás óvodásoknak a Szelmann Házban
Játékra hangolva

A Hang világnapja alkalmából immáron hatodik alkalommal rendezte meg a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XXII. kerületi tagintézménye kerületi óvodások számára zenés foglalkozását a Szelmann Házban. Az idei rendezvény egyik vendége Zsigmond Tamara szinkronszínész, a másik pedig a Turi család volt. 

A színházterem április 15-én megtelt óvodásokkal, akiket a szakszolgálat vezetője, Sasné Szűcs Emese köszöntött. A soknevű macska papírszínházas mesét mondta el a gyerekeknek Zsigmond Tamara. A sokak által jól ismert hang most is elvarázsolta a közönséget. Tamara nyolcévesen kapta meg első szinkronszínészi munkáját egy csehszlovák filmben, azóta világhírű színésznők bőrébe is belebújt már. „Rengeteget kaptam a szinkronszínészettől, úgy érzem, amit ebben a szakmában lehetett, azt én elértem. Oscar-díjas filmek, rajzfilmek, horror és talán minden műfaj szerepelt már a palettámon” – mondta Zsigmond Tamara. Jelenleg logopédusnak tanul a kaposvári egyetemen, ezzel régi álma vált valóra, mert később szeretne beszédtechnikával foglalkozni. „Azt látom, hogy sok a diszfóniás gyermek, ami abból adódik, hogy nem jó helyről beszélnek, nincsenek tisztában a saját beszédhangjukkal” – mondta a szinkronszínésznő. Arra a kérdésre pedig, hogyan tudjuk védeni a hangunkat, csak annyit mondott, hogy a leghatásosabb módszer a csendterápia.

A rendezvény másik vendége Turiné Jámbor Rita logopédus és Turi András pedagógus volt, akik különféle hangszerekkel ismertették meg a gyerekeket. „Már a magzati korban nagyon fontos az édesanya hangja, a későbbiekben pedig a zene és az ének” – mondta Turi András. Az óvodások ismert népdalokat énekeltek és táncoltak a Hang világnapján.

(Viszkocsil Dóra)