Ugrás a tartalomra

A cseppből vízesés lett

2021. október 02. szombat
Egy szervezeti kultúra részévé vált a Babafesztivál
A cseppből vízesés lett

Ma már egy szervezeti kultúra része lett a Babafesztivál Budafok-Tétényben, a Klauzál Házban. Erről Karsay Ferenc polgármester beszélt lapunknak a rendezvény megnyitója után a művelődési házban. Mint elmondta, a rendezvénysorozat 12 éves, de a babaúszás programra épült rá, amely már több mint 30 éve zajlik a kerületi Hajós Alfréd Tanuszodában. A szervezők ugyanis rájöttek, hogy a kisgyermekekkel babaúszásra járó családok igényelhetnek további programokat, szolgáltatásokat is a Klauzál Házban, ami a babákról, a kisgyermekes családokról szól.

Németh Gitta úszóedző szervezésének is köszönhetően a rendezvénysorozat így nagyon sikeres lett. Ma már bekapcsolódnak ebbe a szervező munkába a közszolgálatos középiskolások is, akik így megtanulhatják, megérezhetik, milyen jó családban élni, mielőtt maguk is anyukák, apukák lehetnek – emelte ki a polgármester, aki maga is a kezdetektől részt vesz a kerületi csecsemőúszás-oktatásban. Így lett a cseppből vízesés – fogalmazott Karsay Ferenc.

A Babafesztivál egyébként idén is különleges programokkal szolgált a résztvevőknek. A babaúszás mellett kulturális események is voltak a rendezvényen, fellépett például a Tá-ti-ka együttes Varga Ágival, és volt babaszínház is. Babamasszázs-oktatást tartott Burka Kati, és szülés utáni regenerációs tornát is tartottak az anyukáknak Eppel-Czinke Anita vezetésével. A Gézengúz Alapítvány ízelítőt adott a huple®-programról az uszodában, de rendeztek ügyességi versenyeket is a kicsiknek, például a lábbal hajtott járművekkel, vagy totyogva mászva versenyezhettek egymással a babák.

Babamozgató címmel tanácsadásban is részesülhettek a szülők Dankuliné Gazsovics Edittől.