Ugrás a tartalomra

A családotthonnak is süt a Budafoki Kenyeres

2023. december 14. csütörtök
Mészáros Vivien: Ami megmarad, szívesen odaadjuk a rászorulóknak
A családotthonnak is süt a Budafoki Kenyeres

Október közepén nyíltak, és máris jótékonykodnak… A Budafoki Kenyeres Pékség szívügyének tekinti, hogy a rászorulóknak adjanak a termékeikből, a kerületi Családok Átmeneti Otthonának lakói így (is) hozzájuthatnak finomságokhoz.

A Szomszédok piacán októbertől egy új üzlet nyitott, a Budafoki Kenyeres Pékség, amelynek vezetője, Mészáros Vivien nemcsak kiváló, hagyományos kenyereket, péksüteményeket kínál, de szívesen osztja meg velünk, hogy néha jótékonykodnak is.

– Nemrég nyitottunk, de máris pozitív visszajelzést kaptunk vásárlóinktól, ami egyben arra is kötelez bennünket, hogy mint kerületi lakosok, ott segítsünk, ahol szükség van rá. Nálam ez amúgy is hagyomány, mert karácsony környékén minden évben a barátaimmal ételt, ruhát, játékot, tartós élelmiszert szoktam gyűjteni, amelyet aztán eljuttatunk a rászorulóknak. Nekem szívügyem a segítségnyújtás, ezért ezt a „hagyományt” szeretném tovább folytatni most is, hogy üzletet nyitottunk a piacon. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem alkalmanként, hanem ha lehet, rendszeresen segítünk a jövőben, hiszen a megmaradt aznapi friss termékeket, sós és édes pékárukat a kenyértől, a zsemlétől a kalácsig, süteményig, ha megfelelő mennyiség megmarad, záráskor esténként odaadjuk a Családok Átmeneti Otthonának. Most, legutóbb például tizenöt kenyeret és csaknem félszáz süteményt tudtunk ajándékozni. Remélem, termékeink ízlenek az otthonlakóknak.

(Temesi)