Ugrás a tartalomra

40 éves a Bartók Béla Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

2017. március 29. szerda
A kerület legnagyobb alapfokú oktatási intézményének fő feladata az angol nyelv emelt szintű oktatása csoportbontásban. Iskolatörténeti kiállítással is várják az érdeklődőket.
40 éves a Bartók Béla Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Az iskolatörténeti kiállítás március 20-tól április 21-ig (kivétel 13-19., a tavaszi szünet!) hétköznapokon - délutánonként 15-18 óráig - látogatható. (Április 20-án és 21-én 19 óráig tartanak nyitva!)

 

Az iskola honlapján olvasható bemutatkozásban a többi között azt írják:

 

„A kerület legnagyobb alapfokú oktatási intézményének tágas, világos, barátságos tantermeiben 1976 óta folyik az oktatás. Fő feladata az angol nyelv emelt szintű oktatása csoportbontásban. A gyerekek már az első osztály második félévében elkezdik a nyelvtanulást játékos formában, csak a szóbeliségre alapozva. Az iskola pedagógiai programja kiemelt feladatként határozza meg a tehetséggondozást, a képességek és készségek kibontakoztatását az oktató- és nevelőmunka minden területén. A modern eszközökkel felszerelt számítástechnika teremben kiscsoportos oktatás folyik. A kulcskompetenciák fejlesztése elsősorban a tanítási órákon differenciált foglalkoztatással, korszerű munkaformákban történik. Ezt a célt szolgálják a varázsszobában és azon kívül tartott fejlesztő foglalkozások, korrepetálások, házi versenyek, vetélkedők, és egyéb iskolai és iskolán kívüli programok.”

 

Részletek: http://www.bartokiskola.hu/?bartokiskola=40ev

 

Az évforduló alkalomból a Promontor TV vendége volt Fogl Balázs igazgató-helyettes.