Ugrás a tartalomra

25 éves a Rózsakerti Baptista Közösség

2016. november 02. szerda
Gyülekezetük kis csoportokból épül föl, ahol megosztják egymással mindennapi életük örömeit és terheit, megtapasztalva az egymásra való odafigyelés, szeretet és barátság jelentőségét – hangzott el a vasárnapi jubileumi istentiszteleten
25 éves a Rózsakerti Baptista Közösség

A honlapjukon található bemutatkozásban olvasható: közösségük a Budafoki Baptista Gyülekezet leánygyülekezeteként jött létre, úgy, hogy 5 házaspárt imádsággal kirendeltek új gyülekezet alapítására a Rózsakert Lakótelepen. Első nyilvános istentiszteletünk 1991. október 20-án volt a lakótelep általános iskolájában. A vasárnapi ünnepi istentiszteletet a közösség lelkipásztora Kovács Géza vezette, amelyre amerikai társgyülekezetekből is érkeztek vendégek. "A történet nem is 25, hanem 50 éve kezdődött, amikor családommal Budafokra érkeztem." - mondta ünnepi beszédében a szintén lelkipásztor, idősebb Kovács Géza. Hozzátette, annak idején a kommunista hatóságok hosszas és eredménytelen zaklatásai után az "ide delegálással" tudták csak elérni azt, hogy felhagyjon az igehirdető országjárással. "Itt igazi otthonra találtunk a családommal, új, erős vallási közösséget építve a kerületi fiatalok, Isten iránt nyitott családok aktív részvételével, támogatásával." - mondta id. Kovács Géza.

Az ünnepi istentiszteletre meghívást kapott Karsay Ferenc polgármester és Szepesfalvy Anna alpolgármester is. "Önöknek, a baptista vallási közösségnek a szellemi-lelki ereje, erőssége, hogy az Istennel való személyes életközösséget és az egymással való testvéri közösséget tartják gyülekezetünk fő értékének, nyitottak a kisközösségek iránt. Ezért is vagyunk hálásak mi budafok-tétényiek azért, hogy 25 évvel ezelőtt Önök, a Rózsakerti Baptista Közösség otthonra leltek nálunk itt a kerületünkben, a Rózsakert Lakótelepen, hiszen azt az értékrendet képviselik és erősítik, amely az egyedüli esély a fennmaradásra, a túlélésre, nekünk, magyaroknak, keresztény embereknek." - hangsúlyozta köszöntőjében Szepesfalvy Anna alpolgármester.

Karsay Ferenc beszédében úgy fogalmazott, a jövőbe vetett hitet most is az Istenbe vetett hit erősíti világszerte, sokmillió keresztény lelkében. A polgármester hozzátette: " Főleg most fontos a jelszó, az Isten, haza, család hármas egyége, amikor ismét egyre inkább azt érezzük, tapasztaljuk, hogy felborulni látszik ez az egyensúly, a szűkebb és tágabb értelemben vett közösség belső erkölcsi meggyengülése, és kívülről érkező, ránk rontó, agresszív, vallási köntösbe bújtatott támadások miatt. A ma Európájában igazi kihívásnak, missziós feladatnak számít ennek a szemléletnek az ismételt megerősítése, mert sokan sokféleképpen megfogalmazták már, de egyre inkább tudjuk, mindannyian érezzük, hogy e nélkül a keresztény hagyományokra, értékekre épülő Európa kerül veszélybe." - tette hozzá a polgármester.