Ugrás a tartalomra

25 éves a Promontorium Borlovagrend - Videóval frissítve!

2017. május 29. hétfő
Fennállásának negyedszázados évfordulóját ünnepelte a kerületi borhagyományok ápolását célul kitűző szakmai testület a Városháza dísztermében. Dr. Urbán András díjas lett Appel Péter nyugalmazott tanár, a budafoki Barlanglakás Emlékmúzeum tárlatvezetője.
25 éves a Promontorium Borlovagrend - Videóval frissítve!

„Az önkormányzat számára fontos együttműködő partnerek a kerületi borász szakemberek, a hagyományápolásban fontos szerepet vállaló borászatok, pincészetek. Közös célunk, hogy kerületünk Budapest bornegyedévé váljon, és ezért már számos lépést tettünk az idei évben is. A most is zajló művészeti tavaszi fesztivál keretében a közelmúltban elindítottuk az első Budafoki Pincejáratot, folyamatosan újabb ötleteink születnek a Bornegyed Projekttel kapcsolatban, szervezzük a 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált és mindebben továbbra is számítunk Önökre ”– mondta köszöntőjében a polgármester. "A Promontorium Borlovagrend szerves részét képezi a kerület identitásának, továbbra is számítunk a partneri együttműködésre Budafok-Tétény jó hírének erősítésében" – tette hozzá Karsay Ferenc.

Szabolcs Attila országgyűlési képviselő egyéb hivatalos elfoglaltsága miatt levélben köszöntötte az ünneplőket. Az eseményen köszöntőt mondott a Promontorium Borlovagrend elnök-nagymestere, Szűcs Zoltán, a szaktárca Parlamenti és Társadalmi Kapcsolatok Főosztályának vezetője, Dr. Szabó Balázs, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke, Koczor Kálmán és Garbóci László ceremóniamester, a kerület díszpolgára is. Utóbbi helytörténészként rövid előadásban is méltatta az elmúlt 25 évben elért sikereket. Végül átadták a borlovagrend Dr. Urbán András díját, amelyet idén Appel Péter, a Promontorium Borlovagrend alkancellárja, a Soós István Borászati Szakiskola nyugalmazott tanára, a budafoki Barlanglakás Emlékmúzeum tárlatvezetője vehetett át. A komolyzenei műsort megelőzően előbb Karsay Ferenc polgármester, majd az ünnepségre meghívott borlovagrendek képviselői a hagyományoknak megfelelően ajándékokat adtak át a Promontorium Borlovagrend elnök-nagymesterének, Szűcs Zoltánnak.  

A Promontor TV összeállítása: