Ugrás a tartalomra

25 év az önkormányzatiság jegyében Budafok-Tétényben

2015. október 19. hétfő
Politikai hovatartozástól függetlenül együtt ünnepeltek a kerület egykori és jelenlegi elöljárói, választott tisztségviselői a Klauzál Gábor Művelődési Központban.
25 év az önkormányzatiság jegyében Budafok-Tétényben

Az eseményre meghívást kaptak az elmúlt negyedszázad munkájában résztvevő városvezetők, képviselők, bizottsági tagok és önkormányzati dolgozók. A kerület egykori és jelenlegi országgyűlési képviselői közül a rendezvényen jelen volt többek között Lendvai Ildikó, korábbi MSZP elnök, Németh Zsolt, az országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke és Németh Zoltán jelenlegi alpolgármester, aki az egyedüli olyan képviselő a kerületben, aki 25 éven keresztül minden ciklusban tagja volt az önkormányzati testületnek. "Miben más a mi önkormányzatunk, mint a többi?” – ezzel a szónoki fordulattal kezdte ünnepi beszédét Karsay Ferenc polgármester, majd így folytatta: – a Fővárosi Közgyűlésben polgármesterként ülhetek, így látom, hogy Budapest más önkormányzataiban hogyan zajlik az élet. Ami nekünk természetes, az abban a közegben teljesen egyedi. Politikai hovatartozástól függetlenül mindig megtaláltuk a közös pontokat, amelyek mentén együtt tudtunk cselekedni.

 

Ez után Karsay Ferenc Hajas Ervint, kerületünk első polgármesterét hívta a színpadra. – Milyenek is voltunk 25 évvel ezelőtt mi, akik létrehoztuk az önkormányzatiságot a tanácsrendszert követően? – kezdte ugyancsak kérdéssel ünnepi beszédét az egykori városvezető, és hozzátette: – A diktatúrából a demokráciába vezettük át a kerületet, sikerrel letettük az önkormányzat alapjait, talán még ma is vannak olyan rendeletek, amelyek 1990 és 1994 között születtek. Milyenek voltunk, tehát? Naivak és kompromisszumképesek, ami ma már hiányzik a világból – mondta Hajas Ervin.

Szabolcs Attila országgyűlési képviselő három cikluson át volt kerületünk polgármestere. Ő úgy fogalmazott: – 25 év nagyon nagy idő, ha most visszagondolunk arra, hogy ki mire gondolt, mi lesz 2015-ben. Valaki már arra számított, hogy előrébb leszünk, vannak, akik azt gondolták, hogy nem haladunk ilyen gyorsan. Ha most a kerületbe látogatna valaki, aki 25 évig nem járt Budafok-Tétényben, sok újdonságot és fejlesztést látna, tette hozzá Szabolcs Attila.

– Mi a lakosságtól bizalmat kaptunk és ennek megfelelően szolgáltuk a kerületet – kezdte ünnepi beszédét Bollók Istvánné, aki azt hangsúlyozta, ehhez kellettek a képviselőtársak jobboldalról és baloldalról egyaránt. Kellett a képviselőtársak segítsége, kellettek az ellenzék konstruktív javaslatai és kellett hozzá egy nagyszerű hivatal. Ezúton szeretném megköszönni jegyző úrnak, aljegyző asszonynak és a hivatal valamennyi dolgozójának, hogy pártatlanul, szakmai tudással segítették a munkánkat. Életem egyik legszebb időszaka volt a 2002 és 2006-os időszak – zárta beszédét Bollók Istvánné.

Karsay Ferenc polgármester gravírozott emlékplaketteket és emléklapokat adott át minden képviselőnek és bizottsági tagnak a színpadon, melyhez a többi polgármester is gratulált.

Az ünnepi műsor a Budafok Big Band és Berki Tamás fergeteges műsorával folytatódott.

 

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2015/10/26/25-ev-az-onkormanyzatisag-jegyeben/