keresett cimke:


Találat a programok között
Találat a hírek között

Találat a hírek között (max. 50 találatig)

2020-10-19

Városfejlesztés

Új előtető szolgálja a biztonságos várakozást a szakrendelő előtt

A koronavírus miatt hozott szabályok értelmében korlátozott létszámban tartózkodhatnak a rendelésekre érkezők a szakrendelő épületében. Hogy a kint várakozókat is védjék a csapadékos időjárástól, új előtetőt építettek az épület elé.

2020-09-08

Városfejlesztés

Intézményi felújítások a nyár folyamán

Óvodáink, bölcsődéink nyári leállása minden évben jó alkalmat teremt a soron következő felújítási munkák elvégzésére. Bár idén a rövidített zárva tartás kihívás elé állította a szakembereket, de így is sok intézmény szépült meg nyár végére, a munkák pedig az ősz folyamán tovább folytatódnak.

2020-07-21

Városfejlesztés

Megújulhat a Batthyány utcai rendelő

Az önkormányzat képviselő-testülete július 9-én döntött arról, hogy pályázatot nyújtanak be a házi orvosi rendelő, a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épületegyüttesének felújítására. Sikeres pályázat esetén sor kerülhet többek között az épületek energetikai korszerűsítésére, akadálymentesítésére, valamint a vizesblokkok felújítására.

2020-07-21

Városfejlesztés

Folytatódik a zebraprogram a kerületiek biztonsága érdekében

Kerületünk barátságos, biztonságos, kisvárosias jellege miatt kedvelt a kisgyermekes családok és az idősebbek körében is. Budafok-Tétény Önkormányzata ezért korábban úgy döntött, e két korosztály fokozott védelme érdekében elindítja közlekedésbiztonsági programját. Ennek részeként több zebra is megépülhetett kerületünkben.

2020-07-15

Városfejlesztés

Kormánytámogatás a földutak leaszfaltozására

A Miniszterelnökség nemrég arról tájékoztatta Budafok-Tétény önkormányzatát, hogy a kormány 352 225 000 forint vissza nem térítendő támogatást ad a kerületi földutak leaszfaltozására.

2020-07-04

Városfejlesztés

Kosárlabdacsarnok épülhet Budafok-Tétényben

Új sportlétesítmény épülhet a XXII. kerületi Budai Nagy Antal Gimnázium telkén, amely tovább színesíti Budafok-Tétény sportéletének palettáját. A tornacsarnok tervezett helyszínét július 2-án mutatták be a sajtó képviselőinek.

2020-07-03

Városfejlesztés

Idén is újabb utasvárók épülnek

Folytatódik az utasvárók telepítése a kerületben. Két ütemben, összesen 14 váró épül vagy újul meg a kerületben.

2020-06-13

Városfejlesztés

Jégsátor a kerületi gyerekek örömére

A DunaFok szabadidő-park fölött – ha minden jól megy – hamarosan jégsátor épül, ami csípi a kerületi ellenzéki képviselők szemét. Karsay Ferenc polgármester az alábbiakban eloszlatja a budafoki lakosok esetleges kétségeit a beruházással kapcsolatban. Az egész történet egy kicsit hasonlít a jereváni rádió híradására, csak ellenkező előjellel. Nem Zsigulikat, hanem Mercedeseket, és nem fosztogatnak, hanem osztogatnak...

2020-03-11

Városfejlesztés

Újabb utak kapnak aszfaltburkolatot

További földutakat burkolnak le a kerületben a Budapesti Útépítési Program keretében, amely önkormányzati önrésszel, kormányzati támogatásnak köszönhetően valósul meg.

2020-03-06

Városfejlesztés

Új padlóburkolat kerül a Városháza folyosóira

Az épület emeletének járólapjai megkoptak, így az Örökségvédelmi Hatóság jóváhagyásával újakra cserélik azokat.

2019-12-11

Városfejlesztés

Újabb utak épülnek a kerületben

A Budapesti Útépítési Program keretében közel 6,5 kilométernyi utat aszfaltoztak le Budafok-Tétényben ez évben. Az útépítések jövőre tovább folytatódnak: közel 4 kilométer új szakasz épül meg kormányzati forrásból, az önkormányzat által biztosított önrésszel kiegészítve.

2019-10-10

Városfejlesztés

Megújult a Kőbányász park

A XVI. utca és a Rózsakert utca sarkán található park fejlesztéséről a lakosság bevonásával döntött Budafok-Tétény önkormányzata. A társadalmi egyeztetés alapján, önkormányzati forrásból újultak meg a játszótéri elemek és a sporteszközök.

2019-10-07

Városfejlesztés

Megkezdődött az eszköz- és műszerfejlesztés az Egészséges Budapest Program keretén belül a Káldor Adolf Szakrendelőben - Videóval frissítve!

Megérkezett az első gép a kerületi szakrendelőbe, amelyet az Egészséges Budapest Program keretén belül, önkormányzati támogatással vásárolt az intézmény. Az elsőként érkező terheléses EKG berendezést október 2-án adták át.

2019-09-18

Városfejlesztés

Több mint 85 millió forinttal támogatta a kerületi ingatlanok megújítását az önkormányzat

52 budafok-tétényi ingatlantulajdonos pályázott sikeresen épülete homlokzatának vagy kapujának felújítására az önkormányzat által meghirdetett Budafok-Belváros megújul és a Régi idők új kapui elnevezésű programokban.

2019-09-18

Városfejlesztés

Nyáron is folytatódott az intézmények megújítása

A nyári szünet hagyományosan az intézményi beruházások ideje a kerületben. Az elmúlt hónapokban az önkormányzat korszerűsítette a Bartók Béla úti bölcsőde és óvodák épületét, két óvoda és egy bölcsőde tetőszerkezetét megújította, az Árnyas Kert Tagóvoda udvarára pedig új játékok és kismotor-pálya került.

2019-09-17

Városfejlesztés

Megújult a Terv utcai játszótér

Minden gyermeket vár a megújult Terv utcai játszótér, amelyet a kerület önkormányzata újított fel.

2019-09-05

Városfejlesztés

Járdafelújítási program

Az önkormányzat programja keretén belül újulnak meg a járdák Budafok-Tétényben. Jelenleg öt kerületi utcában zajlanak a munkálatok.

2019-09-02

Városfejlesztés

Megújult a Hugonnai iskola udvara

Felújított játszóvár és streetball pálya várja a tanévkezdő diákokat a Hugonnai Vilma Általános Iskolában az önkormányzat jóvoltából.

2019-08-18

Városfejlesztés

Hamarosan indul a Kőbányász park felújítása

A Kőbányász park felújításáról idén januárban szavazhattak a kerületiek. A társadalmi egyeztetés alapján elkészített tervek megvalósítása várhatóan augusztus végén kezdődik: több mint ezer cserje, trambulin és új játszóeszközök kerülnek a parkba.

2019-08-12

Városfejlesztés

Új faházak Akaliban

Négy új faházat épített Budafok-Tétény Önkormányzata Balatonakaliban, hogy a kerületi családok jobb körülmények között nyaralhassanak.

2019-08-08

Városfejlesztés

Új napvitorlák

Két darab napvitorlát telepítettek a Magdolna utcai buszmegállóba

2019-07-22

Városfejlesztés

Fitneszeszközökkel bővült a Szent István tér

Már használhatóak azok a fitneszeszközök, amelyeket a társadalmi egyeztetés eredménye alapján telepítettek a Szent István térre.

2019-07-04

Városfejlesztés

Budapesti Útépítési Program - Átadták az elsőként megépült, budai útszakaszt

Aszfaltburkolatot kapott a Fenyőtoboz utca. A Budapesti Útépítési Program első ütemében elkészült, első budai utat július 4-én adta át Szatmáry Kristóf miniszteri biztos és Karsay Ferenc polgármester.

2019-06-25

Városfejlesztés

Tetőfelújítások a kerületi intézményekben

Május végén fejeződött be a Mocorgó Tagbölcsőde és a Csicsergő Tagóvoda tetőfelújítása, június első hetében pedig a Varázskastély Tagóvodában indult el a beruházás, amelynek során új, hőszigetelő tetőszerkezetet kap az épület.

2019-05-28

Városfejlesztés

Virágok a kerületieknek

Az önkormányzat idén is egynyári és balkonvirágok felajánlásával járult hozzá, hogy Budafok-Tétény minél virágosabb lehessen.

2019-05-10

Városfejlesztés

Újabb utasvárók épülnek

Május 9-től folytatják az utasvárótelepítési programot a kerületben. Először a Mihalik Sándor utcában és a Budafoki elágazásnál kezdték meg a munkálatokat, majd további tíz helyszín kap új utasvárót.

2019-05-06

Városfejlesztés

Indulnak az útépítések

A Vitéz utca aszfaltozásával megkezdődött kerületünkben a Budapesti Útépítési Program, melynek során 39 földutat burkolnak le Budafok-Tétényben. Cikkünkben olvashatók az érintett útszakaszok.

2019-03-10

Városfejlesztés

Közel hat kilométernyi új út épül Budafok-Tétényben- Videóval frissítve!

39 földutat aszfaltoznak le a közeljövőben a Budapesti Útépítési Program keretén belül a kerületben.

2019-02-07

Városfejlesztés

Nyár elejére fog elkészülni a Duna-parti szabadidőpark

Január végén kezdetét vette a budafoki Duna-parti sétány és szabadidőpark építése. A megújuló terület elérhetővé teszi a vízpartot, teret biztosít a játékhoz és a sporthoz egyaránt, így a családok kedvenc helyévé válhat. Az építkezés közlekedési korlátozásokkal is jár – részletek a cikkben.

2018-11-19

Városfejlesztés

Hatalmas átalakulás előtt a 20 éves Campona

Az ingatlanszakma rangos nemzetközi eseményén, a cannes-i MAPIC szakkiállításon mutatja be a CPI Property Group budapesti, lengyelországi és cseh bevásárlóközpontjainak nagyszabású átalakítási terveit.

2018-11-08

Városfejlesztés

Birtokba vehették a gyerekek a Barackos úti játszóteret

November 6-án ünnepélyesen is átadták a társadalmi egyeztetés alapján készült óhegyi játszóteret.

2018-10-31

Városfejlesztés

November 1-jén nyílik a kerület legújabb játszótere

A társadalmi egyeztetés után megépült Barackos úti játszótér november első napján nyitja meg kapuit. Nézzék meg személyesen, milyen lett a közösen tervezett tér!

2018-10-15

Városfejlesztés

Megújult kutyafuttatók a kerületben

Budafok-Tétény önkormányzatának kezdeményezérésre a József Attila lakótelepen, az Anna - Vihar utca kereszteződésében levő parkban és az Arany János lakótelepen lévő kutyafuttatókat is felújították.

2018-09-26

Városfejlesztés

Hárommilliárd forintból újult meg a Nagytétényi úti kollégium

Átadták az ELTE Nagytétényi úti kollégiumát, amely az esztétikai és kényelmet szolgáló fejlesztéseken túl energetikai, gépészeti és informatikai korszerűsítésen is átesett.

2018-09-25

Városfejlesztés

Éjszakai útlezárás a Nagytétényi úton

Szeptember 25-26. között éjszakai munkavégzés miatt zárják le a Nagytétényi út egy szakaszát.

2018-09-19

Városfejlesztés

Változás: Három sávon haladhat a forgalom az M0-s autóút déli szektorán

A torlódások csökkentése érdekében az M0-s autóút déli szektorán zajló felújítási munkák kapcsán, a Hárosi Duna-hídon a munkaterület mellett az M1-es autópálya irányába az eddigi kettő helyett három forgalmi sáv, míg a Soroksári Duna-híd felé nyújtott gyorsítósávok segítik a közlekedőket.

2018-09-17

Városfejlesztés

Útátjáró-lezárás lesz az Angeli úton

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által végzett vasútkorszerűsítési munkák megvalósításához az Angeli úti útátjáró ideiglenes lezárása szükséges 2018.09.18. – 2018.10.18. között.

2018-09-17

Városfejlesztés

Elindult az óhegyi játszótér építése

Szeptember 10-én elindult a környéken élők kérésére megvalósuló Barackos úti játszótér építése, amelynek terveit a lakosság bevonásával készítették el.

2018-09-11

Városfejlesztés

Rendőrségi körzeti iroda nyílt Nagytétényben

Szeptember 4-én nyitották meg a XXII. kerületi Rendőrkapitányság és a budafok-tétényi önkormányzat együttműködésével létrejött rendőrségi körzeti megbízott irodát a Cziffra György Kulturális Központban.

2018-08-29

Városfejlesztés

Csúszdacsere a mesetéren

A lakossági észrevételeket figyelembe véve, várhatóan augusztus utolsó hetében kicserélik az egyik csúszdatestet a Szent István téri meseparkban.

2018-08-20

Városfejlesztés

Elkészült a Szent István közösségi tér

Már Szent István ünnepét megelőzően kinyíltak a Budafok szívében épült mesepark kapui.

2018-08-01

Városfejlesztés

200 milliós eszközfejlesztés a Káldor Adolf Szakrendelőben

A kormány július 27-i döntése alapján a kerületi szakrendelő is támogatást nyert a betegellátás fejlesztésére az Egészséges Budapest Program keretein belül.

2018-08-01

Városfejlesztés

Hűsítő fejlesztések az intézményekben

A perzselő nyári napok, a hosszantartó kánikula mindannyiunk szervezetét megviseli. Az önkormányzatnak köszönhetően több kerületi intézményében is megvalósultak a hőérzetet javító beruházások.

2018-07-22

Városfejlesztés

Napelemes szivattyú a Kártya utcában

A többlet csapadékvíz elvezetésére szereltek fel napelemes szivattyút a Kártya utca végében.

2018-06-19

Városfejlesztés

Nyár végére új külsőt kap a belváros

A megújuló Szieszta pontot már a Kerület napján birtokba vehetjük, de a Szent István téren helyet kapó egyedi játszótérre és pihenőparkra is csak augusztusig kell várnunk.

2018-06-15

Városfejlesztés

Ideiglenes lezárások a kerületben

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által végzett vasútkorszerűsítési munkák megvalósításához egyes kerületi vasúti útátjárók ideiglenes lezárása szükséges június 18-tól.

2018-05-26

Városfejlesztés

Több tízezer virág a kerületieknek

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén tavasszal is virágokkal gazdagodhattak a kerületi lakosok és intézmények az önkormányzat akciójának köszönhetően. Az egynyári és balkonnövényeket május 23-24-én osztották ki a Városháza udvarában.

2018-05-15

Városfejlesztés

Folytatódik Budafok-Belváros városképi megújulása

Az önkormányzatnál idén is lehetett pályázni a városképi szempontból kiemelkedő, belvárosi, közterületről látható homlokzatok és régi kapuk megújításának vissza nem térítendő pénzügyi támogatására.

2018-05-09

Városfejlesztés

Elkezdődött a Szent István tér felújítása

Ahogyan beszámoltunk róla, Budafok-Tétény önkormányzata társadalmi egyeztetés után újítja meg a Szent István teret. A munkák a napokban elkezdődtek.

2018-04-25

Városfejlesztés

Ilyen lesz a közösen tervezett óhegyi játszótér

Budafok-Tétény önkormányzata új játszóteret épít a Barackos úton, melynek végleges terveit a lakosság véleménye alapján készítteti el. A heteken át tartó társadalmi egyeztetés eredménye itt olvasható.

Találat az oldalak között

városfejlesztés

Városfejlesztési- és Üzemeltetési Iroda

Városfejlesztési- és Üzemeltetési Iroda - Városfejleszt&eacu

Találat a dokumentumok között