Ugrás a tartalomra

Kisállat teteme

Az állati eredetű melléktermék – így különösen az elhullott állat tetemének – tulajdonosa saját költségén köteles annak elszállításáról, ártalmatlanná tételéről gondoskodni. Ha az állati eredetű melléktermék tulajdonosa ismeretlen vagy ismeretlen helyen tartózkodik, az állati eredetű melléktermék elszállítása az önkormányzatot, vagy a közút kezelőjét terheli. Amennyiben a tulajdonos ismertté válik, úgy a felmerült költségeket köteles az önkormányzatnak, illetve a közút kezelőjének megtéríteni.

Dr. Osvárt András szakállatorvos lakossági és hatósági bejelentés, észlelés alapján, 24 órán belül gondoskodik a Budapest XXII. kerületi Önkormányzat közigazgatási területén lévő azon kisállat tetemek elszállításáról és ártalmatlanná tételéről, amelyek

  • a nem önkormányzati kezelésű közutakat kivéve – közterületen találhatók, vagy
  • tulajdonosa ismeretlen, vagy ismeretlen helyen tartózkodik.

A kisállathullák bejelentése dr. Osvárt András 06-30-242-0815–ös telefonszámán történik.

Budapest XXII. kerületi Önkormányzat közigazgatási területén lévő azon helyi közutakon (beleértve azok műtárgyai és tartozékai), amelyek a Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában vannak, az elhullott kisállatok tetemének elszállítása a Főváros Közterület-fenntartó Útosztályától kérhető a 464-8574-es telefonszámon.