Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2019-06-18

Harmincadik születésnapját ünnepelte a budafoki cserkészcsapat

Az elsők közt alakult újjá a budafoki 903. sz. Prohászka Ottokár Cserkészcsapat 1989-ben. Június 16-án fogadalomújítással és zászlóáldással emlékeztek a 30 évvel ezelőtt történtekre.

2019-06-18

Örökifjú bohémek

Fergeteges siker a szenior táncesten Budafokon

2019-06-17

Guruló autómúzeum Budafok-Tétényben

Június 22-én 11-től a Nagytétényi Kastélymúzeumnál ismét megcsodálhatjuk a guruló autómúzeumot Budafok-Tétényben

Programok

Polgármester


Pünkösdi gondolatok

23 éves hagyományt szakítottunk meg, amikor a budafok-tétényi Keresztalja nem utazott el a csíksomlyói búcsúba. (Keresztalja: egy településen élőkből álló, szent helyekre igyekvő zarándokcsoport, búcsús közösség) Természetesen azért idén is ellátogattunk csíksomlyói nyeregbe, de utazásunk időpontját Ferenc pápa látogatásához igazítottuk, így részesei lehettünk a Szentatya történelmi jelentőségű erdélyi látogatásának.

 Nehéz méltó módon kifejezni az érzést, ami átjárja az ember szívét, amikor Székelyföldön a pápa által celebrált misén felcsendül a magyar, a végén pedig a székely himnusz.

Nem hátráltunk meg a ránk zúduló esőtől és ködtől, de így még inkább átéltük a több százezres tömegben a zarándokút lényegét, a találkozást Istennel és ezáltal önmagunkkal.

Ez az élmény most is elevenen él bennem. Most Pünkösdkor is, amikor elcsendesedik a szív.

Pünkösdkor a kereszténység a Szentlélek kiáradását ünnepli. Ekkor áradt ki a Szentlélek Jézus tanítványaira is. A Szentlélek eljövetele, az egyház alapítása és az egész világra kiterjedő missziós munka ekkor vette kezdetét.  Jézus fizikai valójában már nem volt tanítványaival, de lelkileg velük maradt.  Az apostolok mindenkinek saját nyelvén hirdették az evangéliumot. A pápai szentmise egyik fontos üzenete is az volt, hogy közös hitük megvallásával a különböző nyelveken beszélők is békében és egységben élhetnek.

Hálás szívvel mondhatom, hogy mi, itt Budafok-Tétényben olyan közösségben élhetünk, ahol él a szeretet. Életünk legfontosabb értéke ez, melyet másoknak adhatunk és másoktól kapunk.

Mindezek szellemében, Böjte Csaba gondolataival kívánok áldott Pünkösdöt!

„A szeretet térden álló mindenhatóság! Az az iránytű, amely megmutatja nemcsak az ég felé, hanem testvéreid szíve felé is a járható utat! A szeretet képes megmutatni a népeknek a békés, testvéri egyetértést megfogalmazó törvényeket, azt az autonómiát, amire vágyunk!”

Böjte Csaba

Karsay Ferenc

polgármester