Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2019-02-21

Idén is várják a javaslatokat a kerületi díjazottakra

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata a 13/2016. (V. 31.) és a 8/2016. (IV.04.) önkormányzati rendelete alapján idén is meghirdeti a kerületi díjakat.

2019-02-21

Újra járható a Dózsa György út

Az útépítési munkálatok befejeződtek, így a mai naptól újra használható lesz a Dózsa György úti útátjáró.

2019-02-21

Ragyogjon újra eredeti fényében a nagytétényi templom!

Apró lépésekben szépül a Budapest-Nagytétényi Nagyboldogasszony Plébánia belseje. A teljes felújításhoz szükséges összeg zöme már rendelkezésre áll, 5 millió forint hiányzik még.

Programok

Polgármester


Kulturális sokszínűség Budafok-Tétényben

Tizenhárom évvel ezelőtt indult el a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat, amelyet a Magyar Népművelők Egyesülete hívott életre. Idén az a megtiszteltetés ért minket hogy, Budafok-Tétényből indulhat útjára a február 15. és 17. között megrendezendő országos programsorozat, amelynek célja  hogy a művelődésszervezők bemutassák a kultúrházak értékteremtő és értékőrző munkáját. A programok idei jelmondata: Mindennap értéket adunk. Ez a cél pedig valóban az év minden napján jelen van kerületünkben.

A tavaszi napsugaras órák mellett a kulturális programok száma is jelentősen növekedik ebben az időszakban: februárban a Kossuth- és Liszt-díjas Hegedüs Endre és kedves felesége, Katica ad koncertet a házasság hete alkalmából a Klauzál Házban, meghallgathatjuk a Budafok Big Band mindig színes és frappáns műsorát, és lassan elkezdhetünk készülődni a márciusban induló Pincejáratra is. A szezonnyitó rendezvényt finom borok és zenei sokszínűség jellemzi, este pedig Badár Sándor érkezik a kerületünkbe, aki nem csak egyedi humorát, hanem saját borát is magával hozza. Ajánlom mindenkinek, hogy látogassa meg a kerületi pincevilágot, és fedezze fel, miért lett Budafok Budapest Bornegyede! S ha tavasz, akkor művészeti fesztivál. A meghívott művészek neve még titok, de biztos vagyok benne, hogy idén májusban is sok különleges produkciót és kiállítást láthatunk majd.

Budafok-Tétény kulturális életéhez nagyban hozzájárulnak az itt működő civil szervezetek. Segítségükkel egész évben olyan nagysikerű programok szórakoztatják a kerületieket, mint a Patak party, a Nagytétényi Szüreti Mulatság vagy a Szent Mihály-napi rendezvénysorozat, ezért fontosnak tartom, hogy szoros kapcsolatot ápoljunk velük, és támogassuk a törekvéseiket, amelyekkel a kulturális életet színesítik.

Bár mindenkinek megvan a saját ízlése, mégis azt gondolom, fontos, hogy nyitottak legyünk. Ebben a Klauzál Ház és a Cziffra Központ sokszínű, változatos programkínálata jó segítségünkre van. Hiszen minden kiállítás, színdarab, koncert, elolvasott vers vagy végigkacagott stand-up est hozzánk tesz valamit, amit továbbvihetünk magunkkal. S így mi magunk is értéket közvetíthetünk az év minden napján.

Karsay Ferenc

polgármester