Ugrás a tartalomra

Zöldjárat Budafok-Tétényben

2018. március 02. péntek
A kerti zöldhulladék járatszerű begyűjtése március 5-től november 30-ig tart ez évben. A biológiailag lebomló gyűjtőzsákok hétfőtől a Városháza portáján is beszerezhetők.
Zöldjárat Budafok-Tétényben

A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk! Ugyanis az így begyűjtött zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba. Emiatt is fontos, hogy odafigyeljünk, mi kerül a zöldhulladék-gyűjtő zsákba. Fontos, hogy a belekerülő ágak ne legyenek egy méternél hosszabbak. Továbbá ügyeljünk rá, hogy a zsákba csak és kizárólag zöldhulladék kerüljön!

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság mint hulladékgazdálkodási közszolgáltató, 2005 óta szállítja el járatrendszerben Budapest mind a tizenkilenc zöldövezetes kerületéből a kerti zöldhulladékot, amelyet ezután a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban komposztálnak.

A kerti zöldhulladék járatszerű begyűjtése 2018. március 5-től november 30-ig tart. Kerületünkben péntekenként fog járni a zöldjárat. A zsákokat a szállítás előtti este vagy a szállítás napján 05:00 óráig  helyezzék ki az ingatlan elé.

Biológiailag lebomló gyűjtőzsákok árusítása a kerületben:

Budafok-Tétény, Városháza portája, Városház tér 11.

Hulladékudvar, Nagytétényi út 341-343.

A további árusítóhelyek listája itt érhető el.

 

Forrás: http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkfzrt/hulladekkez/szelektiv_gyujtes/zoldhulladek_gyujtes