Ugrás a tartalomra

Valódi ékszerdobozzá válik a BMTE-sporttelep

2016. július 21. csütörtök
Három ütemben teljes korszerűsítésen esik át a Promontor utcai létesítmény: felújítják a pályákat, a nagy tribünt és újabb csarnokokat építenek
Valódi ékszerdobozzá válik a BMTE-sporttelep

Mintha tegnap lett volna: 2012. szeptember 28-án ünnepelte fennállásának századik évfordulóját a BMTE, a XXII. kerület legendás sportklubja. A centenárium alkalmából a Promontor utcai Fonyódi Antal Sportcsarnokban beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök is, aláhúzva, hogy „kis klubok nélkül nincsenek nagy klubok”. Nincsenek bizony, hiszen a BMTE és a hozzá hasonló egyesületek jelentik a magyar sport – a tömeg- és a minőségi, az élsport – bázisát. Éppen ezért fogalmazódott meg a BMTE vezetőinek fejében a gondolat, vagy inkább szükségszerűség: eljött az ideje a sporttelep rekonstrukciójának.

A Promontor utcai létesítmény irodájában dr. Soós János klubelnökkel és Vizi Sándor ügyvezető elnökkel beszélgettünk, odakint, a futballpályán az NB III középcsoportjában legutóbb a negyedik helyen végzett labdarúgócsapat edz Prukner László vezetésével.

– Három ütemben történt, történik a rekonstrukciós folyamat – kezdi Soós János. – Az első szakaszban két évvel ezelőtt, 600 milliós költséggel megújult a Fonyódi Antal Sportcsarnok, tataroztuk az összedőlés határán álló kiszolgálóegységeket, az öltözőket, és rekortán borítással láttuk el a futópályát, amelyet nemcsak kiváló atlétikai szakosztályunk sportolói használnak, hanem a budafoki amatőr futók, testedzők is...

Az ember, ha szétnéz a takaros sporttelepen, azt gondolná, nincs itt már teendő. Pedig dehogy nincs...

– A második ütem hamarosan elkezdődik, ennek részeként először is felújítjuk a fenti műfüves pályát, méghozzá úgy, hogy a régi borítást sem dobjuk ki a szemétbe, hanem újrahasznosítjuk, feldarabolva odaajándékozzuk a kerületi iskoláknak – folytatta az elnök. – Épül továbbá ugyanott egy 1700 négyzetméteres tornakert, szintén a budafok-tétényi iskolák nebulói számára.  

Felújítjuk a nagy lelátót, kicseréljük a székeket, új közösségi mosdó, WC épül, s a kiszolgáló, karbantartó műhelyt is kicsinosítjuk. Az igazi nagy feladat a rekonstrukció harmadik szakasza lesz, már 2017-ben. Felújítjuk a füves pályát, kicseréljük a gyepszőnyeget, s odafönt, a bitumenes pálya helyén multifunkciós csarnok épül. Nem lesz túlzás ékszerdoboznak nevezni a BMTE megújuló otthonát.

Vizi Sándor ügyvezető elnök, a klub egykori legendás balhátvédje, örökös tagja ezen a ponton kijelenti, hogy a futballcsapat határozott célja a felkerülés az NB II-be, amihez – a nagyra törő infrastrukturális elképzeléseket hallva – a háttér, a körítés biztosítottnak tűnik. (ch. gáll)