Ugrás a tartalomra

„Teltházas” családi nappal vették birtokba a gyerekek az új KRESZ parkot - Videóval frissítve!

2017. június 20. kedd
Megnyitó piknikkel várt mindenkit az új KRESZ park. A péntek délutáni átadási ünnepségen és az azt követő családi napon, folyamatos volt a „forgalom”.
„Teltházas” családi nappal vették birtokba a gyerekek az új KRESZ parkot - Videóval frissítve!

Június 9-én 15 órától családi délutánnal várt mindenkit a Május 1 téren a megújult KRESZ park. Izgalmas programokkal ünnepeltük meg, hogy hosszú idő után ismét birtokba vehettük a parkot, ahol generációk tanulták meg a helyes közlekedés alapjait. Állandó programok voltak a parkban, kicsik és nagyok örömére. A gyerekek önfeledten szórakoztak, szüleik, nagyszüleik leginkább nosztalgiáztak a régi-új helyszínen.

 

Az 1976-ban megépült KRESZ park új erőre kapott, hiszen a közelmúltban befejeződött az önkormányzat által végzett teljes körű felújítása. A parkban új burkolat, közlekedési táblák, padok, ivókút, mini benzinkút és kis vasúti átjáró is várja a játszva tanulni vágyókat.

 

A pénteki eseményen kézműves játszóházzal, közlekedési ügyességi játékokkal, frizbivel és tollassal várták a kisgyermekes családokat. A játékban megfáradtak a Majecsko – Made with love (http://www.facebook.com/Majecsko-Made-with-love-254877384927224/) által kínált egészséges és finom harapnivalókat.

 

A kisgyerekek kerékpárral, rollerrel, lábbal hajtott kismotorral, görkorcsolyával és futóbiciklivel tudják használni a parkot. Fontos, hogy a bukósisak a parkot használók számára kötelező.

 

A szalagátvágó átadó ünnepségen Karsay Ferenc polgármester úgy fogalmazott: „ a KRESZ park egy hagyomány, egy tradíció a kerületben. Még az úttörők kapták annak idején a 70-es években a kerületi Tanácstól, aztán a rendszerváltás óta lényegében nem foglalkozott vele senki, és azért került napirendre, mert megjelent a társadalmi igény. Az a cél, hogy a gyerekek gyakorolhassák a közlekedési szabályokat nem éles helyzetekben, nem valós közlekedési szituációkban. A szülők kérése egybecsengett egy mentornak, a MARKET Zrt ügyvezetőjének, Scheer Sándornak a szavaival (aki egyébként itt a környéken nőtt fel). Ő ugyanis azt kérdezte egy alkalommal tőlem, hogy miért nem újítjuk meg a parkot, mire az volt a válaszom, hogy azért mert irdatlan sok pénzbe kerülne. Erre volt az a válasza, hogy akkor ő segítségünkre siet, őt pedig sokan mások követték.” – mondta Karsay Ferenc a budafokteteny.hu-nak. Hozzátette, nem sűrűn fordul elő hasonló parkokban az, ami itt igen, hogy van valósághű üzemanyagtöltő állomás, működő jelzőlámpák, vasúti átkelőhelyek és a szülőknek van árnyékos ülőhely, a gyerekek biztonságát pedig a kerítés szolgálja. Szemmel látható, hogy ez egy kedvelt helyszíne lesz a kerületi családoknak – mondta a polgármester.

 

Dr. Bató András r. alezredes, kerületi rendőrkapitány, valamint a három alpolgármester, Szepesfalvy Anna, Németh Zoltán és Zugmann Péter is részt vettek az átadási ünnepségen.

A rendőrkapitány a budafokteteny.hu-nak elmondta, első hívószóra csatlakoztak a kezdeményezéshez, hiszen a rendőrség számára rendkívül fontos a gyerekek időben szerezhessenek megfelelő ismereteket a közlekedési szabályokról, a helyes közlekedési morálról. Több prevenciós programban is részt vesz a 22. kerületi Rendőrkapitányság, rendőreik több helyszínen is rendszeresen tartanak közlekedésbiztonsági előadásokat. „Örülünk ennek az új lehetőségnek, ennek a parknak is. A Nemzedékek Biztonságáért Alapítvány is csatlakozott a kezdeményezéshez, bicikliket, kifestős könyveket, társasjátékokat, ajándéktárgyakat és édességeket ajánlottak fel a gyerekek nagy örömére” – tette hozzá dr. Bató András r. alezredes, kerületi rendőrkapitány.

 

Az átadás pillanatainak FB-os "élő" közvetítése itt tekinthető meg:  http://www.facebook.com/karsayferenc/videos/793611324145636/

 

A Promontor TV összeállítása: