Ugrás a tartalomra

Mi lesz a romos mozi helyén?

2017. szeptember 01. péntek
A volt Budafok mozi elbontása után átmenetileg többfunkciós közösségi teret alakítana ki Budafok-Tétény Önkormányzata, melynek terveit most mutatjuk be. A terület végleges hasznosításáról később, a lakosság véleményének kikérése után hoznak döntést.
Mi lesz a romos mozi helyén?

A romos állapotokat megszüntetve, Budafok–Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata az elbontott mozi helyét rendezni szeretné. A végleges hasznosítással érdemes megvárni BKK Városház teret, Mária Terézia utcát és annak környezetét érintő felújítási nagyprojektjének elkészültét, ezért tervek készültek a terület ideiglenes hasznosítására. Átmenetileg közösségi teret szeretnénk kialakítani a területen, ameddig közösen, az Önök, azaz a lakosság véleményének kikérésével döntünk majd a terület végleges sorsáról, és ezt követően kezdődik majd el annak kialakítása.

Most az ideiglenes kialakítás terveit mutatjuk be. A közleményünkben látható elképzelést (koncepciótervet) kihelyeztük a helyszínen, továbbá a Budafoki Szomszédok Piacán és a Városházán is. Ezzel kapcsolatos véleményüket a fejlesztesek@bp22.hu e-mail címre, valamint a Budafoki Szomszédok Piacán és a Városházán elhelyezett gyűjtőládákba várjuk szeptember 24-éig.

Tervezési koncepció a volt Budafok mozi helyének átmeneti hasznosítására:

A területen rendezvényteret alakítunk ki, mely ideiglenesen parkolóként is használható. A parkoló területe berendezhető a karácsonyi vásár idejére, amikor a 15*30 méteres jégpálya alakítható ki. Az árusító bódék a murvával borított területen kapnak helyet. A tér keleti oldalán ideiglenes acélszerkezetű pavilonokat alakítunk ki, melyek átrendezhetőek, felöltöztethetőek. A „kockák” acélszerkezete önmagában is festhető, de színes szalagokkal, műalkotásokkal, növényfelfuttatással, kiülőkkel, függőágyakkal kiegészíthetőek, vagy akár szabadtéri koncert idején színpadi képbe beilleszthetőek. Az árnyékolást a felfuttatott növények, kifeszített napvitorlák biztosítják. A területen szárazságtűrő díszfű-ágyások és betongyűrűbe ültetett, igény szerint mozgatható fákat helyezünk el.

A látvány- és koncepciótervek elérhetőek a galériában.