Ugrás a tartalomra

Lakossági fórum a Városház tér fejlesztéséről

2016. július 04. hétfő
A BKK fórumának időpontja 2016. augusztus 4-e csütörtök 17 óra, helyszíne a Budafok-Tétényi Városháza díszterme.
Lakossági fórum a Városház tér fejlesztéséről

A kerület legfontosabb terének, a leromlott állapotú Városház térnek és környékének a rendezése régóta húzódó feladat. A fejlesztéshez szükséges tervek elkészíttetése a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján a BKK Zrt. feladata, amihez fejlesztési megállapodás keretében forrást is biztosított a Főváros. A fejlesztés illeszkedik „A budai fonódó villamosközlekedés megteremtése”, illetve a „Budapesti villamos és trolibusz járműfejlesztés” projektekhez, melynek célja, hogy a jelenleg széttagolt budai villamosvonalak ismét egységes hálózatot alkossanak: új, átszállásmentes kapcsolatok jöjjenek létre Észak-, Közép- és Dél-Buda között.

A Városház téri villamos végállomás átépítésével biztosítható az esélyegyenlőség, lehetővé válik az alacsonypadlós villamos szerelvények közlekedése. Ezzel párhuzamosan a kerület Integrált Városfejlesztési Stratégiájához, Kerületfejlesztési koncepciójához, valamint a MÁV fejlesztéseihez igazodva megújul a Kossuth Lajos utca és a Mária Terézia utca, illetve a Mária Terézia – Kossuth Lajos – Tóth József utcák csomópontjában körforgalom épül, a beruházás keretében továbbá B+R parkoló és gyalogos átkelők épülnek, megújul a Budafoki elágazás, Savoyai Jenő tér és a Leányka utcai villamos megálló is.

A kerület megérdemli, hogy végre vonzó, látványos, a kor városépítészeti követelményeinek megfelelő központja legyen, felértékelve Budafok nagy múltú, értékes belvárosi területét.
A fővárosi beruházással kapcsolatosan a Városháza dísztermében (1221 Budapest Városház tér 11.) 2016. augusztus 4-én 17 órától lakossági fórumot tart a BKK, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.