Ugrás a tartalomra

Épül a Jósika utcai játszótér

2019. július 24. szerda
Várhatóan augusztus második felében nyitja meg kapuit Budafok új játszótere, amelyet társadalmi egyeztetés alapján épít a kerület önkormányzata.
Épül a Jósika utcai játszótér

Tavaly júniusban szavazhattak először a kerület lakói egy, a Tangazdaságban építendő új játszótérről, amelynek megépítése most utolsó fázisához érkezett.

Több társadalmi egyeztetés is volt: a helyiek dönthettek a pontos helyszínről, elhelyezkedésről, és a tervek is a lakosság kérései alapján készültek el. A játszótér a Jósika utca felől kap helyet, élő növényfallal és kerítéssel leválasztva a környezetétől. A játszótér fő motívuma egy óriási szőlőfürt lesz, hiszen korábban a válaszadók 90 százaléka értett egyet azzal, hogy a tematika kötődjön a budafoki szőlészethez. A szőlőfürtöt gumiburkolatú dombok és egy minitrambulin alkotja majd. A tér részben gyepes, részben homok-, részben pedig gumiburkolatot kap, ahová sok játszóeszközt telepítenek a következő hetekben: hinta, rugós játékok, kis és nagy mászóvár és homokozó is helyet kap majd, valamint egy játéktűzoltóautó is, amelyet társadalmi egyeztetésen szavaztak meg a kerületiek. A kivitelezés a napokban a játszóeszköz-telepítési munkákkal folytatódik.

A terület árnyékolását fák és egy napvitorla biztosítják majd. A társadalmi egyeztetés során a válaszadók közel 71 százaléka tartotta jó megoldásnak a természetes árnyékolást, így az eddig meglévő fák mellé újakat is ültetnek.

A válaszadók 72,7 százaléka jelezte, hogy szeretne kerékpártárolót, így az ivókút, a padok és a hulladékgyűjtők mellett ez is helyet kap majd Budafok új játszóterén.

A játszótér nyitásának pontos időpontjáról beszámolunk honlapunkon!

A beruházás Budafok-Tétény önkormányzatának saját forrásából valósul meg.

Épül a Jósika utcai játszótér