Ugrás a tartalomra

Budafoki pezsgés a Bocuse d'Or budapesti európai döntőjének kísérőrendezvényein

2016. április 29. péntek
A Törley Pezsgőpincészetbe látogatott a Bocuse d'Or magyar döntőjének nyertese, Széll Tamás és csapata. Itt is elhangzott: csak magyar borokat, köztük Törleyt is szolgálnak majd fel a Bocuse d'Or európai döntőjén, Budapesten, május 10-11-én.
Budafoki pezsgés a Bocuse d'Or budapesti európai döntőjének kísérőrendezvényein

A Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny több mint két évtizedes múltra tekint vissza, manapság a versenysorozatban több mint 50 ország vesz részt. Széll Tamás séf, commis-ja, Szabó Kevin és segítői, Szulló Szabina és Vomberg Frigyes nyerték a Bocuse d'Or február 18.-ai magyar döntőjét, ahol hat induló csapat közül bizonyultak a legjobbnak, így ők képviselik a magyar gasztronómiát a világ legrangosabb szakácsverseny európai döntőjén.

A Törley Pezsgőpincészet számára már az alapító, Törley József idejében is kiemelten fontos terület volt a gasztronómia és ez ma sincs másképp, ezért is lett tagja és ezüst fokozatú támogatója a cég a Magyar Bocuse d'Or Akadémiának. Pártolójától minden commis egyedi, névre szóló 3 literes Törley Casino Sec pezsgőt kapott a magyar döntő után. Május 10-11-én Budapest lesz a házigazdája a Bocuse d'Or Europe-nak. Ezen a két napon Magyarország és a magyar, illetve az európai gasztronómia áll majd a világ figyelmének középpontjában, ahol 20 európai nemzet legjobbjai között dől majd el, hogy melyik 11 ország séfje jut el Lyonba, a 2017-es világdöntőre.

A Törley közleményében úgy fogalmazott:
"A magyar csapat hónapok óta készül a versenyre, de nagy örömünkre mégis időt tudtak szakítani arra, hogy ellátogassanak a Törley Pezsgőpincészetbe, ahol Kovács György ügyvezető igazgató és Koczuba Róbert pezsgőmester vezetésével megismerkedhettek a nagy múltú pincészet múltjával és jelenével, a pezsgőkészítés fortélyaival és megkóstolhatták többek között az idei Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyen ezüstéremmel díjazott, tradicionális eljárással készített 2012-es évjáratú Törley Chardonnay Brut Nature és Törley Chardonnay Brut pezsgőit. Széll Tamásnak és csapatának ezúton is sok sikert kívánunk az európai döntőhöz!"

A hírrel kapcsolatban Csomay András, a Törley Pezsgőpincészet termékmenedzsere nyilatkozott a budafokteteny.hu-nak. A beszélgetést itt hallgathatja meg.