Ugrás a tartalomra

Akadálymentes lett a Városháza - Videóval FRISSÍTVE!

2017. július 24. hétfő
Átadták az épületben létesített liftet, amellyel a Polgármesteri Hivatal minden épületszintje a mozgáskorlátozottak, illetve a babakocsis ügyfelek számára is könnyebben elérhetővé vált.
Akadálymentes lett a Városháza - Videóval FRISSÍTVE!

Szepesfalvy Anna és dr. Szántó János jegyző fogadta a XXII. kerületi Szociális Szolgálat egyik munkatársa által kísért mozgáskorlátozott ügyfelet, aki kerekesszékével elsőként vehette igénybe az újonnan elkészült liftet.

A személyi felvonó a Polgármesteri Hivatalnak mind az 5 emeleti-, illetve félemeleti szintjén megállóval rendelkezik, ezáltal minden ügyosztályi iroda könnyebben megközelíthetővé vált. A szerdai, július 12-i eseményen Szepesfalvy Anna alpolgármester és dr. Szántó János jegyző az épület főbejáratánál fogadta az érkezőket, akiket az ünnepélyes szalagátvágást követően végig kísértek az épületben, egyúttal megmutatva az újonnan létesített mozgáskorlátozott mosdóhelyiséget is.

Szepesfalvy Anna alpolgármester a budafokteteny-hu-nak elmondta: a beruházás teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg, a kivitelező a Nova Bau Hungary Kft volt, a liftakna kialakítása idén januárban kezdődött és májusban készült el, ezt követték a szerelési utómunkálatok. A tervezést és a kivitelezést nehezítette, hogy védett műemléki épületről van szó, ezért minden változtatást előzetesen az Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatallal kellett engedélyeztetni.

A beruházás teljes összege a pótmunkálatokkal együtt 50 millió 888 ezer ft volt. Az összeg tartalmazza a kivitelezés, az engedélyeztetés és a liftakna kialakításának plusz költségeit is (két mosdót át kellett költöztetni, újakat létesíteni, plusz egy mozgáskorlátozott mosdót és egy dolgozói konyhai helyiséget kellett kialakítani).

A Promontor TV összeállítása: