Ugrás a tartalomra

A mozgás öröme – ovis verseny

2017. március 27. hétfő
Nagycsoportos óvodások futottak versenyt az idővel március 25-én a 21. alkalommal megrendezett sorversenyen a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola tornaterében.
A mozgás öröme – ovis verseny

Mind a 14 tagóvodából érkezett egy-egy csapat. A gyerekek a napi mozgás mellett nagy odafigyeléssel gyakoroltak a szombati kerületi versenyre.

A kicsiket lelkes szülők és nagyszülők is elkísérték a nagy napra. Horváthné Fűkő Zsuzsanna az Egyesített Óvoda vezetője nyitotta meg a rendezvényt. Mint fogalmazott, "ma nem az számít, hogy ki melyik óvoda fog nyerni, hanem az, hogy jól érezzétek magatokat és mozogjatok együtt csoporttársaitokkal." A közös zenés bemelegítés után, sorsolással dőlt el, hogy melyik tagóvodák versenyeznek majd egymással. Amíg a csapatok teljesítették a versenyszámokat, addig a többiek a tornaterem szélén ülve drukkoltak az óvodásoknak. A szülők mindent beleadva buzdították gyermekeiket. Évek óta ugyanazok a feladatok kell minél gyorsabban és pontosabban teljesíteniük a gyerekeknek. A bírók minden hibát azonnal jeleztek a versenyt lebonyolító Márkus Szilárdnak, aki régóta aktívan veszt vész ezeken a versenyeken. "Rendkívül ügyesek az óvodások, egyre pontosabban végzik el a feladatokat és nagyon lelkesek" – mondta. Többféle feladatot kaptak a csapatok, szlalomozva futás, frizbi pakolás, labdagurítás és tollasütőn babzsák cipelés. Szoros versenyben első lett a Rózsakerti Tagóvoda, második lett a Csemetekert Tagóvoda és a harmadik helyezést a Bartók Tagóvoda nyerte el. A rendezvény végén minden csapat egy hatalmas zsák játékot vehetett át Csiszár Zsuzsannától a Szociális, Egészségügyi, Esélyegyenlőségi és Sportbizottság elnökétől.

(Viszkocsil Dóra)