A Kossuth Lajos Általános Iskola diákjának sikerével zárult a "150 éves a Pesti Vigadó" rajzpályázat
A pályázatra közel 120 mű érkezett, melyekből gyermeknapon, 2015. május 31-én nyílt kiállítás a Vigadó Galériában
2015-06-01

Idén ünnepli megnyitásának 150. évfordulóját a Magyar Művészeti Akadémia székháza, ezért év elején a „150 éves a Vigadó” programsorozat rendezvényeivel ünnepelték a jubileumot, a május végi gyermeknaphoz igazítva pedig gyermekrajz pályázatot hirdettek.

Az általános iskola alsó- és felső tagozatos diákjai számára „150 éves a Pesti Vigadó” címmel kiírt pályázatra közel 120 mű érkezett, melyekből gyermeknapon, 2015. május 31-én nyílt kiállítás a Vigadó Galériában, a kortárs magyar művészet kiállítóhelyén. A megnyitóval egybekötött díjátadón kiderült, hogy a felső tagozatos korcsoportban első helyezést ért el Zsigár Edina, a Kossuth Lajos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 8. osztályos tanulója.

A Pesti Vigadó e napon térítésmentesen fogadta a 18 éven aluli gyermekeket és kísérőiket. A nap során e kiállítás mellett megtekinthették az ugyanazon a helyen kiállított Magyar Művészbabák című kiállítást, babakészítésen és a családok számára szervezett csoportos idegenvezetésen vehettek részt, valamint a Sinkovits Imre Kamaraszínpadon egész nap animációs mesefilmeket láthattak az érdeklődők.

A gyermekrajz pályázatra érkező művekből létrehozott kiállítás 2015. június 14-éig látogatható a Vigadó nyitvatartási idejében.

Bővebb információ: www.vigado.hu

Fotó: Vigadó/ Czope Anna

 

 

Kapcsolódó képgaléria: