Bor, gasztronómia és kultúra – Értékteremtő tudomány
Időpont: 2019-11-19 10:00 - 16:00Helyszín: Tomori Pál Főiskola 1223. Budapest, Művelődés utca 21-27.
P R O G R A M
09.00–09.45 Regisztráció / Registration
09.45–10.00 A konferencia megnyitása / Welcome and Inauguration Speech
Dr. Meszlényi Rózsa, Alapító Rektor Emerita, Tomori Pál Főiskola
10.00–13.20 Plenáris előadások / Plenary session
10.00–10.30 Aki a Föld belsejébe tekintett… Eötvös Loránd (1848-1919) – Dr. Hadházy Tibor (ny. főiskolai tanár, fizikus, egykori oktatási rektorhelyettes, Nyíregyházi Egyetem)
10.30–11.00 Lyon: capital of gastronomy – past and present – Martin Klotz (Head of International Department’, HYBRIA / Institute of Business & Technologies, EKLYA / School of Business, Lyon, France)
11.00–11.30 A szőlő- és bortermelés meghonosodása Budafok-Tétényben – Garbóci László (helytörténész, a
XXII. kerületi Mihalik Sándor Helytörténeti Kör vezetője)
11.30–11.50 Kávészünet / Coffee break
11.50–12.20 Borrégiók találkozása a Budafoki Borlapon – Bitai Gergely (sommelier) 12.20–12.50 Bor és identitás – Bojár Iván András (művészettörténész, író)
12.50–13.20 Hogyan lesz valakiből borszakértő? – Petzold Attila (bor- és párlatszakértő, P-advisor Hungary Kft.)
13.20–13.30 Kérdések, hozzászólások / Questions and answers 13.30–14.30 Ebédszünet / Lunch break
14.30–17.00 Szekcióülések / Sessions
Szeretettel várjuk konferenciánkon!
Kérjük, hogy részvételi szándékát november 10-ig a tomoriconference@tpfk.hu e-mail címen jelezze!