Hírek

A koronavírus ugyan továbbra is beárnyékolja életünket és nem ünnepelhetünk felhőtlenül, azonban a járványügyi előírások betartásával kisebb körben ugyan, de személyesen köszönthettük a kerületi díjazottakat a Klauzál Házban a Kerület Napja programsorozat keretein belül.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban az eddiginél is melegebb időjárás várható, ezért Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2021. június 22-én (kedd) 00:00 órától június 25. (péntek) 24:00 óráig harmadfokú hőségriasztást ad ki.

A díjak átadására Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának Képviselő testülete június 21-ét, Záborszky Nándor születésnapjának időpontját jelölte ki. Ennek a kiemelkedő eseménynek idén az országosan egyedülálló helyszín, a Nagytétényi Rózsakert adott helyet.

Az önkormányzattól nyertek kulturális támogatást

Kerületünkben földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül.

Visszakapják a gyerekeket nevelő szülők az szja-t

Az önkormányzat idén is ajándékcsomaggal kedveskedett a végzős diákoknak.

Idén több alkalommal, három nyári hétvégén is izgalmas és színes programokon vehetünk részt a Kerület Napja alkalmából. Az első vasárnapon Budafok-Tétény főzőcsapatai versengtek a legízletesebb ételt készítő alkalmi szakácsoknak járó vándorkupáért, valamint veteránautók járták be a kerületet.

2021-ben rendhagyó módon ünnepeljük a Kerület Napját. Ezúttal három hétvégén keresztül zajlanak a különböző színes programok, kulturális események. Június 19-én hivatalosan megnyílt a Magdolna Udvar kulturális központ, és ünnepélyes keretek között egybekelt a Kerület Párja is a Városháza házasságkötő termében.

Kerületünk legforgalmasabb utcájában június 28-án indul el a gázvezetékek cseréje, amelyet a közmű szolgáltató végez. A kivitelezés hét ütemben zajlik majd, az első ütem a tervek szerint augusztus közepére fejeződik be.