Ugrás a tartalomra

Összefogással szépülnek az épületek

2018. november 09. péntek
A stratégiai partnereknek köszönhetően négy pályázó is részesülhet a felajánlott festékből és a festéshez szükséges eszközökből.
Összefogással szépülnek az épületek

Budafok Tétény önkormányzata a Sziget Festékház (Duna Kontír Bt.) jóvoltából pályázatot hirdetett, melyben 500.000 Ft értékű festékre és a festéshez szükséges eszközökre lehetett pályázni azoknak, akik szerették volna a kerületben, a lakókörnyezetében lévő falfelületet, kerítést felfrissíteni egy új színnel. A pályázat feltétele volt, hogy a jelentkezők helyi közösségükkel, civil szervezetükkel együtt vállalják a kijelölt terület festését.

A kiírásnak az Artér Művészeti Egyesület és a Maci Tagóvoda közös pályázata, valamint a 903. sz. Prohászka Ottokár Cserkészcsapat jelentkezése felelt meg, így ez a két projekt valósulhat meg a Sziget Festékház felajánlásából.

Az Artér Műveszti Egyesület és a Maci Tagóvoda együttműködve tervezte meg a közösségépítő, térfunkció-erősítő projektjét.  A pályázat terve az épületet határoló kerítéstől a gyerekeket vezető rámpán át a belső udvarig terjed, ahol óriási szürke térkővel burkolt terület és nagy falfelületek vannak. Az óvoda kerítésének lefestése az esztétikai funkcióján túl biztonsági feladatot is ellát majd, mivel a kerítés utcai frontját fényvisszaverő festékkel is lefestik, amely felhívja az autósok figyelmét a gyerekekre, fokozott óvatosságra figyelmezteti őket.

A 903. sz. Prohászka Ottokár Cserkészcsapat a Szent Lipót Plébániához tartozó cserkészotthon falainak festésére pályázott, ami a falak vizesedése miatt fokozottan szükséges volt. A cserkészek már végeztek is a felújítással, így már egy megújult székházban tudják folytatni munkájukat.

További két pályázó, bár nem felelt meg maradéktalanul a kiírásnak, szintén segítséget kapott az önkormányzat stratégiai partnereinek köszönhetően, így végül minden jelentkező megvalósíthatja terveit. A Bakosfa Kft. 50%-os kedvezményt biztosított egy családiház kerítésének lefestésére a Temetőkert utcában, melyet a felajánlásnak köszönhetően a család már meg is tudott valósítani.

Az  I. Simon És Társa Bt. a pályázat teljes részét vállalta át egy Kirándulói utcai társasház kültéri festésére, mázolására. A projekt részeként továbbá lefestették a korlátokat, ajtókat, valamint a kukatároló helyiség falát is.

Köszönjük a felajánlást az önkormányzat stratégiai partnereinek!

Összefogással szépülnek az épületek

Fotó: Kocsis Zoltán, pályázók