Ugrás a tartalomra

Becsengettek - Tanévnyitók Budafok-Tétényben

2017. szeptember 04. hétfő
Szeptember elsejével 488 kisdiák kezdte meg a tanulmányait kerületünk 11 általános iskolájában. Az önkormányzat tanszerekkel, tornazsákkal, uzsonnás dobozzal és egy, a kerület nevezetességeiről szóló kifestőkönyvvel ajándékozta meg az elsősöket.
Becsengettek - Tanévnyitók Budafok-Tétényben

„Az iskolában szerzett tudás mellett azonban fontos, hogy jól érezd magad az út során. Ebben segít, hogy nem leszel egyedül. A tanítónénik, tanítóbácsik, a családod végig fogják majd a kezed. (…) Mind azért élünk itt egy közösségben, hogy törődjünk környezetünkkel, igyekezzünk szebbé varázsolni egymás életét. Kívánjuk, hogy boldogan járd végig a most megkezdett utat, nőj nagyra, légy kíváncsi és teljesüljön minden álmod.”  - biztatta levelében az elsősöket Karsay Ferenc polgármester.

Az önkormányzat idén is ajándékkal igyekezett könnyebbé tenni az iskolakezdést. A csomagban tornazsák, uzsonnás doboz, írószerek, füzetek, órarend és vignetták voltak.

A dr. Gálné Csabai Klára által vezetett Dél-Budai Tankerületi Központ a 11. és 22. kerületi iskolák igazgatóinak részvételével nyitotta meg a tanévet. Az augusztus 24-én tartott eseményen részt vett Szabolcs Attila országgyűlési képviselő is, valamint Németh Zoltán alpolgármester, aki Budafok-Tétény Önkormányzatát képviselte

Sok sikert kívánunk minden iskolakezdőnek a 2017/2018-as tanévhez! 

Fotó: KözPont Kft., Újbuda Önk.; Kocsis Zoltán, Hirschberg Judit