keresett cimke:


Találat a programok között
Találat a hírek között

Találat a hírek között (max. 50 találatig)

2021-01-14

Promontor TV

Évértékelő interjút adott Karsay Ferenc polgármester

Karsay Ferenc polgármester a Promontor TV-nek adott évértékelő interjú első részében többek között beszélt a koronavírus kerületre és a költségvetésre gyakorolt hatásairól, a helyi fejlesztésekről, illetve kitért a tavaly első ízben meghirdetett részvételi költségvetés tapasztalatairól.

2020-10-28

Promontor TV

Ünnepi megemlékezés a Szelmann Háznál

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából a Nagytétényi Polgári Kör október 23-án ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartott a Szelmann Háznál.

2020-09-15

Promontor TV

Családi kincsek - Priska Éva

Családi kincsek sorozatunk tizennegyedik részében Priska Éva mesélt nagyszüleitől, szüleitől örökölt tárgyakról.

2020-09-15

Promontor TV

Virágzó családi hobbi - Két kategóriában is díjat nyert Szigetvári Dénes

Idén is öt kategóriában osztották ki a Tiszta, virágos kerületért pályázat díjait. 2020-ban a rózsavölgyi Kanyargó utcában található Budafok-Tétény legszebb családi házhoz tartozó kertje és a legszebb balkonja is. A két kategória I. helyezettjénél, Szigetvári Dénesnél jártunk.

2020-09-07

Promontor TV

Családi kincsek - Kludák Erzsébet

Családi kincsek sorozatunk tizenharmadik részében Kludák Erzsébet mesélt a mészáros mesterséghez használt eszközökről, amelyeket dédnagyapjától örökölt.

2020-08-12

Promontor TV

Mire figyeljenek oda a cukorbetegek a nyári melegben?

Dr. Mihály Éva diabetológust kérdeztük.

2020-08-11

Promontor TV

Családi kincsek - Gálffy Mária

Családi kincsek sorozatunk tizedik részében Gálffy Mária mesélt szüleitől, nagyszüleitől örökölt konyhai eszközeiről.

2020-08-07

Promontor TV

Megújult a Tolcsvai utcai állatorvosi rendelő

Friss szemlélettel és három szakorvossal várják a házi- és az egzotikus állatokat a DélBudaVet Állatorvosi Rendelőben.

2020-08-06

Promontor TV

A teaszüret

Hogyan és hol zajlik a tea szüretelése? Olekszik Dorottya teaszakértőt kérdeztük.

2020-08-05

Promontor TV

Családi kincsek - Perlaki Gyula

Családi kincsek sorozatunk kilencedik részében Perlaki Gyula mesélt Nagytétény szőlő- és baracktermesztésének történetéről és eszközeiről.

2020-08-04

Promontor TV

206 centis ikon

127-szeres válogatott, a Chicago Bulls egykori játékosa, ma nemzetközi játékosmegfigyelő. A magyar kosárlabdázás halhatatlan sportolójának választott Dávid Kornéllal a kezdetekről, a sportkarrierről, a fiatal tehetségekről, a karanténról és a jelenlegi terveiről is beszélgettünk.

2020-08-02

Promontor TV

Hogyan gondozzuk háziállatainkat a nyári hónapokban?

Dr. Jandó Tamás állatorvost kérdeztük.

2020-08-01

Promontor TV

Kézilabda tábor lányoknak

A Budafoki Kézilabda Sportegyesület nyári táborában 7-14 éves korú lányok edzhettek és játszhattak együtt.

2020-08-01

Promontor TV

Átalakul a Rózsakert kutatóintézete

2021 januárjától a Budatétényi Rózsakert Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutatóintézetének működtetője, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ összeolvad a gödöllői Szent István Egyetemmel.

2020-07-31

Promontor TV

Háziorvosi ellátás a karantén alatt és után

Dr. Horváth Andrea háziorvost kérdeztük a karantén ideje alatti tapasztalatairól.

2020-07-26

Promontor TV

Közjegyzői percek - Ügyintézés a veszélyhelyzet alatt és után

Hogyan változott meg a közjegyzői feladatok ellátása a veszélyhelyzet alatt? Dr. Toldi Judit közjegyzőt kérdeztük.

2020-07-25

Promontor TV

A mozgás öröm, sportoljon rendszeresen!

Péntek és szombat este, vasárnap délelőtt - Ezeket az időpontokat kell megjegyeznie annak, aki ingyenesen szeretne úszni vagy vízi aerobikozni a Hajós Alfréd Tanuszodában. A Budafóka XXII. SE Mozogj! programjában minden korosztályt szeretettel várnak! Részletek a www.budafokase.hu weboldalon!

2020-07-25

Promontor TV

Ichi, ni, san - Mozgásra fel!

Lendületesen indultak a judo edzések a Budafoki Küzdősport Egyesület nyári táborában. A gyerekek fegyelmet, kitartást és csapatmunkát is tanulnak a japán küzdősporttal.

2020-07-24

Promontor TV

Családi kincsek - Kövesdi Mária

Családi kincsek sorozatunk hetedik részében Kövesdi Mária mesélt a dédszüleitől örökölt pólyáról, a szomszédasszonyától ajándékba kapott szentképről és feszületről, valamint egy rózsafüzérről.

2020-07-09

Promontor TV

Újra látogatható a Budafoki Könyvtár

Július elsejétől újra várja olvasóit a Budafoki Könyvtár, a Nagytétényi Könyvtárat pedig várhatóan július 22-én nyitják meg. Fodor Péterrel, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatójával beszélgettünk.

2020-07-08

Promontor TV

Aktív kikapcsolódás a nyári szünetben

Úszás, kézműves és hagyományőrző foglalkozások, szabadtéri színházi előadás és "Fogamravaló oktatás". Változatos programokkal várják idén is a kerületi gyerekeket az önkormányzat által finanszírozott napközis táborban.

2020-07-07

Promontor TV

Összefogásra kéri a lakókat a XXII. Kerületi Rendőrkapitányság

Az egymásra való odafigyelésre és az összefogásra kéri a lakókat a XXII.Kerületi Rendőrkapitányság. Ha valaki ismeretleneket lát a lakóhelye körül, vagy gyanús viselkedést tapasztal, azonnal szólhat a körzeti megbízottnak, vagy közvetlenül jelentheti a rendőrségen is. Betörések és lopások is megelőzhetők, ha saját és szomszédaink értekeire is jobban figyelünk! Káldi Balázs rendőralezredessel beszélgettünk.

2020-07-07

Promontor TV

Tűzoltósági hírek

Az elmúlt időszak tűzeseteiről és a nyári időszak esetleges veszélyeiről beszélgettünk Ott János tűzoltóparancsnokkal.

2020-07-06

Promontor TV

Újra látogatható a Tropicarium

A megújult Tropicarium június 20-tól változatlan nyitvatartással várja újra a látogatókat.

2020-07-04

Promontor TV

Mézédes szorgoskodás

A méz a legjobb immunerősítő a járvány után is! Itt a nyár, de a méhek és a méhészek most is szorgosan dolgoznak, ahogy az elmúlt hónapokban is. A nagytétényi méhcsaládokról, az idei mézekről és a kiskertek olykor zavaró "vendégeiről" is beszélgettünk Szabó Zoltánnal, a Mézcsepp Manufaktúra méhészével.

2020-07-01

Promontor TV

Görkorcsolyatábor a BMTE csarnokban

Óvintézkedések mellett, a hagyományostól eltérő fakultatív programokkal indult idén a Hófehér Fóka görkorcsolyatábor, ahol a napi kétszeri görkorizás mellett úszásoktatáson is részt vettek a gyerekek.

2020-06-30

Promontor TV

Élménypedagógia a táboroztatásban

Nem csak a kreativitást, a készségeket is fejlesztik a Klauzál Ház Emberpalánta táborának kézműves és drámapedagógiai foglalkozásai.

2020-06-29

Promontor TV

Néptánctábor a Szelmann Házban

Egyre népszerűbb a gyerekek körében a harmadik éve megrendezett néptánctábor. Vizi Tibor és Vizi Andrienn néptánctanárokat kérdeztük a programokról.

2020-06-23

Promontor TV

Viharos idők

Kidőlt fák, beázott pincék, otthoni károk - Június második hétvégéjén több mint 800 riasztás érkezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A lehetséges otthoni védekezésről és a szénmonoxid mérgezés veszélyeiről beszélgettünk Kisdi Márk Máté tűzoltószázadossal.

2020-06-23

Promontor TV

Az összefogás ereje

Sok munkával és ami fontosabb, összefogással védekezett a kerület a járvány ellen. Budafok-Tétény Önkormányzata a szociális és egészségügyi szolgáltatásokat, az oktatást, a sportot, a közösségi és kulturális életet is hatékonyan újraszervezte. Az elmúlt időszakot értékeltük dr. Szántó János jegyzővel, a Helyi Operatív Törzs titkárával.

2020-06-12

Promontor TV

Nyárindító Pincejárat

Június 6-án újraindult a Budafoki Pincejárat. A Katona Borházban és a Várszegi Pincészetben borkóstolóval, a Záborszky Pince - Borvárosban pincesétával, a Vasmacska Terasz Étteremben gasztroesttel várták a látogatókat.

2020-06-10

Promontor TV

Online oktatás a karantén idején

Vitéz Gyulát, a Herman Ottó Általános Iskola igazgatóját kérdeztük a karantén időszaka alatti digitális tanrendről, iskolai életről.

2020-06-09

Promontor TV

Nagylelkű felajánlások

Fiatal és nagy múltú kerületi vállalkozások is segítettek az önkormányzatnak a veszélyhelyzet alatt. Van aki munkaerővel, van aki pénzadománnyal segített a nehéz helyzetben. A Doz-Air Nis Kft., a Tendál Szolgáltató Szövetkezet és a Prologis is az adományozók között volt.

2020-06-04

Promontor TV

A három Trianon

A 100. évfordulóra jelent meg Bánhegyi Ferenc könyve A három Trianon - A magyar nép zivataros évszázada (1920-2020) címmel. A könyv eddig kevésbé ismert történelmi tényeket és összefüggéseket mutat be.

2020-05-30

Promontor TV

Alkotói elmélyülés

Pihenéssel és gyakorlással telt a karantén időszaka Budafok-Tétény zeneművészeinek. A zene minden nap az életük része, amiből most - az online térben - a közönségnek is jutott. Hegedűs Endre zongoraművész, Micheller Myrtill énekesnő és Hollerung Gábor, a Budafoki Dohnányi Zenekar karmestere, ügyvezető zeneigazgatója mesélt elmúlt hónapjairól.

2020-05-29

Promontor TV

Mentsvár a karantén idején

A koronavírus-járvány idején hatalmas felüdülést és menedéket jelentett a lakótelepen élők számára az idén 7 éves közösségi kert, a Parti-kert.

2020-05-28

Promontor TV

Cégek a kerületiekért

Lokálpatrióta vállalkozások segítették Budafok-Tétény Önkormányzatának munkáját a veszélyhelyzet alatt. A kerületi cégeknek fontos az összefogás és a segítségnyújtás a nehéz helyzetekben.

2020-05-23

Promontor TV

Közjegyzői percek - Társasházi kintlévőség kezelés

A társasházi kintlévőségek kezeléséről beszélgettünk dr. Toldi Judit közjegyzővel.

2020-05-18

Promontor TV

Segítők Budafok-Tétényben

Egyre több kerületi cég és magánszemély gondolja úgy, hogy segíteni szeretne tárgyi vagy pénzeszköz felajánlásával a koronavírus járvány elleni védekezésben.

2020-04-28

Promontor TV

Családi kincsek - Farsang Ágnes

Családi kincsek sorozatunk hatodik részében Farsang Ágnes mutatja be dédnagymamája jegyajándékát, egy mosósulykot, valamint ereklyéket, melyeket nagyszüleitől örökölt és egy babakocsit, amit férje restaurált.

2020-04-22

Promontor TV

Családi kincsek - Hitesi Ferenc

Családi kincsek sorozatunk ötödik részében Hitesi Ferenc mesélt édesanyja pruszlikjáról, azaz mellényéről.

2020-04-21

Promontor TV

Véradás a rendőrségen

Közel ötven ember adott vért április 15-én a XXII. kerületi Rendőrkapitányság épületében megszervezett véradáson.

2020-04-20

Promontor TV

Mentális és fizikális egészségmegőrzés az otthonmaradás ideje alatt

Videósorozattal segíti a Promontor Tv a koronavírus-járvány okozta krízishelyzetben otthon maradókat egészségük megőrzésében.

2020-04-15

Promontor TV

Családi kincsek - Dr. Csom József

Családi kincsek sorozatunk negyedik részében Dr. Csom József mutatta be szülei szobabútor együttesét és egy ajándékba kapott szecskázót.

2020-04-08

Promontor TV

Milyen kihívásokkal nézünk szembe a koronavírus járvány okozta krízishelyzetben?

Bogár Zsuzsa pszichológustól kértünk hasznos tanácsokat emberi kapcsolataink kezeléséhez a koronavírus járvány okozta krízishelyzetben.

2020-04-07

Promontor TV

A Baross Gábor Telepi Polgári Kör 2019-es éve

Bodnárné Fehér Erzsébettel, a Baross Gábor Telepi Polgári Kör elnökével beszélgettünk az elmúlt évről.

2020-04-06

Promontor TV

Tanuljunk meg hallgatni!

Lelki tartalékaink megismerése, elcsendesülés, másokra figyelés. Fülöp Ákos plébánossal beszélgettünk a koronavírus kapcsán.

2020-04-03

Promontor TV

Családi kincsek - Szabó Zoltán méhész

Családi kincsek című sorozatunk első részében Szabó Zoltán méhésszel beszélgettünk a Nagytétényi Helytörténeti Kiállítótérben.

2020-04-02

Promontor TV

A Nagytétényi Polgári Kör 2019-es éve

Lászlóné Varga Évával, a Nagytétényi Polgári Kör elnökével beszélgettünk az elmúlt évről.

2020-03-23

Promontor TV

Hogyan őrizzük meg mentális és fizikai egészségünket a karantén ideje alatt?

Keszi Ildikó jógaoktató gondolatai a koronavírus-járvány miatt kialakult szokatlan, új élethelyzetről. A beszélgetés második felében Ildikó bemutat néhány könnyedén elvégezhető gyakorlatot, ami elősegíti a mentális és fizikai egészség megőrzését.

Találat az oldalak között

Promontor TV

A Promontor TV műsora

A Promontor TV A műsor nézhető Budafok–Tétényben, a UPC 522-es

Promontor TV

Ez történt a héten

Ez történt a héten...   Sczígel Andrea, a Magyar Élelm

Találat a dokumentumok között