keresett cimke:


Találat a programok között

2017-07-01

Budapest Bornegyede

Pincejárat - Zenei tehetségkutató

http://pincejarat.hu/programok/

2017-06-03

Budapest Bornegyede

Budafoki Pincejárat - Blues és jazz

A nyitott pincés napon  több helyszín készül élőz

2016-09-03

Budapest Bornegyede

27. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Pezsgő és bor Budafokon – Bornegyed, felsőfokon! Részletek a fesztivá

Találat a hírek között

Találat a hírek között (max. 50 találatig)

2021-09-03

Budapest Bornegyede

Elkezdődtek a Budafoki Bornapok

Karsay Ferenc polgármester bevezetője után Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyitotta meg az eseményt

2021-03-23

Bornegyed

A te kezedben van kedvenc zenekarod sorsa! - Videóval frissítve!

Az idei zenei tehetségkutató versenyünkben a zsűri döntése alapján 57 jelentkező közül 15 együttes jutott be a legjobbak közé. A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, a versenyt online fogjuk megtartani a Bornegyed-Pincejárat facebook oldalán, mindannyiunk biztonsága érdekében.

2021-02-08

Bornegyed

Szeretnél fellépni zenekaroddal Budapest Bornegyedében, Budafokon?

Az elmúlt évek nagy sikerű zenei tehetségkutató versenyét idén is megrendezzük ONLINE formában, hogy lehetőséget adjunk új együttesek, zenészek bemutatkozására Budapest Bornegyedében, Budafokon. Biztosítsd a helyed már most az idei Pincejárat fellépők között, vegyél részt zenei tehetségkutató versenyünkön!

2020-11-03

Bornegyed

Ötletbörze és konkrét tervek a Bornegyed értékeinek széleskörű megismertetésére

Kerekasztalbeszélgetésen vettek részt október közepén a Klauzál Ház valamint a kerület egyéb intézményeinek művészeti és kulturális szakemberei, illetve az önkormányzat egyes stratégiai partnerei, amely során arról értekeztek, hogyan jelenhetne meg Budapest Bornegyede a hamarosan elkészülő Magdolna Udvar új kulturális és közösségi terében. A találkozón számos ötlet és konkrét terv is napvilágot látott.

2020-07-10

Bornegyed

Majdnem Borfesztivál BudafokON

Bár a szokott formában nem lehet megrendezni kerületünk hagyományos őszi rendezvényét, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált, mégsem kell lemondanunk a közösségi élményről, fesztiválhangulatról: egy különleges eseménnyel készül az önkormányzat és a szervezők szeptember 5-6-ára. A rendezvény neve Majdnem Borfesztivál BudafokON.

2020-01-10

Bornegyed

Új pezsgőpince épült Budafokon

A 120 éves, 2300 négyzetméternyi budafoki pincében korszerű pezsgőkészítő üzemet alakítottak ki, amely pályázati támogatással, év végére készült el.

2019-09-17

Bornegyed

Németországban kiosztották az év utolsó nagy borversenyének díjait

Még soha nem nyert magyar pincészet 16 aranyérmet külföldi nagy borversenyeken egyetlen év alatt. A most kihirdetett eredmények szerint idén újabb négy aranyérmet söpörhetett be a Varga Pincészet, ezúttal a német nemzetközi borversenyen, a Mundus Vini 2019 nyári kóstolóján arattak sikert.

2019-08-15

Bornegyed

Bornegyed applikáció a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon

A két éve elkészített Bornegyed applikáció célja, hogy könnyen rákereshetővé és elérhetővé tegye Budafok-Tétény színes programkínálatát a Pincejárat és a Borfesztivál ideje alatt, hogy a legfrissebb kulturális hírekkel szolgáljon az érdeklődők számára.

2019-05-09

Budapest Bornegyede

A fiatalok kreatív energiáira van szüksége a hagyományos mesterségeknek - Videóval frissítve!

Vízimalmok restaurálása, olívaolaj-készítés megújítása, sörfőzés és borászat, sólepárlás és hajózás – tradicionális szakmák újragondolására, fiatalok érdeklődésének felkeltésére szólított fel a nemzetközi YouInHerit program, melynek koordinátori szerepét Budafok-Tétény Önkormányzata vállalta magára.

2019-04-03

Bornegyed

Budafoki pincék - Várszegi Pincészet

A budafoki pincéket bemutató sorozatunk mostani részében a Nagytétényi út és a Borkő utca sarkán található Várszegi Pincészetbe látogattunk, ahol Várszegi Viktor, a pincészet tulajdonosa és borásza mesélt boraikról.

2019-03-06

Budapest Bornegyede

Újra dübörög a Budafoki Pincejárat Budapest Bornegyedében- Videóval frissítve!

Az Európában egyedülálló pincevilág 2019 márciusától ismét megnyitja kapuit minden hónap első szombatján, hogy az idelátogatók megkóstolhassák a legízletesebb Budafokon palackozott borokat, pezsgőket, élvezhessék a minőségi gasztronómia és kultúra időtlen varázsát.

2019-02-20

Budapest Bornegyede

Újra dübörög a Budafoki Pincejárat

Március 2-án újra kinyitják kapuikat a téli álmot alvó pincék, hogy a Pincejárat vendégeinek megmutassák azt a rengeteg föld alatti csodát, amelyet csak Budafokon láthatnak a bor és kultúra szerelmesei.

2019-01-29

Bornegyed

Egyre népszerűbb a Budafoki Pincejárat

Deutsch Anita művészeti vezetővel és Salamon Judit projektmenedzserrel beszélgettünk a Budafoki Pincejárat elmúlt két évéről és az idei tervekről.

2019-01-03

Bornegyed magazin

Megjelent a Bornegyed magazin téli száma

A negyedévente megjelenő kiadványhoz a kerületi intézményekben, könyvtárakban és a Budafoki Pincejárat helyszínein juthatnak hozzá ingyenesen az olvasók

2018-11-27

Budapest Bornegyede

Adventi borkalandok

December 1-jén meghitt hangulattal és borkóstolókkal vár a Budafoki Pincejárat

2018-10-24

Budapest Bornegyede

Budafok Bor és boros flashmobok – ezek az ötletek alakíthatják a jövőben Budafok városmarketingjét

Új logó és arculat, influencerek bevonása, kulturális programok, installáció – ilyen ötletek is érkeztek a Budafok-Tétény ötletpályázatára, melynek célja a kerület Bornegyedként való pozicionálása, Budapest turisztikai térképén való megjelenése.

2018-10-17

Budapest Bornegyede

Ismerd meg a Városmarketing Ötletpályázat döntőseit!

Október 19-én tartják az Art Quarter Budapestben a Városmarketing Ötletpályázat eredményhirdetését, melyen kiderül ki vehet majd részt Budafok-Tétény új turisztikai arculatának megalkotásában.

2018-10-02

Budapest Bornegyede

Pezsgő borkaland Budafok-Tétényben: október 6-án bolgár nemzetiségi nap

Október 6-án szombaton a bolgár kulturális programok kerülnek a középpontba a Budafoki Pincejáraton.

2018-09-29

Bornegyed

Budafok város vörösbora 2018

A 29. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon kihirdették az idei borverseny eredményeit. A Budafok város vörösbora 2018 címet a Lics Pincészet 2016-os Pákozdi cabernet sauvignonja érdemelte ki. Lics Judit borásszal beszélgettünk.

2018-09-29

Bornegyed

Budafok város fehérbora 2018

A 29. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon kihirdették az idei borverseny eredményeit. A Budafok város fehérbora 2018 címet a Soós István Borászati Szakközépiskola 2017-es olaszrizlingje kapta. Földesi Gyulával, az iskola igazgatójával beszélgettünk.

2018-09-13

Bornegyed

Borvacsora a Budafoki Borlap boraira komponálva

Szeptember 3-tól a Promontor Étterem egy különleges háromfogásos menüvel rukkol elő.

2018-09-05

Budapest Bornegyede

Pohárcsilingelés és pezsgő jókedv Budafokon

Idén is felpezsdült Budafok belvárosa az ősz első hétvégéjén, szeptember 1-2-án ugyanis már 29. alkalommal várta a kulturált szórakozásra vágyókat Budapest legautentikusabb borfesztiválja, ahol nemcsak finom nedűket kóstolhattak a résztvevők, de a kulturális programok mellett a pincészetek világába is betekinthettek.

2018-08-31

Budapest Bornegyede

Turisztikai információs táblák segítik a budafoki pincészetek és éttermek között történő eligazodást

Az önkormányzat a kerület négy pontjára helyezte ki a térképpel és fotókkal ellátott turisztikai táblákat.

2018-08-30

Budapest Bornegyede

A BP shop Bornegyed kollekciója AKCIÓS áron elérhető a borfesztiválon

A BP Clothing művészeivel együttműködve tavaly született meg a „Budapest Bornegyede” kollekció, ami most Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál alatt újra megvásárolható.

2018-08-24

Bornegyed

Budafoki pincék - A Seybold-Garab Pince

A budafoki pincékről szóló sorozatunk első részében a Seybold-Garab Pincét mutatjuk be, Garab Gábor tulajdonos segítségével.

2018-07-23

Budapest Bornegyede

Légy Te is részese Budafok-Tétény arculattervezésének!

Egy jó ötlet most sokat ér! A kerület önkormányzata pályázatot hirdet olyan ötletekre, amelyek azt hirdetik, hogy Budafok-Tétény Budapest Bornegyede.

2018-06-28

Bornegyed magazin

Megérkezett a Bornegyed magazin nyári kiadványa

Aki részt vett a Kerület Napja programjain, már kézbe vehette a Bornegyed magazin legfrissebb számát. Az ingyenes kulturális és gasztronómiai kiadvány, ahogy az már megszokott, online is olvasható.

2018-05-17

Budapest Bornegyede

Pótfelvételit hirdet a Soós István Borászati Szakgimnázium és Szakközépiskola

Földesi Gyula, a Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója ismertette a tudnivalókat az intézmény pótfelvételijéről.

2018-05-07

Bornegyed

Borok versenye

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a dr. Gazdag László Emlékversenyt a Tangazdaságban. Az országos megmérettetésre több mint 250 minta érkezett, melyet szakavatott zsűri értékelt. A borok megkóstolása előtt a megjelentek koszorúkat helyeztek el a borásziskola egykori igazgatójának emléktáblájánál.

2018-04-21

Budapest Bornegyede

Szőlész-borász Szakma Kiváló Tanulója Verseny

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola közösen rendezte meg a Szőlész-borász Szakma Kiváló Tanulója Versenyt a szigetcsépi tanüzemben.

2018-04-18

Bornegyed magazin

Megjelent a Bornegyed magazin tavaszi száma

A jó idővel együtt Budafok-Tétény kulturális és gasztronómiai kiadványának legfrissebb száma is megérkezett. A Bornegyed magazinhoz a kerületi intézményekben, könyvtárakban és a Budafoki Pincejárat helyszínein juthatnak hozzá ingyenesen az olvasók.

2018-03-07

Budapest Bornegyede

Lendületben az európai örökségvédelem

A határokon átívelő YouInHerit program célja a hagyományos mesterségek megőrzése a fiatalok bevonásával. A 2016-ban indult projekt félidei tapasztalatait osztották meg egymással a partnerországok március 1-jén, a Városházán.

2018-03-05

Budapest Bornegyede

Idén is elindul a Budafoki Pincejárat

Európában egyedülálló pincerendszer várja a látogatókat 2018 márciusától minden hónap első szombatján, gazdag kulturális programkínálattal, gasztronómiai élményekkel, amely egyben tökéletes randihelyszín is minden korosztály számára.

2018-02-16

Bornegyed

Március 3-án újra elindul a Budafoki Pincejárat program

Újdonság, hogy a buszok idén már félóránként közlekednek, és nem a Stadionoktól, hanem a Blaha Lujza téri parkolóból indulnak. Új helyszínek, bővülő gasztronómiai kínálat és izgalmas kulturális programok várják a látogatókat.

2018-01-24

Bornegyed Magazin

Még hozzájuthat a Bornegyed magazin téli számához - keresse a Városháza és a Klauzál Ház portáján

Az adventi időszakra megjelent ingyenes magazin legújabb számának címlapján egy Európa-szerte ismert sztár, Boban Markovic köszönt bennünket.

2018-01-22

Bornegyed

II. Kárpát-medencei Borszerződés - összefogás Budafokon a magyar borvidékek és a borkultúra fejlesztéséért

Háromoldalú együttműködés a magyar borkultúráért: a magyar kormány, a hazai- és a külhoni magyar borászok, valamint Budafok-Tétény önkormányzata közös akaratát fejezi ki a dokumentum.

2018-01-16

Bornegyed

Egységes magyar borrégió a Kárpát-medencében – II. Borszerződés a főváros Bornegyedében

A magyar-magyar összefogást hivatott támogatni, erősíteni a borászat területén a Budafok-Tétényben 2010-ben megkötött I. Borszerződés, illetve a szombaton aláírásra kerülő II. Borszerződés is - mondta az ATV-ben Németh Zsolt dél-budai országgyűlési képviselő, akit a külügyi bizottság elnökeként is kérdeztek a reggeli műsorban.

2017-12-11

Budapest Bornegyede

„Budafokon palackozott” – új körcímke a főváros bornegyedében

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk a „Budapest Bornegyedévé” válás folyamatában – írta a kerületi borászoknak küldött levelében Karsay Ferenc polgármester. Mint fogalmazott, az önkormányzat terveztetett egy olyan körmatricát, amely külön-külön is könnyedén a palackokra ragasztható, de akár az eredeti címkékre is rátervezhető. Vannak, akik már alkalmazzák az új jelölést.

2017-11-30

Budapest Bornegyede

Messziről jött vendég – indonézek jöttek, láttak, visszatérnek

Indonéz-magyar önkormányzati kapcsolatfelvételre került sor november 29-én Budafok-Tétényben.

2017-11-15

Budapest Bornegyede

Újabb sikeres Pincejárat - Fiatal tehetségek, libamáj és Pincekvíz - Videóval frissítve!

November 4-én is pezsgett az élet Budapest Bornegyedében! Lehet készülni december 2-ra!

2017-11-14

Bornegyed

Borklub a Záborszky Pincében

A Promontorium Borlovagrend ez évi harmadik borklubjának előadója az idei Budafoki Pezsgő és Borfesztiválon lovaggá ütött Nyúlné dr. Pühra Beáta volt, aki a Nyakas Pincészet főborászaként dolgozik. A Záborszky Pincébe sok borkedvelő érkezett, hogy megismerhesse a Nyakas Pincészet történetét és az ott alkalmazott technológiákat.

2017-11-10

Budapest Bornegyede

Az idei utolsó járat - Szállj fel az adventi Pincejáratra december 2-án!

Adventi hangulatban várnak a budafoki nyitott pincék! A Piactéren korcsolyázással, árusokkal, zenei programokkal, kürtöskaláccsal és forralt bor versennyel készülnek a szervezők december első szombatján!

2017-11-07

Budapest Bornegyede

Turistalátványosság, skanzen Budafokon: tehervonat érkezett a borpince-iparvágányra!

Rég koptatta már tehervonat a budafoki pincészet vágányait, íme, most egy rövid szerelvény mégis hazatért – a nem mindennapi eseményről az iho.hu is beszámolt.

2017-11-03

Budapest Bornegyede

November 4. - Ha első szombat, akkor Budafoki Pincejárat!

Fiatal tehetségek napja, ínyenceknek ingyenes Tokaji bor- és libamáj kóstoló a Záborszkynál! Jegyvásárlás a buszon vagy a www.pincejarat.hu oldalon.

2017-10-19

Budapest Bornegyede

Indul a Budafoki Pincejárat, a hűvösebb évszakokban is!

A következő Budafoki Pincejárat is izgalmasnak ígérkezik: november 4-én, szombaton a „Fiatal tehetségek napja” lesz a mottója a több helyszínes rendezvénynek.

2017-10-18

Budapest Bornegyede

Futafok, Pincejárat, Grillbajnokság - a Bornegyed mestertrió-programkínálata sokaknak „bejött” - Videókkal frissítve!

Fókuszban a család: ez volt a mottója az október 7-i Pincejáratnak, amely ismét széleskörben kínált programokat kicsiknek és nagyoknak. Címszavakban: több kilométer futás, illatozó grillcsodák, hűs pezsgők és borok, egy ifjú színésztehetség és megszámlálhatatlan gesztenye Budafokon. A FUTAFOK is alappillére volt a kerületi családi napnak.

2017-10-04

Budapest Bornegyede

Sikergyanús mesterhármas: Futafok – Grillbajnokság – Pincejárat!

Sport-gasztro-kultúra: élményekben, programokban gazdag szombat lesz Budafok-Tétényben.

2017-10-04

Budapest Bornegyede

Ismét Burgundiában tanulhattak a Soós diákjai

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lehetőségük volt arra, hogy augusztus 30-tól szeptember 20-ig az ERASMUS+ „Borászati szakmai gyakorlat Burgundiában” projekt keretén belül a világhírű borászati központban elleshessék a szakma fortélyait.

2017-09-09

Bornegyed Magazin

Megjelent a Bornegyed Magazin őszi száma

Aki kint volt a 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon, már kezébe vehette a tavasszal debütált kiadvány legfrissebb számát. A kulturális és gasztronómiai magazin őszi száma már online is elérhető.

2017-09-04

Budapest Bornegyede

Budafoki borfeszt a hírekben

„A” borfesztiválról beszámolt az Echo Tv és a Kossuth rádió is a hétvégén.

Találat az oldalak között