Városházi Híradó
2013. december 19. csütörtök

Mozgalmas esztendőt zár Budafok-Tétény

Szabolcs Attila polgármestert – aki jövőre az országgyűlési választásokon méretteti meg magát – az elmúlt év eredményeiről kérdeztük

Mozgalmas esztendőt zár Budafok-Tétény
Mozgalmas esztendőt zár Budafok-Tétény

Áldott karácsonyt és boldog új évet kívánok a kerületieknek, az új választókerület lakosainak és az egész nagy magyar családnak. Kívánom, hogy a viszálykodások és a körülöttünk lévő problémák minél hamarabb elrendeződjenek – fogalmazta meg jókívánságait a tavasszal új kihívások elé néző polgármester, Szabolcs Attila. Mint arról korábban már beszámoltunk, a polgármester jövőre az országgyűlési választásokon indul a Fidesz-KDNP jelöltjeként. Szabolcs Attila az önkormányzati választásokig, vagyis jövő októberig azonban mindenképpen a kerület vezetője marad.

 

– Néhány napja született meg a Fidesz országos választmányának hivatalos döntése, amelynek alapján Dél-Budán országgyűlési képviselőnek jelölik az áprilisi parlamenti választáson. Melyik területet foglalja magába a 18-as egyéni választókerület?

– Az eddigi Budafok-Tétény mellett idetartozik a 34-35 ezer választót számláló Kelenföld és Kelenvölgy egy-egy része, valamint Albertfalva. Most ismerkedem az új területekkel: az üzemekkel és bevásárlóközpontokkal beépített Budafoki út környékével, a jelentős lakótelepi környezettel és a családi házas övezettel.

– Polgármester nélkül maradunk, ha megválasztják?

– A majd novembertől hatályos törvény értelmében valóban nem lehet a két feladatot egy embernek ellátnia, de októberig, az önkormányzati választásokig mindkét poszton dolgozhatok, ezért ha megkapom a bizalmat, csak megbízatásom végén kell elbúcsúznom a polgármesterségtől.

– Első lépésként milyen kerületünket is érintő ügy megoldása vár önre?

– Friss hír, hogy a panelházak hőszigetelésére igen jelentős összeget kívánnak fordítani, amely minden lakótelepet érint a fővárosban. Nálunk ez a Leányka utcai felüljáró melletti tízemeletes házaknál már megoldott, a vasút felőli hosszú szalagházak nyílászáróit azonban még nem sikerült kicserélni. A többi lakótelepen is vannak olyan lakóközösségek, akik még nem éltek ezzel a lehetőséggel. Eddig nem lehetett európai uniós forrást magántulajdonra felhasználni, de úgy néz ki, hogy az új hétéves ciklusban erre is lehetőség nyílik, így lehet forrás az egyharmad résznyi támogatásra.

– Sikeres évet zárnak?

– A kerület életében talán az utóbbi két év volt a legtermékenyebb időszak a rendszerváltozás óta. A legnagyobb fejlesztés Nagytétényben történt, amelynek előzménye több mint tíz évre nyúlik vissza, mivel a terület rehabilitációjára csak a Metallochemia környezetének megtisztítása után pályázhattunk. Az európai uniós pályázaton nyert 830 millió forinttal és a mi önrészünkkel augusztus végére felépült a Cziffra Művelődési Központ, megújult a Szelman-ház és a rendbe hozott zsinagógába beköltözött a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. Megszépült a Szent Flórián és a Szentháromság tér, a Nagyboldogasszony-plébániatemplom kertje, a Szent Flórián utca és a Nagytétényi út egy szakasza. Sajnos a növekvő költségek miatt teljes egészében nem valósulhatott meg az eredeti terv, helyenként olcsóbb anyagokat kellett használnunk ahhoz, hogy minden beleférjen az anyagi keretbe és tartalmilag is megfeleljen az előírásoknak.

– Maradt még munka Nagytétényben?

– A talajcsere utáni első jelentős változás az országzászló újraépítése volt. A mellette lévő, nagyon rossz állapotú épületet lebontjuk és a végleges felhasználásig megnagyobbítjuk a teret, így Nagytétény „közepe” tágasabbá, szellősebbé válik. A jövő évi költségvetésbe tervezzük, hogy akadálymentesítjük, majd kívül-belül rendbe tesszük azt a Nagytétényi úti, önkormányzati tulajdonban lévő, szép épületet, amelyben most teljes egészében a szociális ügyekkel foglalkozó hivatalunk működik.

– Most Budafok következik?

– Igen, de több dolog megvalósult már. A felüljáró melletti emeletes épületet lebontottuk és a helyén létrehoztunk egy közösségi kertet. Úgy látjuk, örömmel használják ezt a területet az ott lakók. Megvásároltuk a Magdolna utcai buszmegállónál lévő fa szolgáltatóházat, a benne még mindig dolgozó Gyula bácsinak, az öreg suszternek a piac mögötti önkormányzati épületben biztosítottunk helyet. Lebontása után parkosítani szeretnénk a területet. A Kossuth Lajos és Tóth József utca sarkán lévő „szellemházat” is megvettük, azt már el is bontottuk. Mindegyik nagyon rontotta a városképet. Sajnos a Promontor Étterem épületét nem sikerült megszereznünk. Érdekes, hogy minél rosszabb az állapota, annál több pénzt kérnek érte a tulajdonosok.

Jelenleg két nagy fejlesztésen dolgozunk: a szakorvosi rendelőn és a piacon. A majdnem ötvenéves orvosi rendelőnél a mozgássérültek számára átépítettük a rámpát, a bejáratot szélfogókkal láttuk el, felújítottuk a lifteket és a kazánokat, a gyermekorvosi rész pedig már teljesen elkészült. 186 millió forintot nyertünk a nyílászárócserére, a homlokzatra, a tetőszigetelésre és a radiátorok szabályozására, de még nem kötöttük meg szerződést, a gépészeti munkákat és a vizesblokk felújítását azonban elkezdtük saját erőből.

A piac és a vasút közötti családi házakat az elmúlt egy-két évben kivásároltuk és lebontottuk, oda épül most az új, kisvárosias, de mégis modern, mai kornak megfelelő piac. Amint átköltöznek az árusok, a jelenlegi helyén egy közösségi teret alakítunk ki. A munkálatokat a közel 350 millió forint fővárosi pályázati összegből és saját forrásból álljuk.

A Stáció lépcső helyreállítására is kaptunk pénzt a fővárostól, nagyjából 49 millió forintot. A Péter-Pál-kápolna a kerület egyik legrégebbi temploma, ezért is fontos a Kálvária és környezetének, Krisztus sírjának rendbe tétele, de tervbe vettük egy bibliai játszótér megépítését is.

Jelenleg a főváros által kiírt pályázaton dolgozunk, hogy restauráltatni tudjuk többek között a műemlék Oroszlános kaput, a nagytétényi Szent Flórián- és Nepomuki Szent János-szobrokat.

– Végigtekintve az elmúlt év történésein, mit tart még kiemelt jelentőségűnek?

– A megvalósult és folyamatban lévő fejlesztéseken kívül nagy öröm számunkra, hogy a kerület érdekét szolgáló projektekre és a lakosság támogatására (panelprogram) felhasznált három és fél-négy milliárd forintnyi hitelünk negyven százalékát már év elején átvállalta a kormány, és jó esélyünk van arra, hogy a fennmaradt részt is kifizeti. Ez nagyon jó feltételeket teremt majd számunkra. Az így felszabadult pénzt többek között felhasználhatjuk a pályázati önrészek fedezésére, de kedvező lehetőségek megteremtésével a helyi vállalkozók munkáját is segíthetjük.

– Kedves gesztusként értékelték a pedagógusok azt az ajándékkosarat, amelyet az önkormányzattól kaptak karácsonyra.

– Nálunk 1998 után sem történt iskolabezárás,  mint ahogyan ez az ország több településén is előfordult. Minden évben százmilliókat fordítottunk arra, hogy intézményeink jó fizikai állapotban legyenek, és ez továbbra is feladatunk marad attól függetlenül, hogy az oktatás állami kézbe került. Épületeink fenntartását megtartottuk és ezek állapotára ugyanúgy odafigyelünk, mint eddig.

Ahogy a tanév végi Pedagógusnapon, úgy most, karácsonykor is próbáltunk egy kis ajándékkal kedveskedni pedagógusainknak, hiszen a fenntartóváltás után is a mi gyerekeinket nevelik és oktatják. Ugyanígy a lakosság ügyeivel foglalkozó, hozzánk már jogilag nem tartozó járási hivatal dolgozóit is megleptük, de mindez természetes számunkra, sőt kötelességünknek is tartjuk, hiszen egy célért dolgozunk.

Tamás AngélaMegújuló sporttelepek, iskolai és óvodai tornapályák

A BMTE sportcsarnokának és atlétikai pályájának felújítása mellett műfüves pályákat és sportsátrakat is felépítenek a kerületben

Városházi Híradó

Aki életre kelti a kottafejeket

Hegedűs Endre, kerületünk díszpolgára Kossuth-díjat kapott

Városházi Híradó

Válasszunk kerületi iskolát!

Szabolcs Attila polgármester – ÁLLÁSPONT

Városházi Híradó

Kapa hagyományosan és rögtönözve

Mucsi Zoltán a nagytétényi Cziffra György Művelődési Központ vendége volt

Városházi Híradó

Szervét közel került Dobó Katához

A Klauzál Ház színpadán kétszereplős darabban láthatjuk a kiváló jogász színészt

Városházi Híradó

Borospincéből barlanglakásba

Appel Péter „egyszerű átlagemberként” vette át a Kultúra 22 díjat

Városházi Híradó

Az erdő mellett is jó lakni

Az építőmérnökként végzett Friedmann Károly látszólag igen messze sodródott eredeti szakmájától, amikor a Rókales utcában, a Kamaraerdő mellett, három barátjával közösen létrehozta első Fitoland dísznövénykertészetét, ám szakmai tudása az építési, ipari munkáknál igen nagy előnyt jelentett számukra.

Városházi Híradó

Bánk bán áriáját rappeli Kautzky Armand

James Bond magyar hangja fellép a Klauzál Házban is, A bolond lány című darabban

Városházi Híradó

Tizenegy nap

ÁLLÁSPONT - Szabolcs Attila polgármester

Városházi Híradó

Negyven év kommunikáció, szeretettel

Kudlik Júlia úgy érezte, kötelessége elvállalni a szóvivői munkát a Nemzeti Konzultációs Testületben - A népszerű televíziós a Vojnovich–Huszár-villában szerepelt

Városházi Híradó

„Hajtás” gyermekekért, szülőkért és kétszáznegyven dolgozóért

Idén Horváthné Fűkő Zsuzsannának, a XXII. Kerületi Egyesített Óvoda vezetőjének adta át Szabolcs Attila polgármester a díszpolgári oklevelet

Városházi Híradó

„Interjú a farkassal, aki állítólag megette Piroskát”

Szavalóversenyt és koszorúzást tartottak Romhányi József születésnapja alkalmából a Szelmann-házban

Városházi Híradó

Zongora, irodalom és olimpia

Nyolc úszó versenyszámban nyolc aranyérmet szerzett Szőke Viktória

Városházi Híradó

Az internet nem felejt

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium interaktív előadása a Klauzál Gábor Művelődési Központban

Városházi Híradó

Hetvenéves a teniszbajnok színész

A kerületi kötődésű Tahi-Tóth László nemcsak a színházban, hanem a sportpályán is aktív

Városházi Híradó

„Itt élned, halnod kell”

Eperjes Károly kerületi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész a Zarándokútról tartott előadást

Városházi Híradó

Összefogás Luciferrel Belzebub ellen

Kövér László házelnök szerint hol az egyik, hol a másik hatalomnak akarták eladni az országot az elmúlt években

Városházi Híradó

A sport az élet iskolája

ÁLLÁSPONT - Karsay Ferenc alpolgármester

Városházi Híradó

Erdély-járók bálja a Rózsavölgyi Közösségi Házban

A bálok bevételeit jótékonysági célokra ajánlják fel a Budafoki Erdély-járók Egyesületének tagjai

Városházi Híradó

Kemény korszak Keleten

Schmidt Mária: a kommunista diktatúra a félelem és a megaláztatás nyomasztó egyvelege volt

Városházi Híradó

Szabad kiteljesedés a térben

Haber Szilvia lett március hónap képzőművésze Budafok-Tétényben

Városházi Híradó

Ünnep a nagy mesélőnél

Exkluzív interjú a Nemzet Színészével (Városházi Híradó, 2011. július 13.)

Városházi Híradó

Biztonságos, kiegyensúlyozott a 2014-es költségvetés

ÁLLÁSPONT Szabolcs Attila polgármester

Városházi Híradó

Százmilliók utakra, járdákra, zöldterületekre

Az állam átvállalta a kerület adósságállományát, az önkormányzat idén is sokat fordíthat az infrastrukturális fejlesztésekre

Városházi Híradó

„Jó ott élni, ahol megszülettem”

Halász Judit ismét fellép a Klauzál Gábor Művelődési Ház Bujtor Termében

Városházi Híradó

Madár kiszáll, de nem szállt el

Erdei Zsolttal, a legsikeresebb magyar profi ökölvívóval beszélgettünk búcsúmeccse és a Madárfészek Ökölvívó Akadémia megalakulása alkalmából

Városházi Híradó

Nem zöld, de már Zöldecske

Hell Ferencné, a Zöldecske Tagóvoda pedagógusa Környezetvédelemért díjas

Városházi Híradó

Egyéves a szolidaritási akciónk

2013 februárjában tűzték ki a székely zászlót a Polgármesteri Hivatal homlokzatára

Városházi Híradó

Hagyományos csángó lakodalom a Petőfi Csarnokban

Az idei rendezvényen Németh Zoltán, Szabolcs Attila és Karsay Ferenc is részt vett

Városházi Híradó

Egy csendes, munkás év után

A Német Nemzetiségi Önkormányzat 2013-as évét értékelte dr. Szirtes Edit, a szervezet helyi elnöke

Városházi Híradó

A Szózat volt a veszte

Péter Árpádot választották a XXII. kerületi Politikai Foglyok Országos Szövetsége elnökévé

Városházi Híradó

Költözik az egészségközpont

Budafok központjába teszi át székhelyét a Válts egészségre! program a Campona Bevásárlóközpontból

Városházi Híradó

Új üzletben a Gábos család

A cipőboltos vállalkozó az önkormányzat pályázata révén jutott olcsó üzlethelyiséghez

Városházi Híradó

A budafoki könyvtár az első tízben

Könyvtárunk ötéves jubileuma alkalmából beszélgettünk Varga Mónika intézményvezetővel

Városházi Híradó

Felújítják a tüdőgondozót

Budafok-Tétény és Újbuda közösen finanszírozná az egészségügyi intézmény korszerűsítését

Városházi Híradó

Rendkívüli ülés a képviselő-testületben

Hétmillió forintot különítettek el a költségvetésben a nemzetiségek támogatására

Városházi Híradó

Jó hangulatú lakossági fórum a közlekedésről

Régi és új buszjáratok kapcsolódnak majd az M4-es metróhoz, amelyekkel jobb lehet a kerület közlekedése

Városházi Híradó

Óvjuk környezetünket!

ÁLLÁSPONT - Zugmann Péter alpolgármester

Városházi Híradó

Sporttámogatás a kerületben

Karsay Ferenc alpolgármester az elmúlt évek sportéletéről, sikereinek hátteréről

Városházi Híradó

„A legnagyobb baj, ha szakbarbárrá válunk”

Papp Lajos szerint a teljes élethez állandó és széles körű ismeretszerzésre van szükség, ezért a szabadidejét arra fordítja, hogy sokat tanul

Városházi Híradó

„Nem csak politikai átvilágítás létezik”

A Magyar kultúra napja alkalmából Jókai Anna Kossuth-díjas írónővel beszélgettünk

Városházi Híradó

Amerikából is hazahúzta a szíve

Márciusban Horváth Charlie lesz a Klauzál Ház vendége

Városházi Híradó

Program a családokért, a nyugdíjasokért

ÁLLÁSPONT - Szabolcs Attila polgármester

Városházi Híradó

Nálunk is földre szállt a „főállású angyal”

Weisz Fanni érzékenyítő előadása a siketek elfogadásáért

Városházi Híradó

Kondor Katalin a Promontor Televíziónál

Az ismert és elismert újságíró, riporter Budafok-Tétényben vezet műsort

Városházi Híradó

Kós Károly-díj építészeinknek

Rumi Imre főépítész szerint a zarándoklataik egy útvonalon is megunhatatlanok

Városházi Híradó

Elkezdődött Budafok-Belváros felújítása

A már régóta várt, tervezés alatt álló forgalomcsillapítás előkészítéseként bontanak és építenek is az egyik legforgalmasabb városrészben

Városházi Híradó

A cselekvés szabaddá tesz

Novák Péter néptáncos, műsorvezető karácsonykor a Nagytétényi Kastélymúzeum vendége volt

Városházi Híradó

Hegedűs és Hollerung csodája a Zeneakadémián

Liszt-díjas zongoraművész díszpolgárunk, Hegedűs Endre koncertje a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarral és karnagyával, Hollerung Gáborral

Városházi Híradó

Kilencvennégy évesen is aktív Pelikán Imre

A Baross Gábor-telepi Polgári Kör elnökét a születésnapja alkalmából kérdeztük a civil szervezetről, az emlékeiről és készülő új könyvéről

Városházi Híradó

Opera, akár egy szendvics áráért

Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója az évadról és a diákjegyek bevezetéséről

Városházi Híradó

Tilla a Hugonnai iskolánál

Till Attila gyerekekkel együtt adta át az új, biztonságosabb gyalogátkelőt Nagytétényben

Városházi Híradó

Újévi köszöntő

ÁLLÁSPONT - Szabolcs Attila polgármester

Városházi Híradó

Karácsonyi ételosztás

Babgulyást és szaloncukrot is kaptak a rászorulók

Városházi Híradó

„Egy pincényi történelem, egy pincényi kultúra”

Giuseppe Verdi és Richard Wagner szobrát avatták fel a budafoki Záborszky Pincében, a Borvárosban

Városházi Híradó

Díszpolgárok búcsúja Priska József Tamástól

Kerületünk díszpolgárai a Klauzál Gábor Társaság felkérésére írtak nekrológot

Városházi Híradó

Kicsi Rigók a Téli Fesztiválon

Nagytétényi gyerekek a Városháza Parkban

Városházi Híradó

Öröm és egészség a rászorulóknak

A Családok Átmeneti Otthona kapta meg a Campona Egészségközpont által gyűjtött adományokat

Városházi Híradó

Mozgalmas esztendőt zár Budafok-Tétény

Szabolcs Attila polgármestert – aki jövőre az országgyűlési választásokon méretteti meg magát – az elmúlt év eredményeiről kérdeztük

Városházi Híradó

Művelődésszervező popsztár Tétényben

Kocsis Tibor számára izgalmas kirándulás volt az éneklés

Városházi Híradó

Karácsonyi ringató nap a Gézengúz Alapítványnál

Az önkormányzat nevében Karsay Ferenc alpolgármester vitt ajándékot a gyerekeknek

Városházi Híradó

Névadó Bujtor Istvánról

A színművész özvegye, Bujtor Judit meghatónak érezte, hogy férjéről nevezték el a Klauzál Ház színháztermét

Városházi Híradó

Utolsó ülését tartja meg idén a képviselő-testület

Az idei utolsó Városházi Híradó megjelenésekor ül össze utoljára ebben az évben az önkormányzat képviselő-testülete, hogy döntsön az elé kerülő huszonhét napirendi pontról.

Városházi Híradó

Karácsony Budafokon, Tétényben

ÁLLÁSPONT - Haraszti Gyula felelős szerkesztő

Városházi Híradó

Advent idején

ÁLLÁSPONT - Szabolcs Attila polgármester

Városházi Híradó

Gundi színész akart lenni

Gundel-Takács Gábor örül annak, hogy a Klauzál Házban felavatják a Bujtor Termet

Városházi Híradó

Fejlesztések a városkép védelmében

Városképet romboló bódék, épületek bontásával, facsemeték ültetésével is növeli az önkormányzat a kerület zöld területeit, közösségi tereit

Városházi Híradó

Nagytétény ünnepi pompában

Elvarázsolt órák címmel indított karácsonyi programokat a Nagytétényi Kastélymúzeum

Városházi Híradó

Gördülő órák Nagytétényben

A Gördülő Zumba kerekes székes tánccsoport és Napsugár Anna jeltáncművész is fellépett a Cziffra-házban

Városházi Híradó

Ismét van kápolna a Kápolna utcában

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergomi érsek szentelte fel a Reménysugár Habilitációs Intézet kápolnáját

Városházi Híradó

Házhoz ment a Mikulás

Rászoruló családoknak vitt ajándékot a Fidelitas kerületi szervezete

Városházi Híradó

Végső búcsút vettek Priska Tamástól

Díszpolgárunk ravatalánál Szabolcs Attila, Németh Zsolt és Fónay Jenő is beszélt

Városházi Híradó

Vastag Tamás nagy családot szeretne

Az X-Faktor egykori sztárja jelentős szereplő lett az UNICEF kampányában

Városházi Híradó

Szabolcs Attila vállalja a parlamenti képviselő-jelöltséget

Budafok-Tétény polgármesterét jelölik a jövő évi parlamenti választásokra a Fidesz XI. és XXII. kerületi szervezetei a 18-as egyéni választókerületben. A párt működési szabályzata szerint januárban születik a végső döntés.

Városházi Híradó

Ha elhangzik a belső parancs

A hatvanéves Révész Sándor, a legendás Piramis énekese lép fel Budatétényben

Városházi Híradó

Ökumenikus ökoszékház a Kossuth Lajos utcában

Budafokon építik fel a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet országos székházát, amely alternatív energiákat használ a világításhoz, és a fűtéshez

Városházi Híradó

Keresztelő a Cziffra-házban

A Cziffra György Kulturális Központ elindulásával új időszámítás kezdődik Nagytétényben

Városházi Híradó

Közmeghallgatás a városházán

Németh Zoltán prezentáción mutatta be a kerületi fejlesztéseket

Városházi Híradó

Elismerés Varga Miklósnak

A színész-rockzenész több mint húsz éve él családjával a Baross Gábor-telepen

Városházi Híradó

Gondos munka idősekkel, gyerekekkel

Átadták az idei Szociális Munkáért díjakat a városházán

Városházi Híradó

Cziffra György regényes élete

ÁLLÁSPONT - Karsay Ferenc alpolgármester

Városházi Híradó

„Nekünk szimbólum a Szelmann-ház!”

Lászlóné Varga Éva, a Nagytétényi Polgári Kör elnöke a felújított székházukról, annak történetéről mesélt

Városházi Híradó

Szülők tömege a SULI-VÁR-on

A pedagógiai szakszolgálat szerint a mai gyerekek kevésbé érettek a társas kapcsolatokra

Városházi Híradó

Tilla a zebrán

Mostantól biztonságosabban közlekedhetnek három budapesti iskola környékén a kisdiákok, mert a Hewlett-Packard „2× biztonságosabb” nevű kampánya keretében jól látható felfestéssel újította fel az elkopott zebrákat.

Városházi Híradó

„A tű felfedezésekor már késő”

Scherer Péter (Pepe) színész-rendező drogprevenciós színházi előadása a Cziffra-házban

Városházi Híradó

Emberség és képmutatás

ÁLLÁSPONT - Zugmann Péter alpolgármester

Városházi Híradó

Kincsemről ír darabot a Hídember rendezője

Új regényét szinte azonnal elkapkodták a könyvesboltok polcairól. Bereményi Géza író, rendező, a Cseh Tamás-dalok szerzője volt a Klauzál Szalon vendége

Városházi Híradó

Megújul a Stáció lépcső és a Kálvária

A kerület csaknem ötvenmillió forint támogatást nyert el a fejlesztésre a fővárosi önkormányzattól egy városrehabilitációs pályázaton

Városházi Híradó

Szép kertek, virágos balkonok

A testületi ülés előtt átadták a Tiszta, virágos kerületért díjakat a városháza dísztermében

Városházi Híradó

Táncművész a város szélén

Bozsik Yvette társulata idén ünnepli huszadik évfordulóját

Városházi Híradó

Halottainkra emlékeztünk

A nagytétényi urnatemetőben és a budafoki temetőben is mécsesek gyúltak

Városházi Híradó

Szenvedélyükké vált a sport

Idén Lesti Diána Ágnes atléta, Csere Gáspár hosszútávfutó és Varga Buda kajakozó részesült Pokorny Endre sportösztöndíjban a kerületi önkormányzattól

Városházi Híradó

Műfüves pályán fociznak az óvodások a Leánykán

Felavatták a kerület első ovi-foci pályáját a Leányka utcai tagóvodában

Városházi Híradó

Rózsakerti kamaszok Erdélyben

A kerületi református általános iskola hetedik osztályosainak tanulmányútja

Városházi Híradó

Polgári kerekasztal Budafokról

Sok dologban egyetértettek a civilek az önkormányzattal

Városházi Híradó

Az autonómia csillagösvényén

Szabolcs Attila polgármester vezetésével kerületi delegáció menetelt Székelyföldön

Városházi Híradó

Megújítják a városképet Budafokon

Lebontották a Kossuth Lajos utcai szellemházat, felújították a Tóth József utcai lépcsőt, elkezdték az új piac területének rendezését a Játék utcában

Városházi Híradó

A vívótörténet legfiatalabb világbajnoka

Szilágyi Áron kardozó olimpiai bajnok, világbajnoki bronzérmes, pszichológushallgató volt a vendége a Klauzál Ház Olimp-Ikon rendezvénysorozatának

Városházi Híradó

Huszonöt éve a közszolgálatban

Karsay Ferenc szerteágazó tevékenységet folytat, mint mondja: számára így kerek a világ

Városházi Híradó

Élve eltemetve

Dózsa László csodával határos módon a saját kivégzését és tömegsírba dobását is túlélte a szabadságharc idején

Városházi Híradó