Városházi Híradó
2013. december 19. csütörtök

Mozgalmas esztendőt zár Budafok-Tétény

Szabolcs Attila polgármestert – aki jövőre az országgyűlési választásokon méretteti meg magát – az elmúlt év eredményeiről kérdeztük

Mozgalmas esztendőt zár Budafok-Tétény
Mozgalmas esztendőt zár Budafok-Tétény

Áldott karácsonyt és boldog új évet kívánok a kerületieknek, az új választókerület lakosainak és az egész nagy magyar családnak. Kívánom, hogy a viszálykodások és a körülöttünk lévő problémák minél hamarabb elrendeződjenek – fogalmazta meg jókívánságait a tavasszal új kihívások elé néző polgármester, Szabolcs Attila. Mint arról korábban már beszámoltunk, a polgármester jövőre az országgyűlési választásokon indul a Fidesz-KDNP jelöltjeként. Szabolcs Attila az önkormányzati választásokig, vagyis jövő októberig azonban mindenképpen a kerület vezetője marad.

 

– Néhány napja született meg a Fidesz országos választmányának hivatalos döntése, amelynek alapján Dél-Budán országgyűlési képviselőnek jelölik az áprilisi parlamenti választáson. Melyik területet foglalja magába a 18-as egyéni választókerület?

– Az eddigi Budafok-Tétény mellett idetartozik a 34-35 ezer választót számláló Kelenföld és Kelenvölgy egy-egy része, valamint Albertfalva. Most ismerkedem az új területekkel: az üzemekkel és bevásárlóközpontokkal beépített Budafoki út környékével, a jelentős lakótelepi környezettel és a családi házas övezettel.

– Polgármester nélkül maradunk, ha megválasztják?

– A majd novembertől hatályos törvény értelmében valóban nem lehet a két feladatot egy embernek ellátnia, de októberig, az önkormányzati választásokig mindkét poszton dolgozhatok, ezért ha megkapom a bizalmat, csak megbízatásom végén kell elbúcsúznom a polgármesterségtől.

– Első lépésként milyen kerületünket is érintő ügy megoldása vár önre?

– Friss hír, hogy a panelházak hőszigetelésére igen jelentős összeget kívánnak fordítani, amely minden lakótelepet érint a fővárosban. Nálunk ez a Leányka utcai felüljáró melletti tízemeletes házaknál már megoldott, a vasút felőli hosszú szalagházak nyílászáróit azonban még nem sikerült kicserélni. A többi lakótelepen is vannak olyan lakóközösségek, akik még nem éltek ezzel a lehetőséggel. Eddig nem lehetett európai uniós forrást magántulajdonra felhasználni, de úgy néz ki, hogy az új hétéves ciklusban erre is lehetőség nyílik, így lehet forrás az egyharmad résznyi támogatásra.

– Sikeres évet zárnak?

– A kerület életében talán az utóbbi két év volt a legtermékenyebb időszak a rendszerváltozás óta. A legnagyobb fejlesztés Nagytétényben történt, amelynek előzménye több mint tíz évre nyúlik vissza, mivel a terület rehabilitációjára csak a Metallochemia környezetének megtisztítása után pályázhattunk. Az európai uniós pályázaton nyert 830 millió forinttal és a mi önrészünkkel augusztus végére felépült a Cziffra Művelődési Központ, megújult a Szelman-ház és a rendbe hozott zsinagógába beköltözött a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. Megszépült a Szent Flórián és a Szentháromság tér, a Nagyboldogasszony-plébániatemplom kertje, a Szent Flórián utca és a Nagytétényi út egy szakasza. Sajnos a növekvő költségek miatt teljes egészében nem valósulhatott meg az eredeti terv, helyenként olcsóbb anyagokat kellett használnunk ahhoz, hogy minden beleférjen az anyagi keretbe és tartalmilag is megfeleljen az előírásoknak.

– Maradt még munka Nagytétényben?

– A talajcsere utáni első jelentős változás az országzászló újraépítése volt. A mellette lévő, nagyon rossz állapotú épületet lebontjuk és a végleges felhasználásig megnagyobbítjuk a teret, így Nagytétény „közepe” tágasabbá, szellősebbé válik. A jövő évi költségvetésbe tervezzük, hogy akadálymentesítjük, majd kívül-belül rendbe tesszük azt a Nagytétényi úti, önkormányzati tulajdonban lévő, szép épületet, amelyben most teljes egészében a szociális ügyekkel foglalkozó hivatalunk működik.

– Most Budafok következik?

– Igen, de több dolog megvalósult már. A felüljáró melletti emeletes épületet lebontottuk és a helyén létrehoztunk egy közösségi kertet. Úgy látjuk, örömmel használják ezt a területet az ott lakók. Megvásároltuk a Magdolna utcai buszmegállónál lévő fa szolgáltatóházat, a benne még mindig dolgozó Gyula bácsinak, az öreg suszternek a piac mögötti önkormányzati épületben biztosítottunk helyet. Lebontása után parkosítani szeretnénk a területet. A Kossuth Lajos és Tóth József utca sarkán lévő „szellemházat” is megvettük, azt már el is bontottuk. Mindegyik nagyon rontotta a városképet. Sajnos a Promontor Étterem épületét nem sikerült megszereznünk. Érdekes, hogy minél rosszabb az állapota, annál több pénzt kérnek érte a tulajdonosok.

Jelenleg két nagy fejlesztésen dolgozunk: a szakorvosi rendelőn és a piacon. A majdnem ötvenéves orvosi rendelőnél a mozgássérültek számára átépítettük a rámpát, a bejáratot szélfogókkal láttuk el, felújítottuk a lifteket és a kazánokat, a gyermekorvosi rész pedig már teljesen elkészült. 186 millió forintot nyertünk a nyílászárócserére, a homlokzatra, a tetőszigetelésre és a radiátorok szabályozására, de még nem kötöttük meg szerződést, a gépészeti munkákat és a vizesblokk felújítását azonban elkezdtük saját erőből.

A piac és a vasút közötti családi házakat az elmúlt egy-két évben kivásároltuk és lebontottuk, oda épül most az új, kisvárosias, de mégis modern, mai kornak megfelelő piac. Amint átköltöznek az árusok, a jelenlegi helyén egy közösségi teret alakítunk ki. A munkálatokat a közel 350 millió forint fővárosi pályázati összegből és saját forrásból álljuk.

A Stáció lépcső helyreállítására is kaptunk pénzt a fővárostól, nagyjából 49 millió forintot. A Péter-Pál-kápolna a kerület egyik legrégebbi temploma, ezért is fontos a Kálvária és környezetének, Krisztus sírjának rendbe tétele, de tervbe vettük egy bibliai játszótér megépítését is.

Jelenleg a főváros által kiírt pályázaton dolgozunk, hogy restauráltatni tudjuk többek között a műemlék Oroszlános kaput, a nagytétényi Szent Flórián- és Nepomuki Szent János-szobrokat.

– Végigtekintve az elmúlt év történésein, mit tart még kiemelt jelentőségűnek?

– A megvalósult és folyamatban lévő fejlesztéseken kívül nagy öröm számunkra, hogy a kerület érdekét szolgáló projektekre és a lakosság támogatására (panelprogram) felhasznált három és fél-négy milliárd forintnyi hitelünk negyven százalékát már év elején átvállalta a kormány, és jó esélyünk van arra, hogy a fennmaradt részt is kifizeti. Ez nagyon jó feltételeket teremt majd számunkra. Az így felszabadult pénzt többek között felhasználhatjuk a pályázati önrészek fedezésére, de kedvező lehetőségek megteremtésével a helyi vállalkozók munkáját is segíthetjük.

– Kedves gesztusként értékelték a pedagógusok azt az ajándékkosarat, amelyet az önkormányzattól kaptak karácsonyra.

– Nálunk 1998 után sem történt iskolabezárás,  mint ahogyan ez az ország több településén is előfordult. Minden évben százmilliókat fordítottunk arra, hogy intézményeink jó fizikai állapotban legyenek, és ez továbbra is feladatunk marad attól függetlenül, hogy az oktatás állami kézbe került. Épületeink fenntartását megtartottuk és ezek állapotára ugyanúgy odafigyelünk, mint eddig.

Ahogy a tanév végi Pedagógusnapon, úgy most, karácsonykor is próbáltunk egy kis ajándékkal kedveskedni pedagógusainknak, hiszen a fenntartóváltás után is a mi gyerekeinket nevelik és oktatják. Ugyanígy a lakosság ügyeivel foglalkozó, hozzánk már jogilag nem tartozó járási hivatal dolgozóit is megleptük, de mindez természetes számunkra, sőt kötelességünknek is tartjuk, hiszen egy célért dolgozunk.

Tamás AngélaHarc a szebb arculatért

ÁLLÁSPONT - Zugmann Péter alpolgármester

Városházi Híradó

Tizenegy válogatott a Hajós tanuszodában

Bodnár Tamás szerint a szép eredmények csapatmunkában születnek

Városházi Híradó

Érdemes művészekre büszke a kerület

Hollerung Gábor és Záborszky Kálmán karnagyok rangos elismerésben részesültek

Városházi Híradó

Vilma, a színészképző

Gór Nagy Mária sikeres színitanodát hozott létre

Városházi Híradó

Vágási Feri a Szomszédok piacán

Nemcsák Károly színész is vendég volt az új budafoki piac alapkőletételének

Városházi Híradó

Gyermekorvos díszpolgár Nagytétényből

Gömöry doktor a babaúszás egyik hazai meghonosítója, a nagytétényi zöldek élharcosa

Városházi Híradó

A Tétényi-fennsíkról a Kilimandzsáróra

A budatétényi Pongrácz Imre 60 éves kor fölött is vállalta az afrikai hegymászást

Városházi Híradó

Muzsika, tánc és varázslat

Nédó Olga, Leblanc Győző, Mohamed Fatima és számos híresség a Hugonnai iskola estjén

Városházi Híradó

Dubajba készül Kurdi Zsófia

A jó tanuló, jó sportoló a válogatott tagjaként edzőtáborozik

Városházi Híradó

A jövő iskolája Budafokon

Magas rangú külföldi elismerést kapott a Gádor Általános Iskola ökoprogramja

Városházi Híradó

Gyógyítás családi körben

Elbúcsúzik pácienseitől dr. Lányi István háziorvos, a szakrendelő régi vezetője

Városházi Híradó

Ügyesek és gyorsak

A Rózsakerti Tagóvoda gyermekei nyerték a sorversenyt

Városházi Híradó

Százéves színésznő szerepben

Gyulányi Eugénia Évát március tizenötödikén személyesen köszöntötte fel a miniszterelnök

Városházi Híradó

Tűzvarázsló a Klauzál Házban

Lerch István és együttese ad koncertet a budatétényi szintetizátorkiállításon

Városházi Híradó

Beszédtéma lett a logopédia

A szakemberek szerint a gyerekek tizenöt százaléka lemarad a nyelvfejlődésben

Városházi Híradó

A zene és költészet bűvöletében

Baranyi Ferenc költő és Csák József operaénekes közös estje a Klauzál Házban

Városházi Híradó

Ünnep, fagyos hangulatban

A Székely szabadság napján Szabolcs Attila országgyűlési képviselő Marosvásárhelyen emlékezett

Városházi Híradó

A magyar zászló és címer napja

Az óvodáinkban huszárokkal, kézműves-foglalkozással ünnepeltek a gyerekek és a szülők

Városházi Híradó

Rudolf Péter csaknem két évig Kossuthkiflin élt

A Duna Televízió március tizenötödikén tűzi műsorára a Fehér Béla regényéből készült sorozat első részét

Városházi Híradó

Közös történelem, közös jövő

ÁLLÁSPONT - Karsay Ferenc polgármester, Németh Zoltán, Szepesfalvy Anna és Zugmann Péter alpolgármester

Városházi Híradó

Népdal és reneszánsz könnyűzene

Andrejszki Judit barokk énekes és Sebestyén Márta közös koncertje Budatétényben

Városházi Híradó

Banksarcmentesítés, szolidaritás

HONATYA - Szabolcs Attila országgyűlési képviselő

Városházi Híradó

Budafok-Tétény zászlaja Afrika csúcsán

A budatétényi Pongrácz Imre egy magyar túracsapat tagjaként ért fel a 5895 méter magas csúcsra

Városházi Híradó

Al Di Meola csellistája

Sturcz András, a Budafoki Dohnányi Zenekar volt muzsikusa a világhírű gitárossal turnézik

Városházi Híradó

Diákszínpad a Nádasdyban

Az iskolai előadásokon a színpadon a diákok együtt játszanak, figyelnek egymásra

Városházi Híradó

Kossuthosok szavalták a legjobban Romhányit

A Nagytétényi Polgári Kör ismét szavalóversenyt és koszorúzást tartott Romhányi József költő-író születésnapján

Városházi Híradó

Róka Rudik, Malackák és Csizmás Kandúrok

Farsangi váltóverseny a Kolonics György Általános Iskola szervezésében

Városházi Híradó

Harcművészet a Kossuthban

Varga József 6 danos karatemester a kemény munka híve

Városházi Híradó

Túlélő a munkatáborból

Krasznay Béla, a Recski Szövetség Egyesület elnöke felújíttatná a recski emlékparkot

Városházi Híradó

Lobogó piros-fehér-zöldek

Radóczy Mária kiállítása március tizenötödike alkalmából ez erdélyi Baróton

Városházi Híradó

Rubik-kocka-verseny Budafokon

A legjobbak másodpercek alatt kirakták a bűvös kockát

Városházi Híradó

Borszaküzlet a Kossuth utcában

A pincetulajdonosok örömmel fogadták az új vállalkozást

Városházi Híradó

Bravúros beugrás a grazi operában

Nyári Zoltán operaénekesről, a kerületi újévi koncert fellépőjéről cikkezik a nemzetközi sajtó

Városházi Híradó

Budafoki srác a sztárvilágban

Szabó Ádám a Csillag születikben tűnt fel, az X-faktorban lett sztár, a Dallal pedig kijuthat az ausztriai Eurovíziós Dalfesztiválra

Városházi Híradó

Egyensúlyban a bevételek és a kiadások

ÁLLÁSPONT - Karsay Ferenc polgármester

Városházi Híradó

Kisbolygó őrzi Herman Ottó nevét

Emlékévvel ünnepeltük a híres magyar polihisztort

Városházi Híradó

Elűzték a telet Tétényből

Gólyalábas felvonuláson táncoltatták meg a télboszorkát Nagytétényben

Városházi Híradó

Gőzerővel építik a Szomszédok piacát

Már végzik az új budafoki piac alapozását a kivitelező Laterex Építő Zrt. munkatársai, az alapkőletétel március közepére várható

Városházi Híradó

Tájba simuló épülettervek

Makovecz Imre Kossuth-díjas építőművész rajzaiból és terveiből nyílt kiállítás a Klauzál Házban

Városházi Híradó

Szenvedélyük a kártya

Fennállásának tizenegyedik évében jár a Budafoki Bridzsklub, a kártya szerelmeseinek igazi civil szerveződése

Városházi Híradó

Teaakadémia a kerületben

Olekszik Dorottya teával kel, teával fekszik, napközben pedig tanítja is, amit a teáról tudni kell

Városházi Híradó

A férfi vezet, a nő követ

Czene-Bánhidi Petra világbajnok versenytáncos a gyerekeknek és a felnőtteknek is tanítja a táncokat

Városházi Híradó

Délibábkergetők és szabadságszeretők

Lackfi János költő új, humoros kötetében görbe tükröt tart a magyarok elé

Városházi Híradó

Aranykorban a Budafok Big Band

A zenekar előadásai nemcsak koncertek, hanem izgalmas zenemű-magyarázatok is

Városházi Híradó

Csendkör, játék és önállóság

A Hugonnai Vilma Általános Iskola sikerrel alkalmazza a Montessori-módszert

Városházi Híradó

Budafokon tartja edzéseit a Budapesti Labdarúgó Szövetség

A BMTE felújított sportcsarnokába a focisták mellett visszatérhetnek a küzdősportok szerelmesei is

Városházi Híradó

Mi a véleményük...

a Városházi Híradó című lap tartalmi elemeinek szabályozására vonatkozó képviselő-testületi határozatról?

Városházi Híradó

Európai magyar modell

HONATYA – Szabolcs Attila országgyűlési képviselő

Városházi Híradó

Mécs Károly „zeneszerző lett”

A hetvenkilenc éves színművész sokszor szerepelt Budafok-Tétényben, most Berliozt játssza Budaörsön

Városházi Híradó

Egyre több helyen őrizzük a néphagyományt

Budafok-Tétényben több intézményben folyik magas szintű magyar hagyományőrzés több korosztály bevonásával. Van néptáncoktatás, népdalkör és táncház is

Városházi Híradó

Focitorna Zakariás emlékére

Az Aranycsapat legendás tagjának lánya különleges ajándékkal lepte meg a BMTE vezetőit

Városházi Híradó

Humorórákat tartana Sándor György az iskolákban

A Nemzet Művésze szerint a humorérzék segít a bajok elviselésében

Városházi Híradó

Egy szebb és élhetőbb kerületért

ÁLLÁSPONT - Zugmann Péter alpolgármester

Városházi Híradó

Folyik a 2015-ös költségvetés előkészítése

ÁLLÁSPONT - Németh Zoltán alpolgármester

Városházi Híradó

Világhírű magyar a levegőben

A londoni olimpia megnyitóján a magasban, kötélen motorozott Simet László a kiváló légtornász

Városházi Híradó

Wolf Kati nem fél a farkastól és a versenytől

A kiváló énekesnő ismét szerepel A Dalban, újra indulna az Eurovíziós Dalfesztiválon

Városházi Híradó

Megújuló posta, rendelő, patika és Stáció

Az önkormányzat közreműködésével és támogatásával számos korszerűsítés fejeződött be és indulhat el Budafok-Tétényben

Városházi Híradó

Ízkavalkád a lekvárosüvegekben

Nemzetközi hírű lekvárkészítő üzem működik az egykori budafoki papírgyár területén

Városházi Híradó

Komolyzene gyerekeknek

Hegedűs Endre évek óta oktatja a zene történetére és szeretetére a kerületi diákokat a Városházán

Városházi Híradó

Több százmilliós támogatás a közétkeztetéshez

Az önkormányzatnak köszönhetően átlagosan legfeljebb húsz százalékkal nőhet az iskolákban kínált egészségesebb ételek ára

Városházi Híradó

Vízifutball-honosítás Budafokon és Kistétényben

Az első vízilabda-bajnokság résztvevői és a magyar póló alapítói más sportágakban is jeleskedtek

Városházi Híradó

Nádasdys zongoristát csodálnak Európában

Szabó Marcell, a Nádasdy iskola egykori tanítványa sorra nyeri a nemzetközi zenei versenyeket

Városházi Híradó

Illusztrátorok a Téli szalonban

A tárlatra kortárs illusztrátorok eredeti képeiből válogattak a szervezők.

Városházi Híradó

Útmatrica, zavarok, megoldások

HONATYA – Szabolcs Attila országgyűlési képviselő álláspontja

Városházi Híradó

A gyermekétkeztetési térítési díjról

ÁLLÁSPONT - Szepesfalvy Anna alpolgármester

Városházi Híradó

Egy „ős-budafoki” testvérpár „ARTÉLEI”

Haraszti Gyula és Haraszti László festőművészek közös tárlata a Klauzál Ház Vén Emil Galériájában

Városházi Híradó

Budafokon, golfozás közben meditál Feke Pál

A Rising Star sztárénekes zsűritagja a kerületben sportol

Városházi Híradó

Egy nehéz, de eredményes év

Dr. Bató András rendőrkapitány szerint jó maradt a közbiztonság

Városházi Híradó

Megemlékezés a tétényi svábok kitelepítéséről

Várják a lakosokat a nagytétényi sváb emlékhelyhez

Városházi Híradó

Megkezdődhet az új piac és parkoló építése

A budafoki Szomszédok piaca projekt kivitelezési szerződését január 6-án írta alá Karsay Ferenc polgármester és a Laterex Kft. ügyvezetője

Városházi Híradó

Hatmillió palack Törley pezsgő

A kerületi üzem termékeiből nem csak szilveszterkor fogyasztanak sokat Magyarországon és külföldön

Városházi Híradó

Közvilágítás napelemmel

Kiss Tibor budafoki vállalkozó a fényforrások technológiájának forradalmasításán dolgozik

Városházi Híradó

Az Aranycsapat legendája tavaly a nagytétényi Cziffra Ház vendége volt

Buzánszky Jenőre emlékezünk

Városházi Híradó

„A vár ereje a védők lelkében van”

Karsay Ferenc polgármesterrel az idei év eredményeiről, a kerületi fejlesztési tervekről és az ünnepekről beszélgettünk

Városházi Híradó

Böjte Csaba Budafokon

Megáldotta a Zarándokút Egyesület emléktábláját a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője

Városházi Híradó

Gryllus Dániel Jézusról, a „fény újraindulásáról”

A szeretet jegyében vendégeskedett a Kaláka alapító tagja december másodikán a Klauzál Házban

Városházi Híradó

Új óvoda és játszótér Budafokon

Átadták a Kereszt utcai Maci Tagóvoda felújított és kibővített épületét. A Péter-Pál utcában korszerű ökojátszótér létesült, ahová padokat és sakkasztalt is elhelyeztek

Városházi Híradó

„Ahol a kultúra terem...”

Fogarasi Lajos, a Klauzál Ház igazgatója az idei év újdonságait és sikereit értékelte lapunknak

Városházi Híradó

Titkos ügynökök a világháborúban

Kun Miklós: A közismert tények mellett vannak rejtett fiókok, amelyekbe néha be kell nyúlni

Városházi Híradó

Drogprevenció gyermeknyelven

Százhúsz perc alatt csaknem ezernyolcszáz diaképet vetítenek a meggyőzés érdekében

Városházi Híradó

Bankrendrakás és fenntartható költségvetés

HONATYA – Szabolcs Attila országgyűlési képviselő

Városházi Híradó

Párbeszéd a civilekkel és az egyházakkal

ÁLLÁSPONT – Karsay Ferenc polgármester

Városházi Híradó

„Abigél mindent túlél”

Bánfalvy Ágnest a mai napig az Abigél filmsorozat Torma Piroskájával azonosítják

Városházi Híradó

Erdélyi Szikla és felvidéki Rudava

Kárpát-medencei borverseny a tangazdaságban

Városházi Híradó

Száztíz éves jubileum a Kossuth iskolában

Iskolatörténeti kiállítás és évkönyv – három generációnyi kossuthos diák emlékezett a régi időkre

Városházi Híradó

Díszdiplomák „aranyból, vasból, gyémántból és rubinból”

Nyugdíjas és pályakezdő pedagógusokat köszöntöttek a Városháza dísztermében

Városházi Híradó

Világbajnok táncakrobaták

Czetl Fanni és Király Ádám sorra aratják a babérokat akrobatikus rock and rollban

Városházi Híradó

A legjobb iskola a család

Erdő Péter bíboros érsek, magyar katolikus egyházfő adott interjút lapunknak

Városházi Híradó

„Nehéz helyzetben se adjátok fel!”

Szekeres Pál az akaraterőről, a kitartásról és az egészséges életmód fontosságáról beszélt a kerületi gyerekeknek

Városházi Híradó

Magához térő gazdaság, új remények

Álláspont - Zugmann Péter alpolgármester

Városházi Híradó

Kültéri tornapályák, felújított közintézmények

Az önkormányzat támogatásával számos közterületi fejlesztés készült el a közelmúltban, miközben megújultak kerületi intézmények is

Városházi Híradó

Művésztanár a Quimbyből

Kárpáti Dódi és Balanyi Szilárd a kerületi diákok között

Városházi Híradó

Kérdések és válaszok a csatornázás kivitelezéséről

Csuka Ákos, az Enviro Duna Kft. főmérnöke a szennyvízcsatorna-építéssel kapcsolatos legfontosabb kérdésekre válaszolt a Városházi Híradónak

Városházi Híradó

A Művészetek Palotája vendége volt Budafok-Tétény

November 16-án egy teljes napon át Budafok-Tétény volt a főszerepben

Városházi Híradó

Segítségnyújtás az otthonokban

Juhászné Csuka Csilla és Tarapcsik Gyuláné kapta a Szociális Munkáért díjakat ebben az évben

Városházi Híradó

Városfejlesztés feszített tempóban

Álláspont - Németh Zoltán alpolgármester

Városházi Híradó

„A színház olyan, mint a foci”

Molnár Piroska szerint a színésznek tudnia kell a „labdát adni és kapni”, miközben tudja a helyét a csapatban

Városházi Híradó

Emlékérem és oklevél a testületi munkáért

A kerület vezetői díszoklevelet és emlékérmet nyújtottak át a képviselő-testület és a szakbizottságok 2010–2014 közötti tagjainak a Városháza dísztermében

Városházi Híradó

Ellátás a pszichiátriai betegeknek

A Szociális Szolgálat ingyenes szolgáltatásokat nyújt a rehabilitációtól kezdve az álláskeresésen keresztül az ingyenes programokig

Városházi Híradó

Sajtok tömegét hívták vissza a boltokból

Egy budafoki sajtüzemben már a bogarak falták az „újrahasznosításra” szánt „alapanyagokat”, amikor lecsapott a hatóság

Városházi Híradó