Programok

Legfrissebb híreink

2016-05-28

Rózsakerten gyűltek össze a kutató gyerekek

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskolában tartották meg a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciájának országos döntőjét

2016-05-27

25 éves a testvérvárosi kapcsolat Bonn város Bonn kerületével

A köztársasági elnök székhelyén fogadták a 12 fős budafok-tétényi delegációt.

2016-05-27

Légi-kémiai szúnyoggyérítés lesz a kerületben

Az irtószer méhekre veszélyes, ezért védelmükről gondoskodni kell.

Polgármester


Közvélemény-kutatás a kerületben

A közeljövőben kérdezőbiztosok fogják felkeresni a kerület véletlenszerűen kiválasztott lakosait, hogy kérdéseket tegyenek fel nekik. Az önkormányzat megbízásából arra keresik a választ, hogy Önök mennyire elégedettek az önkormányzat munkájának különböző területeivel: az utak, járdák állapotával, a közterületek rendezettségével, az intézmények szolgáltatásaival és még sok minden mással.

A kérdezőbiztosok megbízólevéllel lesznek ellátva. A kérdezés alkalmával a közvélemény-kutatók nem rögzítenek azonosításra alkalmas személyes adatokat, de akik kérik, azoknak további tájékoztatás céljából feljegyzik a telefonszámát vagy az e-mail címét. A kutatásban ezúttal nem szerepelnek a politikai ízlésre vagy a választási hajlandóságra vonatkozó kérdések.

A közvélemény-kutatás célja, hogy az önkormányzatnak minél pontosabb képe legyen arról, hogy Önök mit tartanak fontosnak: milyen területen várnak előrelépést, és a rendelkezésre álló erőforrásokat hogyan tudjuk a legcélszerűbben felhasználni. A kutatók egy újszerű módszertan felhasználásával fel tudják tárni a lakosságon belül azokat a csoportokat, amelyeknek hasonló az élethelyzetük és ezzel az érdekeik. Ez is az önkormányzati tervezés pontosabbá tételét segíti elő. Ugyancsak fontos terület a tájékozódási források feltárása. A szokások gyors változása, az internet és az okostelefonok terjedése miatt folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk, milyen módszerekkel tudjuk elérni a kerületi polgárokat. Ez a tájékoztatásra rendelkezésre álló források minél hatékonyabb elköltése miatt is fontos. 

Olyan önkormányzatot szeretnénk, amelyik folyamatos párbeszédben áll a megbízást adó lakossággal. Ehhez részletes és érthető tájékoztatást kell adnunk a terveinkről, feladatainkról és az elvégzett munkáról, és könnyen elérhető, közvetlen csatornákat kell biztosítanunk a kerületieknek véleményük közléséhez. Bár a tájékoztatás eszköztárát folyamatosan bővítjük – az önkormányzat ma már a Facebookon is megtalálható –, időről időre a tudomány biztosította módszerekkel kell megbizonyosodnunk arról, hogy jó úton járunk-e. 

Kérem, fogadják szívesen a kérdezőbiztosokat, és a szükséges mintegy fél órában válaszoljanak a feltett kérdésekre. Ezzel alapozzuk meg, hogy a következő években az Önök egyetértésével találkozzanak az önkormányzat fejlesztési elképzelései. Azt szeretnénk, ha intézményeink szolgáltatásai minél inkább találkoznának az Önök igényeivel, és közös lakóhelyünk, Budafok-Tétény és lakóhelyünk minél kényelmesebb és kellemesebb – vagy ahogy manapság mondják, minél élhetőbb – lenne.

Karsay Ferenc
polgármester


 

Hírlevél feliratkozás


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik: