Városházi Híradó
2013. december 19. csütörtök

Mozgalmas esztendőt zár Budafok-Tétény

Szabolcs Attila polgármestert – aki jövőre az országgyűlési választásokon méretteti meg magát – az elmúlt év eredményeiről kérdeztük

Mozgalmas esztendőt zár Budafok-Tétény
Mozgalmas esztendőt zár Budafok-Tétény

Áldott karácsonyt és boldog új évet kívánok a kerületieknek, az új választókerület lakosainak és az egész nagy magyar családnak. Kívánom, hogy a viszálykodások és a körülöttünk lévő problémák minél hamarabb elrendeződjenek – fogalmazta meg jókívánságait a tavasszal új kihívások elé néző polgármester, Szabolcs Attila. Mint arról korábban már beszámoltunk, a polgármester jövőre az országgyűlési választásokon indul a Fidesz-KDNP jelöltjeként. Szabolcs Attila az önkormányzati választásokig, vagyis jövő októberig azonban mindenképpen a kerület vezetője marad.

 

– Néhány napja született meg a Fidesz országos választmányának hivatalos döntése, amelynek alapján Dél-Budán országgyűlési képviselőnek jelölik az áprilisi parlamenti választáson. Melyik területet foglalja magába a 18-as egyéni választókerület?

– Az eddigi Budafok-Tétény mellett idetartozik a 34-35 ezer választót számláló Kelenföld és Kelenvölgy egy-egy része, valamint Albertfalva. Most ismerkedem az új területekkel: az üzemekkel és bevásárlóközpontokkal beépített Budafoki út környékével, a jelentős lakótelepi környezettel és a családi házas övezettel.

– Polgármester nélkül maradunk, ha megválasztják?

– A majd novembertől hatályos törvény értelmében valóban nem lehet a két feladatot egy embernek ellátnia, de októberig, az önkormányzati választásokig mindkét poszton dolgozhatok, ezért ha megkapom a bizalmat, csak megbízatásom végén kell elbúcsúznom a polgármesterségtől.

– Első lépésként milyen kerületünket is érintő ügy megoldása vár önre?

– Friss hír, hogy a panelházak hőszigetelésére igen jelentős összeget kívánnak fordítani, amely minden lakótelepet érint a fővárosban. Nálunk ez a Leányka utcai felüljáró melletti tízemeletes házaknál már megoldott, a vasút felőli hosszú szalagházak nyílászáróit azonban még nem sikerült kicserélni. A többi lakótelepen is vannak olyan lakóközösségek, akik még nem éltek ezzel a lehetőséggel. Eddig nem lehetett európai uniós forrást magántulajdonra felhasználni, de úgy néz ki, hogy az új hétéves ciklusban erre is lehetőség nyílik, így lehet forrás az egyharmad résznyi támogatásra.

– Sikeres évet zárnak?

– A kerület életében talán az utóbbi két év volt a legtermékenyebb időszak a rendszerváltozás óta. A legnagyobb fejlesztés Nagytétényben történt, amelynek előzménye több mint tíz évre nyúlik vissza, mivel a terület rehabilitációjára csak a Metallochemia környezetének megtisztítása után pályázhattunk. Az európai uniós pályázaton nyert 830 millió forinttal és a mi önrészünkkel augusztus végére felépült a Cziffra Művelődési Központ, megújult a Szelman-ház és a rendbe hozott zsinagógába beköltözött a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. Megszépült a Szent Flórián és a Szentháromság tér, a Nagyboldogasszony-plébániatemplom kertje, a Szent Flórián utca és a Nagytétényi út egy szakasza. Sajnos a növekvő költségek miatt teljes egészében nem valósulhatott meg az eredeti terv, helyenként olcsóbb anyagokat kellett használnunk ahhoz, hogy minden beleférjen az anyagi keretbe és tartalmilag is megfeleljen az előírásoknak.

– Maradt még munka Nagytétényben?

– A talajcsere utáni első jelentős változás az országzászló újraépítése volt. A mellette lévő, nagyon rossz állapotú épületet lebontjuk és a végleges felhasználásig megnagyobbítjuk a teret, így Nagytétény „közepe” tágasabbá, szellősebbé válik. A jövő évi költségvetésbe tervezzük, hogy akadálymentesítjük, majd kívül-belül rendbe tesszük azt a Nagytétényi úti, önkormányzati tulajdonban lévő, szép épületet, amelyben most teljes egészében a szociális ügyekkel foglalkozó hivatalunk működik.

– Most Budafok következik?

– Igen, de több dolog megvalósult már. A felüljáró melletti emeletes épületet lebontottuk és a helyén létrehoztunk egy közösségi kertet. Úgy látjuk, örömmel használják ezt a területet az ott lakók. Megvásároltuk a Magdolna utcai buszmegállónál lévő fa szolgáltatóházat, a benne még mindig dolgozó Gyula bácsinak, az öreg suszternek a piac mögötti önkormányzati épületben biztosítottunk helyet. Lebontása után parkosítani szeretnénk a területet. A Kossuth Lajos és Tóth József utca sarkán lévő „szellemházat” is megvettük, azt már el is bontottuk. Mindegyik nagyon rontotta a városképet. Sajnos a Promontor Étterem épületét nem sikerült megszereznünk. Érdekes, hogy minél rosszabb az állapota, annál több pénzt kérnek érte a tulajdonosok.

Jelenleg két nagy fejlesztésen dolgozunk: a szakorvosi rendelőn és a piacon. A majdnem ötvenéves orvosi rendelőnél a mozgássérültek számára átépítettük a rámpát, a bejáratot szélfogókkal láttuk el, felújítottuk a lifteket és a kazánokat, a gyermekorvosi rész pedig már teljesen elkészült. 186 millió forintot nyertünk a nyílászárócserére, a homlokzatra, a tetőszigetelésre és a radiátorok szabályozására, de még nem kötöttük meg szerződést, a gépészeti munkákat és a vizesblokk felújítását azonban elkezdtük saját erőből.

A piac és a vasút közötti családi házakat az elmúlt egy-két évben kivásároltuk és lebontottuk, oda épül most az új, kisvárosias, de mégis modern, mai kornak megfelelő piac. Amint átköltöznek az árusok, a jelenlegi helyén egy közösségi teret alakítunk ki. A munkálatokat a közel 350 millió forint fővárosi pályázati összegből és saját forrásból álljuk.

A Stáció lépcső helyreállítására is kaptunk pénzt a fővárostól, nagyjából 49 millió forintot. A Péter-Pál-kápolna a kerület egyik legrégebbi temploma, ezért is fontos a Kálvária és környezetének, Krisztus sírjának rendbe tétele, de tervbe vettük egy bibliai játszótér megépítését is.

Jelenleg a főváros által kiírt pályázaton dolgozunk, hogy restauráltatni tudjuk többek között a műemlék Oroszlános kaput, a nagytétényi Szent Flórián- és Nepomuki Szent János-szobrokat.

– Végigtekintve az elmúlt év történésein, mit tart még kiemelt jelentőségűnek?

– A megvalósult és folyamatban lévő fejlesztéseken kívül nagy öröm számunkra, hogy a kerület érdekét szolgáló projektekre és a lakosság támogatására (panelprogram) felhasznált három és fél-négy milliárd forintnyi hitelünk negyven százalékát már év elején átvállalta a kormány, és jó esélyünk van arra, hogy a fennmaradt részt is kifizeti. Ez nagyon jó feltételeket teremt majd számunkra. Az így felszabadult pénzt többek között felhasználhatjuk a pályázati önrészek fedezésére, de kedvező lehetőségek megteremtésével a helyi vállalkozók munkáját is segíthetjük.

– Kedves gesztusként értékelték a pedagógusok azt az ajándékkosarat, amelyet az önkormányzattól kaptak karácsonyra.

– Nálunk 1998 után sem történt iskolabezárás,  mint ahogyan ez az ország több településén is előfordult. Minden évben százmilliókat fordítottunk arra, hogy intézményeink jó fizikai állapotban legyenek, és ez továbbra is feladatunk marad attól függetlenül, hogy az oktatás állami kézbe került. Épületeink fenntartását megtartottuk és ezek állapotára ugyanúgy odafigyelünk, mint eddig.

Ahogy a tanév végi Pedagógusnapon, úgy most, karácsonykor is próbáltunk egy kis ajándékkal kedveskedni pedagógusainknak, hiszen a fenntartóváltás után is a mi gyerekeinket nevelik és oktatják. Ugyanígy a lakosság ügyeivel foglalkozó, hozzánk már jogilag nem tartozó járási hivatal dolgozóit is megleptük, de mindez természetes számunkra, sőt kötelességünknek is tartjuk, hiszen egy célért dolgozunk.

Tamás AngélaÚtmatrica, zavarok, megoldások

HONATYA – Szabolcs Attila országgyűlési képviselő álláspontja

Városházi Híradó

Megkezdődhet az új piac és parkoló építése

A budafoki Szomszédok piaca projekt kivitelezési szerződését január 6-án írta alá Karsay Ferenc polgármester és a Laterex Kft. ügyvezetője

Városházi Híradó

Budafokon, golfozás közben meditál Feke Pál

A Rising Star sztárénekes zsűritagja a kerületben sportol

Városházi Híradó

A gyermekétkeztetési térítési díjról

ÁLLÁSPONT - Szepesfalvy Anna alpolgármester

Városházi Híradó

Egy nehéz, de eredményes év

Dr. Bató András rendőrkapitány szerint jó maradt a közbiztonság

Városházi Híradó

Közvilágítás napelemmel

Kiss Tibor budafoki vállalkozó a fényforrások technológiájának forradalmasításán dolgozik

Városházi Híradó

Hatmillió palack Törley pezsgő

A kerületi üzem termékeiből nem csak szilveszterkor fogyasztanak sokat Magyarországon és külföldön

Városházi Híradó

Megemlékezés a tétényi svábok kitelepítéséről

Várják a lakosokat a nagytétényi sváb emlékhelyhez

Városházi Híradó

Egy „ős-budafoki” testvérpár „ARTÉLEI”

Haraszti Gyula és Haraszti László festőművészek közös tárlata a Klauzál Ház Vén Emil Galériájában

Városházi Híradó

Az Aranycsapat legendája tavaly a nagytétényi Cziffra Ház vendége volt

Buzánszky Jenőre emlékezünk

Városházi Híradó

„A vár ereje a védők lelkében van”

Karsay Ferenc polgármesterrel az idei év eredményeiről, a kerületi fejlesztési tervekről és az ünnepekről beszélgettünk

Városházi Híradó

Böjte Csaba Budafokon

Megáldotta a Zarándokút Egyesület emléktábláját a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője

Városházi Híradó

Gryllus Dániel Jézusról, a „fény újraindulásáról”

A szeretet jegyében vendégeskedett a Kaláka alapító tagja december másodikán a Klauzál Házban

Városházi Híradó

Új óvoda és játszótér Budafokon

Átadták a Kereszt utcai Maci Tagóvoda felújított és kibővített épületét. A Péter-Pál utcában korszerű ökojátszótér létesült, ahová padokat és sakkasztalt is elhelyeztek

Városházi Híradó

„Ahol a kultúra terem...”

Fogarasi Lajos, a Klauzál Ház igazgatója az idei év újdonságait és sikereit értékelte lapunknak

Városházi Híradó

Titkos ügynökök a világháborúban

Kun Miklós: A közismert tények mellett vannak rejtett fiókok, amelyekbe néha be kell nyúlni

Városházi Híradó

Drogprevenció gyermeknyelven

Százhúsz perc alatt csaknem ezernyolcszáz diaképet vetítenek a meggyőzés érdekében

Városházi Híradó

Bankrendrakás és fenntartható költségvetés

HONATYA – Szabolcs Attila országgyűlési képviselő

Városházi Híradó

Párbeszéd a civilekkel és az egyházakkal

ÁLLÁSPONT – Karsay Ferenc polgármester

Városházi Híradó

„Abigél mindent túlél”

Bánfalvy Ágnest a mai napig az Abigél filmsorozat Torma Piroskájával azonosítják

Városházi Híradó

Erdélyi Szikla és felvidéki Rudava

Kárpát-medencei borverseny a tangazdaságban

Városházi Híradó

Művésztanár a Quimbyből

Kárpáti Dódi és Balanyi Szilárd a kerületi diákok között

Városházi Híradó

A legjobb iskola a család

Erdő Péter bíboros érsek, magyar katolikus egyházfő adott interjút lapunknak

Városházi Híradó

Kültéri tornapályák, felújított közintézmények

Az önkormányzat támogatásával számos közterületi fejlesztés készült el a közelmúltban, miközben megújultak kerületi intézmények is

Városházi Híradó

A Művészetek Palotája vendége volt Budafok-Tétény

November 16-án egy teljes napon át Budafok-Tétény volt a főszerepben

Városházi Híradó

Száztíz éves jubileum a Kossuth iskolában

Iskolatörténeti kiállítás és évkönyv – három generációnyi kossuthos diák emlékezett a régi időkre

Városházi Híradó

Világbajnok táncakrobaták

Czetl Fanni és Király Ádám sorra aratják a babérokat akrobatikus rock and rollban

Városházi Híradó

„Nehéz helyzetben se adjátok fel!”

Szekeres Pál az akaraterőről, a kitartásról és az egészséges életmód fontosságáról beszélt a kerületi gyerekeknek

Városházi Híradó

Kérdések és válaszok a csatornázás kivitelezéséről

Csuka Ákos, az Enviro Duna Kft. főmérnöke a szennyvízcsatorna-építéssel kapcsolatos legfontosabb kérdésekre válaszolt a Városházi Híradónak

Városházi Híradó

Díszdiplomák „aranyból, vasból, gyémántból és rubinból”

Nyugdíjas és pályakezdő pedagógusokat köszöntöttek a Városháza dísztermében

Városházi Híradó

Segítségnyújtás az otthonokban

Juhászné Csuka Csilla és Tarapcsik Gyuláné kapta a Szociális Munkáért díjakat ebben az évben

Városházi Híradó

Magához térő gazdaság, új remények

Álláspont - Zugmann Péter alpolgármester

Városházi Híradó

Városfejlesztés feszített tempóban

Álláspont - Németh Zoltán alpolgármester

Városházi Híradó

„A színház olyan, mint a foci”

Molnár Piroska szerint a színésznek tudnia kell a „labdát adni és kapni”, miközben tudja a helyét a csapatban

Városházi Híradó

Emlékérem és oklevél a testületi munkáért

A kerület vezetői díszoklevelet és emlékérmet nyújtottak át a képviselő-testület és a szakbizottságok 2010–2014 közötti tagjainak a Városháza dísztermében

Városházi Híradó

Ellátás a pszichiátriai betegeknek

A Szociális Szolgálat ingyenes szolgáltatásokat nyújt a rehabilitációtól kezdve az álláskeresésen keresztül az ingyenes programokig

Városházi Híradó

Sajtok tömegét hívták vissza a boltokból

Egy budafoki sajtüzemben már a bogarak falták az „újrahasznosításra” szánt „alapanyagokat”, amikor lecsapott a hatóság

Városházi Híradó

Egy-két cigánykerék előadásonként

Oszvald Marika első beugrása a színpadon négyéves korában volt, amikor statisztaként ült Csocsoszan vállán

Városházi Híradó

„Továbbra is csapatban fogunk dolgozni a kerületért”

Karsay Ferenc polgármester szerint Budafok a fejlesztéseknek köszönhetően hamarosan a főváros reprezentatív bornegyedévé válhat

Városházi Híradó

Meghálálom a bizalmukat

ÁLLÁSPONT – Szepesfalvy Anna alpolgármester

Városházi Híradó

Megmentik a Czuba-Durozier-kastélyt

A kerületi baptisták közreműködésével alakítanának ki kollégiumot és közösségi teret a felújított, romantikus stílusú épületben

Városházi Híradó

Reviczkynél hamar felmegy a pumpa

A Kossuth-díjas színművésszel a futballról, a kerületi élményeiről és az „összetűzéseiről” is beszélgettünk

Városházi Híradó

Vendégül láthattuk Columbo „feleségeit”

A szving hazai királynői fergeteges koncertet adtak az Oroszlános udvarban

Városházi Híradó

Kippkopp és Lala bohóc a Seybold-Garab Pincében

Egyre nagyobb számban jelennek meg a Gesztenyefesztivál programjain a kerületi családok

Városházi Híradó

Gyula bácsi meséi

Ismét találkoztak a kerületben élő idős emberek a helyi óvodásokkal

Városházi Híradó

Ezerkilencszázötvenhat iskolás szemmel

A rózsakerti iskola ünnepségén részt vett Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár is

Városházi Híradó

Bikapók, pannon gyík és tövisszúró gébics

Gyakorlati és elméleti környezetvédelmi terepversenyt rendeztek a helyi zöldek a kerületi diákoknak

Városházi Híradó

Új sportudvarok az iskolákban

Környezetvédelmi és egészségnapon adták át a Gádor Általános Iskola új sportudvarát. A Herman iskolában Szent Mihály napjára készült el hasonló létesítmény

Városházi Híradó

Díjak a tiszta, virágos kerületért

Idén is számos elismerést adtak át a kerületben a környezetüket megszépítő lakosoknak

Városházi Híradó

Átadják a BMTE-sportcsarnokot

Vizi Sándor ügyvezető szerint a felújítás bővítése nem ment volna az önkormányzat támogatása nélkül

Városházi Híradó

Társas játék Odettel

A Sziámi gitárosának lánya szerint a zeneszerzés egy közös alkotói folyamat

Városházi Híradó

Az önkormányzat valami más

Álláspont - Szabolcs Attila polgármester

Városházi Híradó

Kubik Anna a hónap művésze

A Kossuth-díjas színművészt a kerület vezetői köszöntötték a Városháza dísztermében

Városházi Híradó

Zeneünnep a Klauzál Házban

Változatos, remek koncertet hallgathatott meg a közönség a Zene világnapja alkalmából

Városházi Híradó

Százhárom év emlékezete

Móri Mária néninek tizenöt dédunokája és két ükunokája is van

Városházi Híradó

Budafok-Tétényben a hátrányos helyzetű emberek is fontosak

Konzultáció a Mozgássérültek Budapesti Egyesületével

Városházi Híradó

Jóízű beszélgetések, remek társaság

A kerület vezetői az Idősek világnapja és a nyárbúcsúztatás alkalmából köszöntötték a kerületi szépkorúakat

Városházi Híradó

Lakodalom szüretidőn

A Nagytétényi Szüreti Mulatságnak idén több száz vendége volt

Városházi Híradó

Nagytétényi díjugrató a dobogó tetején

Kállai Dalma nemcsak jól lovagol, de jól is tanul, és természetesen nagy álma az olimpia

Városházi Híradó

Elköszöntek a képviselők Szabolcs Attilától

Budafok-Tétény polgármesterével, aki a jövőben országgyűlési képviselőként dolgozik a kerületért, az eddig elért eredményekről és a választásról is beszélgettünk

Városházi Híradó

Új lehetőségek a kerületi idegenforgalomban – legyünk Budapest bornegyede!

Álláspont - Karsay Ferenc alpolgármester

Városházi Híradó

Huszonöt éve zenél a magyar Barry White

A pezsgő- és borfesztiválon ünnepelte huszonötödik jubileumát Éliás Junior

Városházi Híradó

Borlovag a világ vasútjáért

Kopp Miklós, a Szent Benedictus Borrend tagja Párizsban felügyeli a világ tehervasútjait

Városházi Híradó

Vitaminbomba a prés alatt

Szüreti játszóházban mutatták be a gyerekeknek a szőlőfeldolgozás titkait

Városházi Híradó

Hoppál Péter Budafokon

Állami támogatással növelnék a kulturális intézmények látogatóinak számát

Városházi Híradó

Száz gyerek rúgta a bőrt a Szent Mihály Kupán

A hagyományos budatétényi labdarúgókupán ismét tarolt a budafoki Kossuth Lajos általános iskola

Városházi Híradó

Sikeres sportbörze a Kolonicsban

Gyerekek kerestek sportágat a sulinapon

Városházi Híradó

Ünnepelt a Lampart Budafok Vegyeskar

Vorel Ferenc, az énekegyüttes titkára már a jövőt tervezi

Városházi Híradó

Jubileum pezsgővel, borral, tánccal

Idén is több tízezer ember jelent meg a 25. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon, ahol két napon keresztül, reggeltől hajnalig tartott a mulatság

Városházi Híradó

„Budafokon még fontos a közösség”

Kövér László házelnök volt a fővédnöke a jubileumi pezsgő- és borfesztiválnak

Városházi Híradó

Őszi szezon

Álláspont - Szabolcs Attila polgármester

Városházi Híradó

Rendhagyó meglepetés Hollerung Gábornak

A Budafoki Dohnányi Zenekar vezetőjét a Klauzál Házban köszöntötték +KÉPGALÉRIA

Városházi Híradó

Budafok, Erdély, Csallóköz

Veres László festő tárlata az Ipartestület székházában

Városházi Híradó

Puskásnak osztogatta a labdát

Siralmas, amit ma a magyar futballpályákon látunk – mondja Törőcsik István, a Honvéd aranycsapatának játékosa

Városházi Híradó

Festmények és fafaragások a pincében +KÉPGALÉRIA

A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál idén is a Lics pice kiállításmegnyitójával indult

Városházi Híradó

Itongszobrok, festmények és fémplasztikák

A tízéves ARTÉR egyesület és a Mészáros kör kiállítása a Záborszky pincében

Városházi Híradó

Véghajrában a BMTE-sportcsarnok felújítása

A korszerűsítésre több mint hatszázmillió forintos állami támogatást nyújtott a kormány

Városházi Híradó

„Nem a bor volt fontos, hanem a borozás”

Gy. Kamarás Kata kerületi művész a főváros Alkotói Díját vehette át a Duna Palotában

Városházi Híradó

Egy „harcos dalénekes” Budafokon

Kállay-Saunders András lesz a 25. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál egyik sztárvendége

Városházi Híradó

Szuperhősök Balatonakalin

Önfeledt játék közben fontos erényeket is gyakoroltak a Kossuth iskola diákjai

Városházi Híradó

Fertőd igazi világszenzáció

Negyvenharmadik alkalommal indul zenetábor Nemes László vezetésével

Városházi Híradó

A huszonegyedik század népi zenekara Budatétényben

A Klauzál Gábor Művelődési Központban lép fel a Balkan Fanatik augusztus 28-án

Városházi Híradó

Ifjúsági tagozat alakult a Barosson

Bayer Árpád blogger vezetésével több közösségi programot is szerveznek a helyi fiatalok

Városházi Híradó

Nyolcféle szolgáltatás öt telephelyen

Kiss Andrea, a Szociális Szolgálat vezetője szolgáltatásaikról és programjaikról beszélt lapunk új rovatának elindítása alkalmából

Városházi Híradó

Future pop az Oroszlános udvar nagyszínpadán

A Mary PopKids az interneten lett népszerű, de ma már telt házasak a koncertjei is

Városházi Híradó

Közeleg a tanévnyitó

Álláspont - Karsay Ferenc alpolgármester

Városházi Híradó

Jubileumi borfesztivál

ÁLLÁSPONT - Szabolcs Attila polgármester, országgyűlési képviselő

Városházi Híradó

Körforgalmak, megújuló közparkok

A Kossuth Lajos utca belvárosi buszmegállójánál elegáns parkot alakítottak ki, hamarosan körforgalmakat építenek a Balatoni útnál

Városházi Híradó

Nem csak várost, közösséget építünk

Álláspont - Karsay Ferenc alpolgármester

Városházi Híradó

Balett, kerékpár, Biblia és foci

Számos gyerek vesz részt a Klauzál Házban, a Cziffra-házban, az evangélikus templomban és a tétényi focipályákon a kerületi nyári táborokban

Városházi Híradó

Szépkorúak születésnapi köszöntése

Szabolcs Attila polgármester és Zugmann Péter alpolgármester a kerületi időseknél

Városházi Híradó

Halálcsoportban játszunk a hazai Európa-bajnokságon

Vári Attila vidéki munkája ellenére sem kívánja feladni Duna-telepi otthonát

Városházi Híradó

Bronzérem a kenumaratonon

Jurás Dániel és Burony Norbert harmadik lett a szlovákiai ifjúsági Európa-bajnokságon

Városházi Híradó

Mindig volt válasza a diákok mosolyára

Bánky Judit igazgató elköszönt a Kempelen Farkas Gimnáziumtól az iskola évzáróján

Városházi Híradó

Wagner után Puccini

Huber Józseffel, a Mészáros László Képzőművészeti Egyesület vezetőjével kiállításuk után beszélgettünk

Városházi Híradó

Gyógyító zeneterápiák a budafoki gézengúzoknak

A Gézengúz Alapítvány kerületi központjában művészeti csoportokban fejlesztenek

Városházi Híradó

„Jól zenélni csak barátokkal lehet”

Póka Egon triója ma is színtiszta bluest játszik, megidézve Jimi Hendrix szellemét

Városházi Híradó

Villámkarriert futott be a „photoshopolt lány”

Boggie, azaz Csemer Boglárka jazzénekesnő Parfüm című számának klipje bejárta az egész világot

Városházi Híradó

Főzőparti a Partikertben

A legszebb ágyás díját internetes szavazás alapján a Budai Nagy Antal Gimnázium diákja nyerte meg

Városházi Híradó

Bérlakások az utcán élőknek

Rossz állapotú, régóta nem használt önkormányzati lakások várnak beköltözőkre

Városházi Híradó