Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2017-08-19

Szent István ünnepe a kerületben

Augusztus 20-án ünnepi misével, körmenettel és kenyéráldással ünnepel a budatétényi Szent István plébánia.

2017-08-19

Fél évszázad az emberek szolgálatában

Kitüntette a kerület Hajduk Józsefnét, a Szent Bernát Ház gondozónőjét

2017-08-18

Magas állami kitüntetés kerületünk művész-pedagógusának, Nagy Zsoltnak

Kimagasló tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült. GRATULÁLUNK!

Programok

Polgármester


A sport sikere, győzelme a fanyalgók felett

 

2016 márciusában vállalta Magyarország, hogy a 2017-es rendezést lemondó Mexikó helyett megrendezzük azt a FINA vizes világbajnokságot, amelyre bárhol is tartják, odafigyel az egész világ.

Ugye emlékszünk, hogyan fogadta ezt a döntést a magyar sajtó egy része?

Végigfanyalogták elejétől a végéig: kevés az idő, nem fog sikerülni. Csúnya lett a Duna Aréna épülete, olyan, mint egy magasgarázs. Nem fog működni. Csúnya lett a Duna-parti sétány. Túl drága. A már elköltött összegeket folyamatosan összeadták a teljes tervezett összeggel, hogy minél nagyobb szám jöjjön ki. A magasugrótorony költségeinél elhallgatták, hogy abba az árvízvédelem, a két rakparton elterülő tribünök, a medence és a kiszolgáló létesítmények meg a konténerváros is beletartozik. Rosszul leplezett kárörömmel tudósítottak arról, hogy az eredetileg szerződtetni kívánt rocksztárok lemondták a részvételt a megnyitón. Szerintük giccses és gagyi volt a megnyitó és a záróünnepély. Csak a panaszok, a fanyalgás, a sikertelenség kissé izzadtságszagú óhaja áramlott felénk számos csatornán. Ha a magyarok a Fideszt és Orbánt választották, akkor semmi ne sikerüljön, méltó büntetésként égjünk le ország-világ előtt! Bukjon bele az ország, mert mi magyarok nem érdemeljük meg a sikert!

Nem égtünk le, éppen ellenkezőleg.  A nézők, a sportolók, a sportvezetők egyhangúan nagyon magasra értékelték a rendezést. Egy időre Budapest látképeivel volt tele a világ. A Duna Arénát is nagyszerűnek, világszínvonalúnak tartották, a következő hasonló sportesemény tokiói szervezői és a FINA vezérkara is úgy nyilatkozott, a budapesti minden idők legszínvonalasabb vizes VB-je volt, etalonná váltunk.

Mi itt, Budafok-Tétényben a magyaroknak és a magyarok sikerének drukkolunk. A kerületi egyesületek színeiben versenyző fiatal sportolóinknak különösképp. Közülük többen is szépen teljesítettek Győrben is, a VB-vel párhuzamosan zajló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Itt a 22. kerületi Budafóka SE úszói több érmet is szereztek — Zombori Gábor 200 m háton elsőként ért be, 100 m háton ezüstöt is szerzett, Galyassy Szilárd harmadikként ért célba 1500 m gyorson. A 4x100-as vegyes váltó tagjaként pedig Böhm Sebestyén és Zombori Gábor szerzett bronzérmet. Böhm Sebestyén 100 m mellen 5., 200 m mellen negyedik helyezést is nyert. A Budafoki MTE 16 éves atlétája, Molnár Janka 400 méteren harmadik helyet ért el, így bronzéremmel gazdagította a magyar csapatot. Gratulálunk nekik! Köszönet jár az edzőknek, Bartha Attilának és Horváth Tamásnak és a sportolókat mindenben támogató családtagoknak, iskolai vezetőknek és diáktársaknak.

Büszkék vagyunk sportolóink, az edzőik és a rendezők teljesítményére egyaránt! Mi ugyanis a szorgalom, az egyenlő feltételek melletti megmérettetés és a teljesítmény elismerése mellett tesszük le a voksunkat, hiszen a Budafok-Tétény is folyamatosan versenyben áll.  A versenysport szimbólum, nagyon sok ember számára teszi vonzóvá a mozgást, amivel jól szolgálja az egészségmegőrzést. Sportolóink példaképpé válnak, sikereik azonban az itt élők összetartozásának érzését is erősítik, hiszen az ő sikereiket magunkénak érezzük, ezáltal is erősödik, épül a közösség.

Ezért támogatjuk lehetőségeinkhez mérten a kerületben is a sportéletet, mert az egészséges életnek a rendszeres mozgás is a feltétele. Ezért újítottuk fel nemrég a BMTE atlétika pályáját is, tervezzük a Hajós Alfréd Tanuszoda bővítését, illetve a szabadidősport lehetőségeit bővítve támogattuk és támogatjuk a jövőben is a kerületi sportlétesítmények felújítását, fejlesztését.

Sok ilyen sikeres világversenyt, és sok ilyen sikeres versenyzőt kívánok Magyarországnak és Budafok-Téténynek!

 

Karsay Ferenc
polgármester


 

Hírlevél feliratkozás


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik: