Programok

Legfrissebb híreink

2016-05-02

Civilek a Szelmann Házban – közelebb egymáshoz, együtt a kerületért

A kerület összes civil szervezete részt vett az április 30-án megrendezett Civil Szervezetek Napján a Szelmann Házban. A rendezvényt Szepesfalvy Anna alpolgármester nyitotta meg.

2016-05-02

Informatikai karbantartás miatt zárva tartás a Kormányablakokban

Informatikai karbantartás miatt ideiglenesen Zárva tartanak a kerületi Kormányablakok

2016-05-02

Karády Katalin dalai a Hélemann pincében

Szalóki Ági nagymamája emlékére is énekel, akit a budafoki pincékben bújtattak el az ostrom idején a második világháború utolsó évében, az ostrom alatt

Polgármester


Már mobilon is jelenthetjük az úthibákat

Örömmel jelenthetem, hogy április 20-án próbaüzemmel elindult a Budafok-Tétény mobilalkalmazás. Egy hosszú folyamat eredménye ez. Már tavaly megkezdődtek a Budafok-Tétény okostelefonos alkalmazás fejlesztésének előkészületei.

Az alkalmazás célja az állampolgárok bevonása a kerületi közterületek gondozásába. A programnak köszönhetően könnyebbé és gyorsabbá válnak a lakossági bejelentések, a bejelentett probléma megoldásának alakulásáról pedig folyamatos tájékoztatást küld az applikáció.

Budafok-Tétény mobilalkalmazásával a kerületi lakosok könnyedén bejelenthetik a közterületen tapasztalható hibákat, ezzel is segítve a szép városkép megtartását. A bejelentés egyenesen a polgármesteri hivatal illetékes irodájára fut be, és a felhasználók végig nyomon követhetik ügyük alakulását. A megoldott bejelentések mindenki által látható módon nyomon követhetők az alkalmazáson belül. Az alkalmazás használatához és a bejelentéshez nem szükséges regisztráció, az irányítószámok szerinti, kerületi tájékoztatók fogadására viszont csak a regisztrált felhasználók jogosultak.

A bejelenthető hibák a következők: úthiba, rongált jelzőtábla, közvilágítás, járdahiba, hulladékprobléma, rongált eszköz, csatorna, vízelvezető probléma, elhagyott autó, parlagfű, egyéb gyomok, balesetveszélyes fa a közterületen. A bejelentésnél a hiba címe megadható kézzel, megjelölhető térképen, illetve a telefon GPS-ét használva akár egy gombnyomással is rögzíthető a probléma helye. Bejelentéshez képet és leírást is lehet – és érdemes is – csatolni, mivel ez megkönnyíti az ügyintézők számára a hiba azonosítását.

Az alkalmazásban megtalálhatók továbbá a legfrissebb hírek a kerületi építkezésekről, felújításokról, esetleges útlezárásokról, így használatával mindig naprakész lehet a mobilozó. Az app hasznos információkat nyújt a hivatalos ügyek intézéséhez is. Az alkalmazással kapcsolatos bővebb információk, valamint a bejelenthető hibatípusok részletes leírása a http://www.budafokteteny.hu/budafok-teteny/mobilalkalmazas aloldal elérhető.

Az alkalmazás letölthető iOS-re és Androidra, az App Store-ból, valamint a Play áruházból. Android esetében a 4.0.3 és az újabb verzióval rendelkező telefonokon, iOS esetében pedig a 8.0 és az újabb verzióval rendelkező telefonokra telepíthető az alkalmazás.

Bízom benne, hogy minél többen élni fognak a lehetőséggel!

 

Karsay Ferenc

polgármester


 

Hírlevél feliratkozás


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik: