Programok

Legfrissebb híreink

2015-07-04

Karsay Ferenc interjú a Klubrádióban a Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatóváltásáról és a tervezett budapesti olimpiáról

Igazgatói pályázat - Az önkormányzatnak nincs sem pályázatkiírási, sem kinevezési jogköre, csupán egyik a jogszabály által megszabott számos véleményező testület közül

2015-07-03

Mi lesz a BUDACOLOR ipari terület sorsa?

A Budacolor már több mint 10 éve az olasz SAMOR INTERNATIONAL csoport kezében van. Nekik köszönhetően máig fennmaradt Budafokon a nyomdaipari festékgyártás. Most egy ambiciózus tervvel álltak elő: egy igazi 'olasz szigetet' szeretnének létrehozni a kerületben.

2015-07-03

A Promontor TV júliusi műsorajánlója

Az online adás elérhető a www.promontortv.hu oldalon.

Polgármester


2013-ig Budapest szennyvízének 6%-a a talajba került, nem a csatornarendszerbe. Akkor kezdődött európai uniós támogatásból a 16 kerületet érintő, 34 milliárdba kerülő óriásberuházás, a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt. Két év alatt 240 km új csatorna - ebből 20 km gyűjtőcsatorna - épül. A beruházásnak köszönhetően közel 14 ezer fővárosi ingatlan kapcsolódhat a korszerű szennyvízhálózatra, összesen 20 ezer család, azaz 42 ezer lakos élete válik komfortosabbá. Kerületünkben ebből, 34,4 km csatorna épül meg. A közvetlen környezetvédelmi hasznon kívül ­- a szennyvíz nem folyik a talajba, illetve tisztítatlanul a Dunába - jelentős a másodlagos hatás is: végre leaszfaltozhatjuk azokat a földutakat, amelyek alá bekerült a csatorna.

Az európai uniós támogatás kizárólag arra elég, hogy az utakat a csatorna nyomvonalában állítsák helyre a kivitelezők. Logikus azonban, hogy ha már úgyis felbontják az utat, utána már teljes szélességében újítsuk fel. Erre a célra a Képviselő-testület 130 millió forintot irányzott elő.

Az önkormányzat vezetése tisztában van azzal, hogy egy ennyire kiterjedt, szinte a kerület minden részét érintő építkezés nagyon sok kényelmetlenséggel, felfordulással jár. Nagy a zaj, a por, a forgalmat is akadályozzák az útbontások. A kivitelezők, alvállalkozók nem mindig járnak el az elvárható gondossággal. A forgalmi rend helyenként naponta változik, az útburkolat rendbetétele indokolatlanul elhúzódik. Noha nem a kerületi önkormányzat a beruházó, és nem áll szerződéses kapcsolatban a kivitelezőkkel, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda dolgozói járják a helyszíneket, ellenőrzik a minőséget, és a felmerülő kifogásokat igyekeznek a Fővárosi Önkormányzat szakembereivel megoldani. Ezen túlmenően a helyzet javítása érdekében levélben fordultam Wertán Zsolthoz, az Enviroduna ügyvezető igazgatójához, hogy minden lehetséges eszközzel próbálják meg elviselhetőbbé tenni az Önök számára ezt a megpróbáltatásokkal teli időszakot. Türelmüket és megértésüket ezúton is köszönöm!

Karsay Ferenc
polgármester

Hírlevél feliratkozás


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik: