Hírek

Nemzeti ünnepünkön, március 15-én Nagytétényben, a Tétényi honvéd emlékműnél 11 órakor kezdődött a kerületi ünnepség.

Nemzeti ünnepünkön, március 15-én reggel a Zambelli Lajos utcában koszorúzási ünnepséget tartott a Nagytétényi Polgári Kör.

A Klauzál Gábor Társaság koszorúzási ünnepséget tartott március 14-én, az első budatétényi ’48-as emlékhelyen, a Klauzál-villa falán közadakozásból elhelyezett emléktáblánál.

A 903-as számú Prohászka Ottokár Cserkészcsapat a Budapesti Városvédő Egyesület Promontor-Tétény munkacsoportjával közösen koszorúzási ünnepséget tartott március 12-én a Budafok-felsővárosi temetőben, az 1848-49. évi magyar forradalom és szabadságharc hős katonái, Térey Pál honvéd huszárőrnagy és Hadik ?goston honvéd ezredes síremlékénél.

Kempelenes gimnazisták, a 2009. május 19-ei uniós vetélkedő győztesei ismerkedhettek az Európai Parlament munkájával. A diákok számára Schmitt Pál, az EP alelnöke, a Fidesz képviselője ajánlotta fel az első díjat, a brüsszeli meghívást.

A most is használt, részben kiépített, részben kiépítetlen parkolók helyén kezdődő, a jelenlegi parkolási rendet érintő munkálatok március 16-tól kezdődnek.

Március első hete a "Tudomány hete" volt a Rózsakerti Általános Iskolában. Ilyenkor minden diák bebizonyíthatja, hogy a fiatalok is képesek önállóan tudományos igényű projekteket alkotni. Ha előadásukkal lenyűgözik a zsűrit, akár továbbjuthatnak az országos versenyre is.

Március 6-án, szombaton 9 órától bemutatkoznak kerületünk iskolái a Klauzál Ház kamaratermében. Az érdeklődők találkozhatnak a kerületi általános iskolák igazgatóival, a leendő elsőosztályos tanítókkal és az iskolák diákjaival.

Budafok-Tétény bemutatkozik az Utazás Kiállításon, március 5-7-én, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Február 17-én tartották a Hevesy György országos kémiaverseny kerületi fordulóját a Baross Gábor Általános Iskolában.