A Klauzál Gábor Társaság november 18.-án 10. alkalommal emlékezett meg névadója, Klauzál Gábor idei 203. születésnapjáról.

Budafok-Tétény Önkormányzata telekalakítási változási vázrajz készítéséhez árajánlatokat vár az erre jogosult szakemberektől.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében idén is Erzsébet-,Katalin-, Lipót- és Márton-napi Sváb Batyus Bált tartottak a Tóth József utcai közösségi házban.

Hagyományőrző előadással, könyvbemutatóval, finom honfoglalás kori ételekkel és kézműves foglalkozással ünnepelték idén névadójukat a tétényiek a Szelmann Házban.

Tizenegy lakos jelentkezett be előzetesen a november 16-án megtartott közmeghallgatásra, melyen nyolcan jelentek meg és mondták el problémáikat. A panaszok többsége az utakkal, a szennyvízelvezetéssel és a parkokkal kapcsolatos problémákra irányultak. A kérdésekre Karsay Ferenc polgármester válaszolt.

Fehér Péter barna öves karatés kétszer is a dobogó legfelső fokára állhatott hétvégén a Shotokan Európabajnokságon és Világkupán a csehországi Pardubiceben.

Ahogyan arról már beszámoltunk, szeptember óta tart a budafoki szakrendelő teljes belső felújítása. Cikkünk folyamatosan frissül, így hétről hétre megtudhatjuk, hol tart a felújítás és mely helyiségeket érinti.

De jó, hogy ez is Budapest! Feltérképeztük Budafokot címmel közöl írást a Forbes magazin magyar kiadásának Urban rovata.

A képviselők november 16-án megemlékeztek Schmidt Györgyről, a közelmúltban elhunyt volt önkormányzati képviselőről. Köszöntötték a hónap művészét, Antal Mátyás karnagyot, döntöttek a Budatétényi SE és a Budafoki Kézilabda Sportegyesület támogatásáról. Elfogadták a Klauzál Ház jövő évi munkatervét is.

A Baross iskola győzött az Arany-évfordulóra szervezett csoportversenyen