Ugrás a tartalomra

YouInHerit - Fiatalok jelenlététől pezsdült fel a Borváros

2017. május 03. szerda
A Záborszky Pincében tárlatvezetéssel és borkóstolóval egybekötött szakmai találkozót szervezett Budafok-Tétény önkormányzata és a Záborszky Kúria a kerület fiataljainak.
YouInHerit - Fiatalok jelenlététől pezsdült fel a Borváros

A rendezvény a nemzetközi YouInHerit program keretében valósulhatott meg, melynek fő célja volt, hogy bevonják a fiatalokat a kerület borturizmusának felpezsdítésébe, úgy hogy az ő véleményüket is kikérjük a programkínálat kialakításában.

A kötetlen eszmecsere előtt bemutatkozott a májusban induló Pincejárat két arca, Salamon Judit projektvezető és Deutsch Anita művészeti vezető is, akik elmondták a részletes programot, emellett beszéltek a 43. Tavaszi Művészeti Fesztiválról is. A vendégek beszélgettek a YouInHerit pályázatban lezajlott kutatásról, és az abban feltárt hiányosságok orvoslásában várta az önkormányzat a résztvevők ötleteit.  A szakmai ráhangolódás után pinceséta következett, ahol a borkészítés tradícióját és kerületi vonatkozását ismerhettük meg.

Ezután némi harapnivaló mellett folytatódott az ötletelés, ahol Békési Imre, a Borváros ötletgazdája és egyben tulajdonosa is bekapcsolódott a Szepesfalvy Anna alpolgármester által vezetett beszélgetésbe. Az egyedülálló helyszín és jó hangulat párosa megfelelő alapot adott az újszerű gondolatok megszületéséhez.

A Budafoki Pincejárattal kapcsolatos részletek itt.