Ugrás a tartalomra

Virágos Magyarország 2018 – díjazták Budafok-Tétényt

2018. november 22. csütörtök
A 25 éves országos környezetszépítő verseny díjait november 16-án adták át Nagykőrösön. Kerületünk Budapest Főváros Különdíját vehette át.
Virágos Magyarország 2018 – díjazták Budafok-Tétényt

A Virágos Magyarország verseny célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

Az idei környezetszépítő versenyen díjazták Budafok-Tétényt is: az önkormányzat nevében Zugmann Péter alpolgármester vette át Budapest Főváros Különdíját.

Karsay Ferenc polgármester így írt az elismerésről: “Nagy öröm számomra ez a dij, mivel azt jelzi, hogy Budafok-Tétény közterületének rendje javul és ez a folyamat "kívülről" is látható. Bár a legfontosabb az itt élők komfortérzete, a külső szemlélő jobban észreveszi a változásokat, mert nem jár erre nap mint nap. Köszönöm minden itt élő lakótársunknak és hivatali kollégámnak aki tett mindezért, és köszönöm mindenkinek aki vigyáz értékeinkre!”

Virágos Magyarország 2018 – díjazták Budafok-Tétényt

Fotó: Virágos Magyarország Facebook-oldala

A nagyszabású jubileumi ünnepségen öt település kapott fődíjat: Szolnok (50 ezer fő feletti), Nagykőrös (50 ezer fő alatti), Csemő (1 ezer feletti), Dozmat (1 ezer fő alatti) és Budapest IV. kerület (Budapesti kerületek) kategóriában.

Idén a verseny bírálati szempontrendszerét felülvizsgálva új kritériumokat is figyelembe vettek a zsűritagok az értékelésnél. Többletpontot jelentettek a családbarát és az akadálymentes infrastruktúra-fejlesztések, vagy ha a pályázó városban, faluban több nyelven is elérhetőek a turisztikai információk. Újdonság, hogy a digitális elérhetőség (weboldal, applikáció) is bekerült a minősítési szempontok közé. Azért fontosak az új kritériumok, mert a vonzó településkép mellett ezek a tényezők is mind befolyásolják, hogy elégedetten távoznak-e a vendégek a desztinációból.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a negyedévszázados jubileum alkalmából minden pályázó településnek facsemetét, egy oszlopos gyertyánt ajándékozott.

Forrás: https://viragosmagyarorszag.hu/hirek/dijatado-25-eves-jubileumat-ulte-a-viragos-magyarorszag-verseny-805

https://viragosmagyarorszag.hu/versenyfelhivas-2018