Ugrás a tartalomra

Átadták az új játszóteret – adj nevet neki!

2017. október 10. kedd
Ismét a gyerekeké a Rózsakerti lakótelep északi részén felújított játszótér. A Huncutka és a Rózsakerti ovi nagycsoportosai Karsay Ferenc polgármesterrel együtt vágták át a játszótéri kerítés kapujánál kifeszített szalagot.
Átadták az új játszóteret – adj nevet neki!

Amint arról már bizonyára sokan értesültek, kerületünk nemrég elnyerte a Családbarát hely megtisztelő címet. Az önkormányzat részéről igyekszünk mindent megtenni, hogy ezt a kerületi családok, de legfőképpen ti, gyerekek érezzétek, tapasztalhassátok – mondta a szalagvágást megelőző rövid köszöntőjében  Karsay Ferenc.

 

A polgármester hozzátette: „ennél a játszótérnél is arra törekedtünk, hogy olyan helyet alakítsunk ki nektek, ahol jól érzitek magatokat, kellemesen tölthetitek el a szabadidőt, lehetőleg szüleitekkel, nagyszüleitekkel együtt. Kívánom, hogy minél több örömötöket leljétek, gyerekek ebben az új játszótérben!”

 

A játszótér elnevezéséhez javaslatokat vár az önkormányzat október 17-e éjfélig a fejlesztesek@bp22.hu email címre. 

 

A játékokat két korosztálynak tervezték, az egyik részen a 0-3 éves korosztály, a másik részen a 3-14 évesek számára tervezett játékokat helyeztetett ki az önkormányzat, melyek egybefüggő teret alkotnak, de részben elkülönülnek egymástól. A tér északi részére a kicsiknek szánt játékok mellé árnyékot adó fákat is telepítettek. Esésvédő gumiburkolat is került a játszótérre, amely élénk színeivel még játékosabbá teszi a teret. A területen található távhőaknát meg kellett tartani, amely azonban biztonságosan, a tér összképébe illeszkedve simul bele a környezetbe.

 

Az átadóünnepségen az önkormányzat támogatásával Majecsko „Made with Love” egészséges bio süteményeit fogyaszthatták a gyerekek. A kedd délelőtti avatóünnepségen részt vett Zugmann Péter és Németh Zoltán alpolgármester is.

 

 

 

 

FOTÓ: HIRSCHBERG JUDIT