Ugrás a tartalomra

Veszélyeshulladék-gyűjtési akció

2015. április 07. kedd
Környezetünk védelme érdekében a Budafok-Tétény Budapest XXII. ker. Önkormányzat veszélyes hulladékok és elektronikai hulladékok összegyűjtésére és ártalmatlanítására akciót szervez
Veszélyeshulladék-gyűjtési akció

Környezetünk védelme érdekében a Budafok-Tétény Budapest XXII. ker. Önkormányzat veszélyes hulladékok és elektronikai hulladékok összegyűjtésére és ártalmatlanítására akciót szervez 2015. május 30-án (szombat) 800 - 1200 között a BUDACOLOR melletti területen (Nagytétényi út – Háros u. sarok)

A helyszínen átveszik:

KIZÁRÓLAG A HÁZTARTÁSOKBAN ÖSSZEGYŰLT használt festékeket, fakonzerváló szereket, korrózióvédő anyagokat, tisztítószereket, különböző gyógyszereket, kozmetikumokat, vegyszereket, növényvédő szereket és göngyölegeiket, gépjárművek használata során keletkező fáradt olajat, étkezési olajat flakonjaikkal együtt, akkumulátorokat és elemeket, spray-s flakonokat, fényforrásokat.

A veszélyes hulladékot a fenti időpontban lehet a megjelölt helyen a gyűjtést végző szakembereknek átadni ártalmatlanításra. Egyben felhívjuk a Tisztelt Lakótársak figyelmét, hogy a meghirdetett időpontban a használt autógumi-abroncsokat kizárólag magánszemélytől és korlátozott mennyiségben vesszük át (autószerelőktől, vállalkozóktól nem)

Kérünk mindenkit, hogy csak a felsorolt dolgokat hozzák a gyűjtőhelyre és csak a fenti időszakban, mert a gyűjtés időtartama után már nem áll módunkban a szakszerű ártalmatlanítást megoldani!

Egyben tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2012. július 5-én megnyílt Budapest legkorszerűbb és legnagyobb hulladékudvara a Nagytétényi út 341-343. szám alatt, amely lehetőséget, kínál arra, hogy környezettudatos módon válhassanak meg a háztartásukban keletkezô lomtól, csomagolási, illetve veszélyes hulladékoktól. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. üzemeltetésében Budapesten ez a 16. hulladékudvar, ahol a lakosság leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékait is. A hulladékudvar olyan zárt telephely, ahol a hulladékok megfelelő elhelyezését szakképzett személyzet felügyeli. Nyitva tartás: hétfőtől - szombatig: 8-20 óráig.

FIGYELEM! A jelenleg zöldhulladék gyűjtésére használt polietilén zsákokat 2015. december 31-ig lehet csak felhasználni.
2016. január 1-től biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni a zöldhulladékot.

Kérjük, hogy a jövőben veszélyes- és szelektív hulladékaik leadásával keressék fel a korszerű hulladékudvarunkat.

Budafok – Tétény Budapest XXII. Ker. Önkormányzata