Ugrás a tartalomra

Várhatóan június 28-án nyitják meg a Növény utcai aluljárót

2019. június 26. szerda
A hétvégi esőzések miatt víz alá került aluljárót előreláthatólag június 28-án nyitják meg a forgalom előtt. A hétvégi problémát a szivattyú vezérlőszekrényének megrongálása okozta.
Várhatóan június 28-án nyitják meg a Növény utcai aluljárót

A hétvégén a csapadékos időjárás következtében ismét víz alá került, így járhatatlanná vált a közelmúltban elkészült Növény utcai aluljáró, melynek átadása június 24-én lett volna. A helyzetet nehezítette, hogy a kivitelező tájékoztatása szerint június 23-án lezárták volna Nagytétényi út egy szakaszát, amelyet a Növény utcai aluljárón keresztül lehetne kikerülni a lezárás ideje alatt. Ez tovább rontaná a kerületben zajló nagyberuházások miatt egyébként is rossz közlekedési helyzetet.

Az önkormányzat  azonnal felhívta a kivitelező figyelmét, hogy nem járul hozzá a Nagytétényi út lezárásához a Növény utcai aluljáró csapadékvíz-elvezetési problémájának megoldásáig.

Hétfőn Karsay Ferenc polgármester telefonon megkereste Nagy Róbertet, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatóját, aki az ügy tüzetes kivizsgálását ígérte.

Június 26-án a NIF Zrt. vezetője levélben tájékoztatta a polgármestert a vizsgálat eredményéről, melyben többek között ezt írta:

„Az aluljáróban felgyülemlő csapadékvíz elvezetését egy beépített átemelő szivattyú hivatott biztosítani, azonban a szivattyú vezérlőszekrényét illetéktelenek megrongálták, így az nem volt alkalmas a felgyülemlett csapadékvíz és hordalék eltávolítására. A kár elhárítása és a szükséges javítások haladéktalanul megkezdődtek, továbbá a vezérlőszekrény hozzáférése fizikai korlátozással kerül ellátásra megelőzve az esetleges későbbi rongálásokat.(..)

A károk e hét pénteken végződő helyreállítását követően a Növény utcai keresztezés irányonként egy-egy sávon megnyitásra kerül várhatóan 2019. június 28-tól, majd augusztusban már két-két sávon haladhat rajta a forgalom (építés alatt), de annak teljes műszaki átadása csak 2019. év őszére tervezett.  Június végétől ezzel párhuzamosan a Nagytétényi út az útburkolati munkái miatt egy rövid szakaszon lezárásra kerül várhatóan három hét időtartamra. Ütemezetten csak ezt követően kerül majd sor a Rózsakerti útátjáró lezárása tervezetten július középen ami ezzel megszüntetésre is kerül.”

Várhatóan június 28-án nyitják meg a Növény utcai aluljárót