Ugrás a tartalomra

Varázslatos babavilág - Videóval frissítve!

2019. október 04. péntek
Harmadik alakommal rendezték meg a Klauzál Házban a babafesztivált, melyen volt mászóverseny, családi fotózás, zenés foglalkozás, babaúszás és szakmai tanácsadás.
Varázslatos babavilág - Videóval frissítve!

A Bóbita Bábszínház Szivárványhinta című csecsemőknek szóló előadására rengetegen voltak kíváncsiak. "Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a hároméves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra —  mondta Illés Ilona a társulat egyik tagja. 

Az előadást követően megfoghatták, megsimogatták, dögönyözhették a játékban szereplő bábokat, díszleteket a kisbabák. A Klauzál Ház folyosóján bababörze és vásár, babahordozó kendő helyes használatának bemutatója és játékok várták az érdeklődő szülőket.  A Gézengúz Alapítvány munkatársai tanácsadással és szűréssel nyugtatták meg az aggódó édesanyákat. A TÁ-TI-KA zenés foglalkozáson minden baba mosolygott, a szülők pedig egyszerű énekeket tanultak meg Varga Ágnestől.

Ezen a napon a mozgás is főszerepet kapott, az uszodában csecsemőúszást tekinthettek meg az érdeklődők. A ház termeiben volt mászó-, totyogó-, és lábbal hajtott járművön verseny babáknak, valamint már nagyobb gyerekeknek. A Védőnői Szolgálat 22 munkatársai az anyatejes táplálás fontosságáról tartottak előadást. 

Viszkocsil Dóra

Fotó: Horváth Tamás