Ugrás a tartalomra

Valami itt bűzlik

2018. augusztus 08. szerda
A napokban sokan jelezték az önkormányzat felé, hogy a kerület több pontját is orrfacsaró bűz árasztja el. Kihez fordulhatunk?
Valami itt bűzlik

Az elmúlt időszakban kiemelkedően megszaporodtak a kerületben érezhető bűz kapcsán az önkormányzathoz érkezett panaszok, amelyekkel a közösségi oldalakat böngészve is gyakran találkozhattunk. Az augusztus 4-i hétvégén a kerület nagy részén erős dögszag érződött, ez idő alatt tíz lakossági bejelentés érkezett az önkormányzathoz.

A kerületet belengő szag forrásának beazonosítása, valamint a bűz megszüntetése a területileg illetékes környezetvédelmi hatóság, a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya hatáskörébe tartozik, így jelen esetben is ők jogosultak eljárni.

A téma sajnos nem újkeletű: az önkormányzat az elmúlt időszakban többször is megkereste a hatóságot a beérkezett panaszok miatt, a napokban pedig a lakosság érdekében soron kívüli tájékoztatást kér arról, eljárásuk során milyen eredményre jutottak.

Az önkormányzat a beérkező panaszokat továbbra is haladéktalanul továbbítja a területi környezetvédelmi hatóságnak, azonban munkájuk megkönnyítése érdekében érdemes a bűz észlelésekor közvetlenül náluk bejelentést tenni. Az ő munkájukat segíti az is, ha a bejelentő megírja az észlelés helyét és idejét.

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának elérhetőségei:

Cím: 1072 Budapest, Nagy Diófa utca 10-12.

Telefon: (1) 478-4400

E-mail: zoldhatosag@pest.gov.hu