Ugrás a tartalomra

Ünnepi hangulat a Piactéren

2017. december 20. szerda
Jótékonysági forralt bor főzőversennyel nyitotta meg kapuit az idei adventi vásár a Piactéren. A befolyt 133 ezer forint nagy segítség Horváth Boginak, a Budai Nagy Antal Gimnázium egykori diákjának és családjának.
Ünnepi hangulat a Piactéren

December 3-án az első adventi gyertya meggyújtásával és a karácsonyi fények felkapcsolásával káprázatos ünnepi hangulatot varázsoltak a szervezők a Piactérre. A Klauzál Ház munkatársai nagy gonddal állították össze a több héten át tartó színes programsorozatot, melyre rengetegen voltak kíváncsiak. A téren felállított színpadon nemcsak gyerekek, hanem zenészek és színészek is felléptek.

 

December első vasárnapján a Nádasdy Alapfokú Művészeti Iskola Szent István Gyermekkórusa lépett, adventi műsorával, majd a Zanotta-Art művészei adták elő a Karácsonyi bábos betlehemes mesét, melyen a gyerekek is részt vehettek. Hatalmas siker volt mindkét előadás. Nemcsak a hétvégén, hanem hétköznap a délutáni órákban is vidám előadások színesítették a Piactéren kialakított adventi vásár hangulatát. A Rózsakerti Tagóvoda szívmelengető műsorában, a kicsik karácsonyi dalokat énekeltek és verseket szavaltak.

 

A Hugonnai Vilma Általános Iskola növendékei csengő játékkal, ismert ünnepi dalokkal, és egy rövid színdarabbal is készültek. A Bartók Béla Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kicsi rigók gyermekkórusa a téli ünnepkör jellegzetes dalait énekelte el a közönségnek. A Pannonica Táncműhely táncosai Szente János vezetésével léptek fel december 7-én. Másnap a kerület óvodásai és iskolásai mellett a Tomori Pál Főiskola diákjai és a Dalárda is színpadra lépett. Téli kaland címmel jégszobrászat, kézműves foglalkozás, korcsolyázás a jégvarázs szereplőivel és diszkó a koripályán.

 

December 14-én a különböző nemzetek karácsonyi szokásait és énekeit ismerhette meg a közönség. Bolgár, horvát, görög, román és örmény karácsonyi dalok csendültek fel, melyekre még meg is tanulhattak táncolni a bátrabbak. Közreműködött a Balkán Hangja és az Artashat Örmény Színház társulata. A Holló Együttes karácsonyi koncertjére a gyerekek jelmezbe öltözve együtt szerepeltek, táncoltak a zenészekkel.

 

Az ünnepre hangolódást a Kis-Nádasdy Tánccsoport adventi népszokásainak bemutatása zárta december 16-án.

 

 

(Viszkocsil Dóra)

 

A PROMONTOR TV ÖSSZEÁLLÍTÁSA: