Ugrás a tartalomra

Ünnep a Péter-Pál utcában

2016. június 28. kedd
17. alkalommal rendezte meg a Budafoki Péter-Pál Utca és Környéke Polgári Kör a Péter-Pál Napokat.
Ünnep a Péter-Pál utcában

A háromnapos rendezvény hagyományosan Schams Ferenc és Pettenkoffer Sándor emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődött a tangazdaságban. A pénteki nap folyamán Majoros István szobrászművész méltatta Pató Róza alkotásait a Seybold-Garab Pincében megrendezett kiállítás-megnyitón.

A Péter-Pál Napok második napján reggel 8 órakor a Budafoki Fúvósegylet ébresztette az utca lakói. A sétán Németh Zoltán alpolgármester is részt vett. Az ünneplők együtt sétáltak a zenekarral a Péter-Pál kápolnához, ahol ökumenikus istentiszteletet tartottak, majd a Lampart-MOM Vegyeskar énekelt. A program az Ősök fájának a megkoszorúzásával folytatódott, ahol Garbóci László helytörténész mesélt a településrész történetéről. A nap hátralévő részében a Seybold-Garab Pincében zajlottak az események. Elsőként Szigeti Zoltán a kör alelnöke nyitotta meg a „Budafok-Tétény – képes válogatás a Facebookról” című fotókiállítását. Idén több mint 60 pályázó alkotásait tekinthették meg az érdeklődök.

A pince udvarán egész nap kézműves foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek, ahol virágból készíthettek ajtódíszeket az ügyes kezű alkotók. A szombati napon fellépett a Szlovákiából érkezett a füleki Pro Kultúra Férfikar is. Rengetegen voltak kíváncsiak a Stáció parkban megrendezett ifjúsági szintetizátoros komolyzenei hangversenyre is. A rendezvény utolsó napja csak a gyerekeknek szólt: kézműves foglalkozás és színházi előadás szórakoztatta őket.

Kapcsolódó anyagok

http://www.promontortv.hu/2016/07/04/unnepi-forgatag-a-peter-pal-utcaban/