Ugrás a tartalomra

Újra dübörög a Budafoki Pincejárat

2019. február 20. szerda
Március 2-án újra kinyitják kapuikat a téli álmot alvó pincék, hogy a Pincejárat vendégeinek megmutassák azt a rengeteg föld alatti csodát, amelyet csak Budafokon láthatnak a bor és kultúra szerelmesei.
Újra dübörög a Budafoki Pincejárat

Március 2-án újra kinyitják kapuikat a téli álmot alvó pincék, hogy a Pincejárat vendégeinek megmutassák azt a rengeteg föld alatti csodát, amelyet csak Budafokon láthatnak a bor és kultúra szerelmesei.

Szezonnyitó program művészei kerületi zenészek, akik különböző stílusú zenei világgal fogadják az érkezőket.

Várszegi Pincészetben Borhi Miklós és Horváth Levente jazz duóját hallgathatják, miközben különböző tavaszi ételvariációkat kóstolhatnak a remek borok mellé.

A többszázéves Seybold-Garab Pincében Pollák Miklós zenéje mellett, három tételes borkóstolóval és kemencében sült kacsacombbal várják azokat, akik az orszagcimer@gmail.com email címen vagy a pince telefonszámán (70/313 2978) előzetesen bejelentkeznek.

Törley Pezsgőmanufaktúra a múzeumi és vezetett pinceséta végén egy pohár pezsgővel várja vendégeit.

Borvárosban Pető Márk kerületi festőművész kiállítását tekinthetik meg a pince megismerése után. 16 órakor a Gasztro-talkshowban Révész József és Opoczky István mesterszakácsokkal találkozhatunk. A trükkök és fortélyok mellett, a díjnyertes chefek ételeiből kóstoló is vár az éhes vendégekre.

 Lics Pincészet programján a részvétel online jegyelővételhez és regisztrációhoz kötött, ezért érdemes időben jelentkezni annak, aki szeretné megtekinteni  17 órától  Savoyai Jenő herceg egykori pincéjének titkait technológiai pincesétával, két tételes borkóstolóval és borkorcsolyával fűszerezve.

Soós István Borászati Szakiskola Tangazdasága különleges bortotóval várja azokat, akik a vezetett pincesétát követően  egy pohár borért beszámolnak frissen szerzett tudásukról.

Már hagyományosnak számító Pincekvíz idén sem maradhat el a Borköltők Pince Étteremben 19 órától. Érdemes itt is időben regisztrálni az étterem facebook oldalán és telefonszámán: (1) 424 5115, mert hamar elfogynak a helyek a játékra és finom menüre. Ropogós csirkeszárnyak omlós BBQ oldalassal, steak burgonyával, coleslaw salátával, mártogatóssal.

Katona Borházban a nap folyamán a Vanmocello zenekar játszik, 19.30-tól pedig Badár Sándor nem mindennapi stand up műsorára már kaphatók a jegyek a jegy.hu-n, vagy a Klauzál Házban. A híres humorista a saját borát is bemutatja: az előadás alatt a fogyasztható három tételes borkóstoló egyik tétele a Katona Borház borai mellett, a művész saját bora lesz.

Aki ismét a Pincejárat busszal érkezne a belvárosból, idén új helyszínen, a Bálna parkolójában szállhat fel a 40 percenként közlekedő különbuszra.

További információk a bornegyed.hu-n.