Ugrás a tartalomra

Újabb sikeres Pincejárat - Fiatal tehetségek, libamáj és Pincekvíz - Videóval frissítve!

2017. november 15. szerda
November 4-én is pezsgett az élet Budapest Bornegyedében! Lehet készülni december 2-ra!
Újabb sikeres Pincejárat - Fiatal tehetségek, libamáj és Pincekvíz - Videóval frissítve!

Nagy várakozással készültünk a Záborszky-Pincében tartott libamáj-tokaji kóstolóra és bizony Révész József mesterszakácsnak sikerült egy olyan ízkombinációt alkotnia, ami minden résztvevőnek emlékezetes marad.

 

Megtudtuk, hogy francia kollégáitól ő is sokat tanult a libamáj elkészítéséről, illetve arról, hogy mivel érdemes felszolgálni, hogy az ízek a lehető legteljesebb összhangba kerüljenek: így libamájat nem is kenyérrel, hanem kaláccsal és egy meleg, gyümölcsös-fűszeres szósszal kínálták a tokaji bor mellet. A recept minden részletét természetesen Révész úr nem árulta el, de adott néhány támpontot ahhoz, hogy mire figyeljünk, ha otthon is szeretnénk kipróbálni egy-egy libamájas fogást. Megtudtuk, hogy egy speciális fűszerkeverék és némi alkohol használata elengedhetetlen az ínyencek számára.

 

A Nádasdy iskolás gyerekek produkciói is osztatlan sikert arattak a nézők körében, nemhiába: amikor a tehetség és a fiatalos üdeség egyszerre jelenik meg a színpadon, attól mindenkinek visszatér az életkedve, pláne ha közben még finom borokat vagy pezsgőket is kóstolhat…

A szombati Pincejárat a már hagyományosnak mondható Pincekvíz programmal zárult a Borköltők Társasága Pince Étteremben, ami úgy tűnik, egyre inkább megtalálja a törzsközönségét: most már csak azok fértek be, akik időben asztalt foglaltak. A kvízmester ugyanaz, de a kérdések mindig újak, így a visszatérő vendégek sem unatkoznak egy percig sem és bizony kell is a finom falatok energiája ahhoz, hogy időben kitaláljuk a helyes válaszokat.

 

Jó érzés ezeken a szombatokon végigjárni a helyszíneket, mert ott is van élet, ahol első ránézésre nem is gondolná az ember: a Sümegi Pincészetben például most jártunk először, kívülről nem is gondoltuk volna, hogy a falak mögött ilyen hangulatos látvány fogad. A helyszín nemcsak pincesétára, de baráti társaságok számára is ideális meghitt hangulatával, egyedi, kézműves borkorcsolyáival… Aki még nem látta, feltétlenül pótolja december 2-án!

 

December 2-án Budafoki  Pincejárat az advent jegyében! A Piactéren forralt bor főzőverseny és a Klauzál Ház programja. A Magdolna Borházban: Kolta Péter jazzgitáros előadása. A Lics Pincében: lucy.indie.sky koncertje. A Seybold-Garab Pincében: Pollák Miklós előadása. A Katona Borházban: Zsemlye Veronika és Zenakara lép fel. Lesz Pincekvíz is, a Borvárosban pedig gasztro bemutató. Minden érdeklődőt szeretettel várnak - idén utolsó alkalommal - a budafoki pincék!

 

 

(Salamon Judit, Deutsch Anita)

 

A Promontor TV összeállítása:

 

 

 

FOTÓ: KOCSIS ZOLTÁN ::