Ugrás a tartalomra

Új munkahelyek a kerületben - Újabb stratégiai partner

2017. november 16. csütörtök
Másfél milliárd forintos beruházással 50 új munkahely létesült az Ivanics Kft. cégcsoport új autószalonjának átadásával Budafok-Tétényben.
Új munkahelyek a kerületben - Újabb stratégiai partner

Az új telephely megnyitását megelőző években is szoros volt a kapcsolata az Ivanics Kft cégcsoportnak a budafok-tétényi önkormányzattal, a mai szalonavató ünnepségen azonban stratégiai partneri megállapodást is kötöttek. Mindig is úgy gondoltuk, hogy a kerülettel, illetve a helyi szervezetekkel való közös munka mindkét fél számára kedvező lehet – hangsúlyozta a megállapodás aláírását követően a cégcsoport ügyvezető igazgatója, Ivanics Lajos.  Karsay Ferenc polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: a mai nap ünnep az önkormányzat számára is, hiszen egy rendkívül sikeres üzleti vállalkozás újabb beruházása épp a kerületünkben valósult meg.

Az Ivanics Kft cégcsoport újonnan épült Hajó utcai beruházása teljes egészében önerőből, valósult meg, állami és EU-s pályázati források igénybevétele nélkül. A november 16-i, csütörtöki nyitóünnepségen elhangzott: a cégvezetés számára kiemelt szempont volt egy olyan szolgálatói egység megteremtése, amely a következő években önerőből lesz képes működni, fejlődni, minden egyéb támogatás bevonása nélkül. A korszerű épület teljes egészében központilag irányítható, már-már okosházként önállóan képes optimalizálni az infrastruktúra elemeit. Így a nap minden pillanatában azonos körülmények között tudják bemutatni a cég által képviselt Volvo és Ford márkák legszebb modelljeit. A beruházás második fokozataként a teljes telephely zölddé alakítását tervezik, többek közt napkollektorok beépítésével. A fejlesztések előkészítése elkezdődött.

Az új és használt autók értékesítésen túl azok szervizelésével is foglalkoznak az új telephelyen. A szalonban több újdonságot is bevezetnek a hazai piacra, ilyen például az ultrahangos kerékmosás technológiája, mely segítségével a téli/nyár kerékgarnitúrákból a tárolás ideje alatt kimossák a használat közben bennük lerakódott szennyeződéseket. Újdonság a gyors futómű vizsgáló berendezés is, amely egy perc alatt képes megállapítani, hogy a gépjármű futóműve javításra szorul-e, növelve ezzel is az érintett berendezések amortizációs idejét. A ma átadott szalon újdonságai közt szerepel az ügyfelek gyermekei részére kialakított modern játszósarok is.

A Budafok-Tétényi Önkormányzat Képviselő-testülete két éve, 2015. december 10-i ülésén döntött arról, hogy támogatja a szorosabb együttműködést az önkormányzat és az érdeklődő vállalkozók között. A novenber 16-i szalonavatón Karsay Ferenc polgármester hangsúlyozta: megtisztelő, hogy a hazai autókereskedelmi piac meghatározó szereplője a mi településünket választotta a cégcsoport további bővítésének helyszínéül. Karsay Ferenc úgy fogalmazott: mind a nagy, mind a kisvállalkozások egyaránt lehetőséget kapnak, a cél a kerület érdekeit szolgáló, hosszú távú, kölcsönös előnyökre épülő együttműködés megteremtése, valamint a kerület versenyképességének erősítése és a helyi foglalkoztatás fellendítése. A polgármester hozzátette: "nyitottak vagyunk az együttműködésre minden helyi érdekeltséggel is rendelkező vállalkozással, amelynek nincs köztartozása, illetve nem áll jogvitában a hivatallal. Az önkormányzat továbbra is segíti a hivatali ügyintézést és bemutatkozási, megjelenési lehetőségekkel segíti az együttműködési megállapodást aláíró vállalkozásokat. Alapelv, hogy a programban résztvevő vállalkozások elmondhatják észrevételeiket az őket érintő kerületi rendeletekkel kapcsolatban, valamint lehetőséget kapnak egymás jobb megismerésére is".

Az eseményen részt vett Újbuda polgármestere, Dr. Hoffmann Tamás, Németh Zoltán, Szepesfalvy Anna és Zugmann Péter budafok-tétényi alpolgármesterek, illetve dr. Bató András 22. kerületi rendőrkapitány és Németh Zsolt kerületi parlamenti képviselő, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke is. 

 

További részletek: 

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/uj_autoszalon_nyilt_budapesten.651342.html

 

FOTÓ: FÖLDHÁZI ÁRPÁD ::