Ugrás a tartalomra

Új közúti átkelőhelyek az Ady Endre úton

2017. április 11. kedd
Sokak életét fogják megkönnyíteni a készülő új átkelők, melyek a megnövekedett autóforgalom miatt veszélyessé vált gyalogos közlekedést próbálják biztonságosabbá tenni.
Új közúti átkelőhelyek az Ady Endre úton

A március végén kezdődött munkálatok során az Ady Endre út két pontjára, a Rózsavölgy-alsó és Rózsavölgy-felső villamosmegállókhoz festenek fel zebrát és alakítják át ennek megfelelően az átkelők környezetét. Az út forgalma jelentősen megnövekedett, hiszen Budafok belvárosa felé lényegében ez a fő útvonal. Itt közlekedik a 41-es villamos is, melyről leszállva problémát jelentett az út túloldalára való átjutás, főleg, hogy a családi házas övezetben sokan kisgyerekkel közlekednek.

Az önkormányzat többször jelezte ezt a problémát és a zebrák szükségességét a Budapest Közút felé, akik forgalomszámlálást tartottak, hogy elbírálják a kérést. Az adatok azt igazolták, hogy az autóforgalom valóban nagy, a gyalogosforgalom viszont nem érte el a szükséges mérési küszöböt, ezért a kérést sokáig elutasították. Zugmann Péter alpolgármester kérésére korábban, a probléma átmeneti megoldására figyelemfelhívó táblákat helyeztek ki a megállók környékére, amelyek a gépkocsivezetőket a gyalogosforgalomra figyelmeztetik.

A heteken belül elkészülő átkelőhelyekkel végre hosszú távon is biztonságossá válik az Ady Endre úton a gyalogos közlekedés.