Ugrás a tartalomra

Új körforgalom a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton

2018. október 26. péntek
Péntektől már teljes egészében használhatják a közlekedők a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton épülő új körforgalmat.
Új körforgalom a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő úton újonnan épülő körforgalmat 2018. október 26-án, pénteken már teljes egészében birtokba vehetik a közlekedők. Az autósok holnaptól így már a végleges burkolaton, a teljes körpályát használhatják az M0-s autóút és a Csepeli út csomópontjában megépülő körforgalomnál. Ezzel Szigetszentmiklós és Csepel irányából ismét közvetlenül felhajthatnak a közlekedők az M0-s autóút mindkét irányába, vagyis nemcsak a halásztelki, hanem a csepeli csomópontot is teljes értékűen használhatják immár az autósok. Az új körforgalomnak köszönhetően a csomópont használata biztonságosabbá válik, könnyebben használhatják az autósok és a hely áteresztő képessége is érdemben javul majd.

A kivitelezők ugyanakkor a következő időszakban is végeznek még kisebb, lokális korlátozással járó munkákat, elsősorban a csúcsidőszakokon kívül, a projekt november második feléig tartó, teljes körű befejezéséig. Így a szakemberek gondoskodnak még a burkolati jelek festéséről, a KRESZ és útbaigazító táblák elhelyezéséről, a szalagkorlátok kihelyezéséről, a padka, rézsű és egyéb felületek rendezéséről, a vízelvezető rendszerek véglegesítéséről, növénytelepítésekről, valamint a közvilágítás beüzemeléséről is.

Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a térségben zajló beruházásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

(Magyar Közút Nonprofit Zrt.)