Ugrás a tartalomra

Új autót kapott a Szociális Szolgálat

2017. március 02. csütörtök
A budafok-tétényi önkormányzat támogatásának köszönhetően a kerületi Szociális Szolgálat is a18 nyertes pályázó közé került. Az igazi nyertesek az intézmény által ellátott, mozgásukban korlátozott kerületi polgárok.
Új autót kapott a Szociális Szolgálat

2016-ban az azóta már megszűnt Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal írt ki pályázatot fenntartók részére, hogy új támogató szolgálati gépkocsikat vásárolhassanak. Budafok-Tétény Önkormányzata is indult ezen a pályázaton, ahol a 180 beadott pályázatból bekerült a 18 nyertes közé. A Szociális Szolgálat eddig használt kisbuszát 2010-ben 180 ezer kilométerrel vásárolta meg az önkormányzat, melyben most 340 ezer kilométeren áll a számláló, ami havi szinten több mint 2000 kilométerrel növekszik.

 

"Nagy öröm számunkra, hogy a nyertes pályázatban kerületünk is benne volt. Hatalmas segítség a Támogató Szolgálat a rászorulóknak, hiszen a mobilitással esélyegyenlőséget biztosíthatunk mindenkinek. Az érintettek enélkül a szolgáltatás nélkül nem tudnának eljutni az orvoshoz, a munkahelyükre, az iskolába vagy éppen vásárolni" - mondta Szepesfalvy Anna alpolgármester az autó kulcsának átadásakor. Az autó megvásárlásához szükséges nyolc millió forintot a pályázaton nyert összegből fizették ki, de az átalakításhoz szükséges költségeket az önkormányzat finanszírozta.

 

"Ahhoz hogy ez az új, normál személygépkocsi támogatói működési engedélyt kaphasson, az akadálymentesítésnek megfelelően át kell alakítani. Az előírásoknak megfelelően egy 4+3 pontos biztonsági rendszert kell beépíteni a gépkocsiba. Ebben van rámpa, fellépő, kapaszkodó és a szükséges rögzítések" - mondta Kiss Andrea a Szociális Szolgálat vezetője.

 

A Támogató Szolgálat 65 főt lát el, akiknek jelentős része igényel valamilyen szállítást.

 

(Viszkocsil Dóra)

 

A Promontor TV összefoglalója: